Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

L’Ajuntament de Mieres a la Garrotxa fracassa en la construcció de cases de protecció oficial

Posted by lejarza en 14 marzo, 2014


L’Ajuntament de Mieres a la Garrotxa fracassa en la construcció de cases de protecció oficial

Argelaguer Vall del Llierca – Mieres

L’Ajuntament de Mieres a la Garrotxa intenta tirar endavant la construcció de cases de protecció oficial en uns terrenys de propietat municipal, ara que ja ho tenien tot a punt per adjudicar-les, a través del Consell Comarcal de la Garrotxa a Olot, s’ha trobat que una de les famílies aspirants ha fet marxa enrere en quedar-se sense feina. L’adjudicació es va declarar deserta, els habitatges, que no estan construïts, costaven uns 145.000.

L’Ajuntament de Mieres arrossega el projecte de construcció de cases de protecció oficial (HPO) des de la “bombolla immobiliària”, fa més de nou anys, el projecte queda en suspens a l’espera que la situació econòmica millori, retornant al passat hipotecari; semblava que tot anava en la bona direcció, ara tenen el projecte fet a l’espera que en els pròxims anys surtin interessats. L’alcalde de Mieres, Josep Rovira (CiU-Olot) explica que buscaven el perfil d’una família jove, amb fills i amb ganes de quedar-se al municipi.

El 7 maig de 2013, l’Ajuntament va aprovar un conveni amb el President de la Presidència del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona Agustí i alcalde de Sant Joan Les Fonts, per tirar endavant el projecte. La regidora d’Alternativa per la Garrotxa (ApG) Alba Massanas va advertir que no veia clara s’haguessin de fer “habitatges de protecció oficial quan a Mieres hi ha moltes cases buides”, va dir que “cal fer alguna cosa perquè la gent posi a la venda les cases deshabitades i que la construcció d’aquests habitatges comporta un risc econòmic que no ha d’assumir l’Ajuntament”, Massanas va demanar que s’aturés el projecte, l’alcalde no la va fer ni cas.

Una respuesta para “L’Ajuntament de Mieres a la Garrotxa fracassa en la construcció de cases de protecció oficial”

 1. lejarza said

  Maià de Montcal (Garrotxa) torna a guardar en un calaix el projecte per urbanitzar el Molí d’en Llorenç. Aquest espai de 200 parcel·les portarà mig segle pendent de posar-se apunt per acollir els veïns. Ara mateix la crisi fa que molta gent no es pugui permetre els entre 15.000€ i 20.000€ que valdria deixa l’espai en condicions. Els que hi viuen, ara mateix ho fan dins de l’al·legalitat.

  JORDI ALTESA

  El Molí d’en Llorenç continua sent un maldecap per a l’Ajuntament de Maià de Montcal. Aquest poble, de poc més de 400 habitants, té des de fa dècades aquest projecte per urbanitzar aquesta zona on unes 200 famílies hi tenen parcel·les contractades. El temps ha anat passant i quan es va decidir fer una urbanització amb totes les condicions es va ensopegar amb la crisi econòmica. El projecte ara almenys està escrit i fet i té un cost de 4M€. L’alcalde de Maià de Montcal, Joan Gainza, ha explicat a Ràdio Olot que tot i que el cost baixés a la meitat quan s’adjudiqués, l’Ajuntament no podria fer front a la seva part, com els passa “a la majoria de famílies”.

  El pressupost de Maià s’ha reduït ja considerablement. Ha passat de ser de mig milió d’euros el 2011 a 365.000€ aquest any. Amb aquesta reducció, ara mateix pel consistori és inviable fer front al cost de la redacció dels projectes pels arquitectes, motiu pel qual esperen des de fa temps una subvenció de la Generalitat que no hi ha manera de que arribi.

  Des de fa temps que es demana al Govern català quina és la previsió de pagaments i Gainza ha arribat a la conclusió de que la solució al problema és més de caràcter polític que no pas de problemes de tresoreria.

  Mentrestant, l’únic que pot fer el consistori amb les seves disponibilitats pressupostàries ha estat instal·lar un plafó per a les bústies i grava al terra. I és que, n’hi ha molts que fa temps que ja van construir les seves cases a l’espera de que s’urbanitzés el Molí d’en Llorenç. Una espera que, amb la previsió actual, pot ser que hagin passat uns 50 anys. Això crea una situació d’al·legalitat ja que viuen en uns llocs que en realitat no podrien habitar. De fet, a l’hora de pagar impostos ho fan com a solar ja que la zona no està habilitada per viure. Amb quasi mig segle aquestes parcel·les, a tocar de la N-260, han passat ja de pares a fills.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: