Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Porqueres, carretera tallada

Posted by lejarza en 20 marzo, 2014


Porqueres, carretera tallada


Joaquim Ferrer Canadell, Sant Joan Les Fonts (Garrotxa)


Facebook de l´Ajuntament de Porqueres: «Ahir l´alcalde de Porqueres, Salvador Ros, a TN Comarques. La carretera de circumval·lació de l´estany estarà tancada totalment (vehicles, tractors, camions, bicicletes, gent a peu, etc.) des del 17 de febrer a 17 d´abril de 2014, inclòs caps de setmana i festius». Ho vaig trobar tan fora de lloc, que no em surt la forma adient d´expressar-ho, és a dir, tancar com es diu “a cal y canto” la carretera de circumval·lació de l´Estany, sense preocupar-se ni tan sols de la gent que fan la volta a l´estany a peu. Crec que ens hem d´emmirallar en països que són de primer ordre com ara Alemanya, Holanda, etc.
– En primer lloc, no es talla una carretera al punt d´inici de les obres, sinó que s´ha d´avisar del problema des del punt on arrenca la carretera.
– No es pot tallar 2 mesos una carretera sense donar un accés alternatiu i ben senyalitzat.
– Algú creu que no es pot habilitar un corriolet provisional, perquè la gent que fa la volta a l´Estany a peu, pugui continuar el seu camí?
– Pel que fa al lloc on es talla “a cal y canto” la carretera, en tinc una foto, l´única informació que hi ha és un senyal de circulació de prohibit el pas i uns blocs de formigó. No hi ha absolutament res que indiqui als vianants que al cap d´1 quilòmetre hauran de recular, i crec que això s´hauria d´avisar en sortir de Banyoles, no al mig de la ruta.
Per acabar, dir que el que pretenc és donar a conèixer uns fets que s´haurien de resoldre de manera ben diferent del que s´ha fet i que m´indigna que això passi a Catalunya.

3 comentarios para “Porqueres, carretera tallada”

 1. lejarza said

  Acaba l´asfaltat de la carretera de l´Estany

  21.03.2014

  Acaba l’asfaltatge de la carretera de circumval·lació de l’Estany de Banyoles. El projecte inclou la calçada i construir, per separat, un vial de 2,5 metres d’amplada per als vianants i ciclistes. La reforma havia generat molta polèmica entre els ajuntaments, els pagesos i els usuaris.

 2. lejarza said

  ICV de Banyoles creu que s´ha malgastat diner públic a la carretera de l´Estany

  El partit afirma que els problemes de mobilitat i seguretat de vianants i ciclistes continuen existint

  11.04.2014

  BANYOLES | DDG Iniciativa per Catalunya Verds de Banyoles creu que amb la remodelació de la carretera de circumval·lació de l’Estany, inaugurada dimecres, “s’han malgastat els diners públics”, entre d’altres raons, perquè continua prioritzant l’ús del vehicle per sobre dels vianants i les bicicletes. El grup augura que, en un futur proper, caldrà realitzar-hi noves actuacions.
  Després que la Diputació de Girona hagi completat la reforma del vial, que ha incorporat un carril bici en tot el seu perímetre, ahir ICV-IdB va emetre un comunicat assegurant que la nova infraestructura “no respon a les necessitats reals de la gent i, per tant, s’ha malgastat els diners”.
  El partit va recordar que sempre s’havia mostrat partidari d’un projecte de carretera d’un sol sentit, aprofitant la ja existent i destinant l’altra part per a vianants i ciclistes -amb la senyalització adequada-. Per ICV-IdB, aquesta seria “una proposta més econòmica i adaptada a l’entorn”.
  El grup ecosocialista va afirmar que la carretera inaugurada aquesta setmana no compleix cap dels requisits pels quals es va idear i va advertir que, per no molestar els vianants, les bicicletes acabaran circulant per la calçada destinada a vehicles. Per aquesta raó, ICV va assegurar que no s’ha millorat ni la mobilitat ni la seguretat de cap dels dos col·lectius. Entre les deficiències de la remodelació, el partit -amb un representant, Joan Luengo, a l’oposició municipal de Banyoles- també va avisar de possibles “incidents” causats pel ressalt que separa la carretera amb la zona per a vianants.

  Reduir la velocitat
  ICV-IdB va avançar que demanarà a l’Ajuntament de Banyoles -governat per CiU- que s’apliquin de manera immediata mesures per reduir la velocitat a la carretera de circumval·lació de l’Estany, delimitada a 30 quilòmetres per hora. Entre aquestes actuacions, Iniciativa proposa col·locar bandes reductores i senyalització o prohibir la circulació de vehicles motoritzats de grans dimensions, exceptuant els vehicles agrícoles.

 3. lejarza said

  Primers talls a la carretera que envolta l´estany de Banyoles

  22.01.2016

  BARCELONA | DDG

  Els primers talls a la carretera de circumval·lació de l’estany de Banyoles van començar ahir, per tal de fer treballs del projecte de millora estructural en dos boscos de ponent situats en aquest espai d’interès natural. La primera tanda d’interrupcions del trànsit, entre el trencant de cal Ferrer i l’església de Santa Maria de Porqueres, acabarà avui aproximadament a les 7 de la tarda, segons va informar l’Ajuntament de Banyoles. Talls puntuals com aquest s’aniran repetint fins a mitjans de març; en principi, sempre de dos dies i entre setmana.
  El projecte millorarà una franja de 25 metres de bosc a Can Morgat i una finca situada entre la font del rector i l’estany.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: