Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Constituïda la cèl·lula Comunista Francesc Serrat “Cisquet” a Olot

Posted by lejarza en 2 abril, 2014


 

Constituïda la cèl·lula Comunista Francesc Serrat “Cisquet” a Olot

Argelaguer Vall del Llierca

El PCPC constitueix la cèl·lula Francesc Serrat “Cisquet” a Olot. D’aquesta manera la presència dels i les marxistes-leninistes a Olot i a la Garrotxa es consolida.

La cèl·lula Francesc Serrat contribuirà a expandir el partit independent de la classe obrera en les comarques gironines i tindrà un paper fonamental en l’organització de les lluites obreres i populars a la comarca i en la defensa dels interessos de la classe obrera i capes populars.

Des de fa uns dies s’han vist a Olot cartells amb el lema “Unir les lluites per organitzar victòries”. És una de les primeres accions visibles que ha fet la cèl·lula garrotxina del Partit Comunista del Poble de Catalunya, coneguda com a Francesc Serrat “Cisquet”. Per cèl·lula s’entén un grup d’entre 4 i no més de 15 persones per tal d’assegurar el debat i la participació on la democràcia directa és la base del funcionament. En el cas de la cèl·lula garrotxina, té 4 membres que van anar a buscar el partit per tal d’entrar-hi en un procés previ que va suposar més d’un any de converses. Així ho ha explicat a Ràdio Olot el secretari general del partit, Ferran Nieto.

La cèl·lula pren el nom d’un membre del PSUC garrotxí assassinat després de la Guerra Civil. Nieto ha explicat que la decisió de presentar-se a les properes eleccions municipals l’ha de prendre els membres del partit, però no ho consideren prioritari. Per a ells, l’objectiu principal és que la classe treballadora s’organitzi.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya és un dels partits amb aquesta ideologia que hi ha al país. És de tendència marxista-leninista i proposa per exemple una república socialista per Espanya amb dret a l’autodeterminació de les diferents nacions.

 

Anuncios

Una respuesta to “Constituïda la cèl·lula Comunista Francesc Serrat “Cisquet” a Olot”

 1. lejarza said

  DESIGUALTAT I CREIXEMENT

  CARLOS ARBÓ

  El debat sobre si la desigualtat social i econòmica és la causa de la crisi s’ha revifat amb la publicació del llibre El capital en el segle XXI de l’economista francès Thomas Piketty.
  La polèmica va més enllà d’una disputa teòrica entre diferents corrents del pensament econòmic perquè s’endinsa en els fonaments de la distribució de la renda en una economia de mercat.
  Si s’està d’acord amb els apologistes neoliberals (com Xavier Sala i Martín, l’home de les americanes llampants), un mercat lliure potencia el creixement econòmic i, per tant, la distribució de la riquesa és automàtica sense necessitat d’intervenció dels governs, responsables de la crisi.
  Els guanys dels més rics revertirien en la resta de la societat, d’acord amb la “teoria del degoteig” (la gota que va de dalt a baix), que ajudaria a reduir les desigualtats.
  Doncs bé, aquesta visió idíl·lica del “liberalisme” benefactor és qüestionada fins i tot per economistes del Fons Monetari Internacional (FMI), com Jonathan Ostry, que reconeix l’existència d’una relació desigual i combinada entre desigualtat i creixement econòmic.
  En canvi, per als economistes postkeynesians, la causa de la crisi estaria en la manca de demanda derivada d’una contracció dels salaris i de la inversió (Paul Krugman). La seva formulació és que la disminució dels salaris en la participació de la renda, com ha passat des de la dècada de 1980, redueix la demanda agregada i, amb el temps, hi ha el perill de caure en la recessió.
  Per últim, els economistes marxistes (Michael Roberts) argumenten que la causa de la crisi està en la disminució de la rendibilitat del capital. Per tant, els salaris baixos i l’augment de la desigualtat són conseqüència de la necessitat dels capitalistes de mantenir la taxa de beneficis.
  I, de cop i volta, apareix Thomas Piketty, amb una versió distorsionada de la teoria de la taxa de guany decreixent de Marx, per suggerir que la desigualtat econòmica creix quan els rendiments del capital es mantenen alts i superen la taxa de creixement econòmic. Ha descobert la sopa d’all?
  Segons l’economista francès, el capitalisme hauria de reduir la desigualtat per preservar la democràcia i l’estabilitat del propi sistema. Vaja, és una nova versió de la màxima atribuïda a Keynes quan intentava “salvar el capitalisme dels capitalistes”.
  Potser aquest acadèmic hauria de meditar si la desigualtat no és més que el resultat de l’augment de l’explotació dels assalariats. En efecte, els accionistes de les empreses s’apropien de la diferència entre el valor dels béns en el mercat i el valor mesurat pel treball incorporat en la seva producció. Aquesta apropiació indeguda és la mare dels ous. Així de senzill.
  http://www.diaridegirona.cat/opinio/2014/05/20/desigualtat-creixement/670259.html

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: