Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Consell Comarcal de la Garrotxa expedient de declaració de bé d’interès local (BCIL) l’obra artística i l’espai de les fonts de la riera de Can Sis Rals d’Argelaguer (Les cabanyes d`en Josep Pujiula conegut com Garrell o el Tarzan d’Argelaguer)

Posted by lejarza en 8 mayo, 2014


 

Consell Comarcal de la Garrotxa expedient de declaració de bé d’interès local (BCIL) l’obra artística i l’espai de les fonts de la riera de Can Sis Rals d’Argelaguer (Les cabanyes d`en Josep Pujiula conegut com Garrell o el Tarzan d’Argelaguer)

Vall del Llierca – Argelaguer – Garrotxa – Olot

Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP) Núm. 87 – 8 de maig de 2014 Núm. 4690 Consell Comarcal de la Garrotxa

Edicte d’informació pública de l’expedient sobre declaració d’un bé d’interès

local.

En data 28 d’abril de 2014, mitjançant Decret de Presidència, s’ha aprovat iniciar l’expedient de declaració de bé d’interès local (BCIL) l’obra artística i l’espai de les fonts de la riera de Can Sis Rals d’Argelaguer, tot de conformitat amb l’informe tècnic que obra a l’expedient i la petició del propi Ajuntament d’Argelaguer.

Tramitat l’expedient, aquest es sotmet a informació pública mitjançant edictes al BOP, al DOGC i al tauler d’edictes de l’ajuntament d’Argelaguer i del Consell Comarcal de la Garrotxa, de conformitat amb l’article 86 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i procediment administratiu comú.

Durant el termini de 20 dies hàbils a comptar des de la publicació al BOP i al DOGC, qualsevol interessat podrà examinar l’expedient i presentar les al·legacions que cregui convenients.

Realitzada la informació pública es procedirà a fer proposta de Resolució la qual serà notificada a les parts interessades que constin a l’expedient, tot de conformitat amb el que disposa l’article 17 de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català.

Olot, la Garrotxa, 29 d’abril de 2014 Joan Espona i Agustín

Mes Informació:

Es pretén salvar les cabanes que l’Ajuntament d´Argelaguer (CiU-ERC) i l´ACA han obligat a desfer

https://llierca.wordpress.com/2013/05/27/es-preten-salvar-les-cabanes-que-lajuntament-dargelaguer-ciu-erc-i-laca-han-obligat-a-desfer/

L’Ajuntament d´Argelaguer (CiU-ERC) vol legalitzar el parc de les desaparegudes cabanes de la zona de can Sis Rals que ha obligat a desfer

https://llierca.wordpress.com/2013/06/20/lajuntament-dargelaguer-ciu-erc-vol-legalitzar-el-parc-de-les-desaparegudes-cabanes-de-la-zona-de-can-sis-rals-que-ha-obligat-a-desfer/

La Plataforma Salvem les Cabanes presenta més de 3700 signatures de suport i demana compromisos a l´Ajuntament d´Argelaguer

https://llierca.wordpress.com/2013/09/26/la-plataforma-salvem-les-cabanes-presenta-mes-de-3700-signatures-de-suport-i-demana-compromisos-a-lajuntament-dargelaguer/

Les Cabanes element identitari de la vila d’Argelaguer a la Garrotxa (Lejarza)

Les Cabanes element identitari de la vila d’Argelaguer a la Garrotxa (Lejarza)

 

Una respuesta para “Consell Comarcal de la Garrotxa expedient de declaració de bé d’interès local (BCIL) l’obra artística i l’espai de les fonts de la riera de Can Sis Rals d’Argelaguer (Les cabanyes d`en Josep Pujiula conegut com Garrell o el Tarzan d’Argelaguer)”

 1. lejarza said

  El tresor que s´amaga a Roca Foradada

  Es tracta del primer jaciment de l’època del paleolític en un assentament a l’aire lliure de la comarca del Pla de l’Estany, on es realitza una excavació sistemàtica

  25.08.2014

  DAVID GÜELL GIRONA La comarca del Pla de l’Estany és un territori ric on es concentren diversos jaciments arqueològics de diferents èpoques. Entre ells el de Roca Foradada, al terme municipal de Fontcoberta, concretament al veïnat de Melianta, on actualment s’estan duent a terme importants excavacions.

  Roca Foradada és un jaciment en superfície, ubicat en un camp de conreu d’uns 800 m2, que respon a un antic assentament a l’aire lliure en el qual habitaren comunitats del neandertal. Va ser descobert l’any 1982 per Joan Abad i Santi Serra, investigadors paleolitistes i membres de l’Associació Arqueològica de Girona, i per primera vegada s’hi estan duent treballs d’exploració gràcies a l’interès d’un equip d’arqueòlegs gironins que s’han bolcat en el projecte, Alfons Díaz i Albert Aulines. En aquest context, cal destacar l’ajuda financera de l’Ajuntament de Fontcoberta i el permís del propietari del terreny on s’emplaça el jaciment, Sr. P. Roca.

  L’equip d’arqueòlegs està format per Alfons Díaz, del Centre de Recerques Arqueològiques (CRA), i Albert Aulines, de l’Associació Arqueològica de Girona, tres estudiants de la Universitat de Girona i dos voluntaris aficionats. Tots ells treballen a “marxes forçades” per descobrir les restes paleolítiques que s’amaguen al subsòl. En el curs d’aquesta setmana s’incorporaran a l’equip tres estudiants més de la mateixa universitat.

  Del 5 al 14 del març passat aquest equip d’arqueòlegs van començar a fer els primers sondejos al jaciment, que van donar resultats molt esperançadors. Des del 18 d’agost hi estan treballant de nou i s’hi estaran fins a finals d’aquesta setmana per tal de trobar més material per documentar. En aquestes primeres excavacions l’equip d’arqueòlegs ha trobat peces lítiques de la cultura mosteriana i de talla Levallois, corresponents al període cronocultural del paleolític mitjà, aproximadament d’entre 80.000 i 40.000 anys. Cal destacar que és la primera excavació sistemàtica en una estació en superfície al Pla de l’Estany. Amb aquestes excavacions s’examina l’evolució de les capacitats tecnològiques d’aquelles comunitats humanes, per intentar comprendre el seu dinamisme cultural retingut en aquest material lític conservat. La indústria lítica recuperada està confeccionada sobre roques locals, quars, quarsita i corneana, i en petites quantitats pòrfirs, lidites i sílex. Es creu que la seva procedència podria ser de les terrasses fluvials dels rius Ser i Fluvià, i de les terrasses de Centenys, centres d’aprovisionament propers al ?jaciment. Amb aquest tipus de material aquestes comunitats del neandertal que s’assentaven al jaciment de la Roca Foradada construïen les eines per a la seva supervivència.

  Context històric

  Els anys 80 un grup d’investigadors del paleolític va realitzar una sèrie de prospeccions arqueològiques dins l’àmbit de la prehistòria en el territori del Pla de l’Estany, canviant el paradigma que existia fins al moment, el qual parlava que l’home del paleolític només s’assentava en coves i abrics. En aquestes sortides de camp es descobriren un conjunt d’assentaments paleolítics en superfície, la qual cosa demostrava que aquelles comunitats paleolítiques no només habitaven en coves, sinó que s’aprofitaven els recursos naturals que els proporcionava el territori creant assentaments a l’aire lliure. Entre tots aquests, el més important, per la indústria lítica recuperada, és el de Roca Foradada. El 1989 es van realitzar unes segones prospeccions al jaciment i entre totes dues van acumular més de 2.000 artefactes lítics.

  Arran d’aquests treballs, explica Alfons Díaz, “va sorgir la idea de fer les primeres excavacions a Roca Foradada i gràcies a l’Ajuntament de Fontcoberta, que ha cregut des del primer moment amb el projecte i al Sr. P. Roca, propietari del terreny on s’ubica l’assentament, es va fer la primera intervenció a principis de març d’aquest any”. En aquestes primeres excavacions l’equip d’arqueòlegs va trobar peces lítiques de la cultura mosteriana i de talla Levallois del període cronocultural del paleolític mitjà, aproximadament entre 80.000 i 40.000 anys.

  Aquest proper dissabte es farà una visita guiada al jaciment de Roca Foradada per a qui hi estigui interessat, a partir de dos quarts d’onze del matí.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: