Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Què passa a la Garrotxa?

Posted by lejarza en 13 marzo, 2014


Què passa a la Garrotxa?


Jaume Tané, Olot (Garrotxa)


La gent dels nostres temps de joventut (abans d’edat mitjana i avui tots avis) vàrem tenir sempre un sentit molt col·laborador i participatiu en comissions, juntes, pavordies, direccions de barris… Quasi tot de manera desinteressada, a favor de les entitats i de la seva gent. Avui, tot això és història, perquè a la major part dels ciutadans quan els demanen fer alguna cosa, el que primer volen saber és quant guanyaran.
Aquest inici dóna pas a un fet actual: Molta gent em van mostrar la seva inquietud per l’abandó del nou Hospital del Pla de Dalt i el silenci sobre la posada en marxa del nou vial Nord des de l’Autovia (A-26) fins a Cudella (es tracta de la part de la variant d’Olot que correspon fer a l’Estat).
Aquesta gent em va demanar fer una gestió al Govern central en nom de tots els ciutadans. La idea era preguntar pels dos temes: el nou hospital i el vial de l’A-26.
No és la primera vegada que m’adreçava al govern en representació d’un grup de ciutadans. Ho vaig fer amb Felipe González, José María Aznar i Jordi Pujol per diferents temes i sempre vaig tenir respostes directes a través dels seus corresponents secretaris de presidència. Ara el govern Rajoy també m’ha respost:
En aquesta ocasió, vam demanar diners per acabar l’Hospital Comarcal (amb millores per evitar viatges de pacients a Girona). Vam demanar un ajut com el que varen fer per pagar els deutes de les farmàcies catalanes i com el que sembla que faran perquè la Generalitat pugui pagar els proveïdors. Al mateix temps i aprofitant l’avinentesa que posin una partida per a Olot!
No em vaig explicar prou bé perquè em responen que el tema sanitari està transferit a les autonomies i no hi poden intervenir. No diguem que ho facin ells, demanem euros per la Generalitat, perquè pugui acabar l’Hospital per sempre. Tot i que ara sembla que obriran el nou Hospital pel setembre, però sense les novetats esperades, perquè a les caixes només hi ha teranyines. Què hi farem…
Ens donen àmplia informació sobre la variant nord, la N-260 entre Olot i Ripoll, millores entre Olot i Sant Joan de les Abadesses, ampliar l’A-26 fins a Figueres, amb dos trams Figueres, Cabanelles, Besalú.
Amb totes aquestes coses haurem de tocar la tecla de Pere Macias (diputat) que juntament amb el recordat Pere Bretxa i Galí són els dos millors alcaldes que hem viscut en tota la nostra existència i temps d’activitats de tota mena.
Com era el nostre costum volia informar-vos detalladament de la gestió i de la resposta de Madrid, però no m’ho han deixat fer. Tothom sap que havia estat més de 40 anys als mitjans de comunicació olotins. En el seu dia la Jefatura del Movimiento ens va passar a Joan Miranges i a mi el setmanari La Garrotxa. Vaig estar a Ràdio Olot en els difícils moments de passar a la FM. Hi vaig estar amb en Joanet de Can Grill. Vaig dirigir la primera estació de televisió comarcal, Canal 39 OlotTV inscrita al grup de teles locals de Cardedeu. Doncs bé: Gràcies a Diari de Girona ha estat possible publicar-vos aquest escrit perquè per als membres d’alguns mitjans olotins dec tenir lepra o alguna cosa per l’estil. Aquesta és la llibertat d’expressió garrotxina avui?

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: