Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Castellfollit de la Roca evita l’enderroc del nou Ajuntament pagant una indemnització de 175.000 euros dels diners públics de la Diputació de Girona (Xaloc)

Posted by lejarza en 8 marzo, 2014


Castellfollit de la Roca evita l’enderroc del nou Ajuntament pagant una indemnització de 175.000 euros dels diners públics de la Diputació de Girona (Xaloc)

Argelaguer Vall del Llierca/Girona-ACN

La construcció d’un nou ajuntament a Castellfollit de la Roca (Garrotxa) va desencadenar una batalla legal entre el propietari dels terrenys i l’alcalde de CiU-Olot que ja ha viscut diversos assalts i que sembla que enfila la recta final. L’equip de govern portarà a aprovació del ple d’aquest dilluns un conveni entre l’ajuntament i els propietaris per evitar que s’acabi executant la sentència dictada pel jutjat Contenciós Administratiu 1 de Girona l’any 2009, que obligava a enderrocar part de l’edifici perquè no complia la legalitat.

L’ordre del dia del ple de dilluns recull que el punt 3 tractarà sobre la “proposta d’aprovació del conveni Ajuntament-Gusiñer”. Fonts properes als implicats han detallat que, segons aquest conveni, l’ajuntament admet que amb la construcció del nou edifici van privar els propietaris de l’accés a habitatges de la seva propietat perquè van enderrocar l’escala i també reconeix que van ocupar la finca veïna sense tenir permisos de la propietat, provocant així perjudicis en els titulars de les propietats.

Per evitar el compliment de la sentència i l’enderroc de l’edifici, Castellfollit de la Roca es compromet en aquest conveni a cedir una franja de terreny al propietari afectat i a reconstruir l’escala enderrocada. A més, indemnitzarà el propietari amb 175.000 euros per la superfície de 20,41 metres quadrats que ara es queda i per la dificultat d’executar la sentència dictada pel contenciós. Un cop tot plegat estigui fet, tant ajuntament com l´afectat es comprometen a sol·licitar conjuntament al jutjat que doni per executada la sentència.

En paral·lel, el propietari dels terrenys també es compromet a lliurar un escrit de desistiment penal al Jutjat d’instrucció 2 d’Olot, que s’encarrega de la denúncia per expropiació il·legal contra l’alcalde Moisès Coromina de CiU-Olot i la secretària municipal. Si tot surt bé, acabaria finalment una guerra judicial que fa set anys que dura i Castellfollit de la Roca podria enllestir i utilitzar el nou ajuntament.

D’on sortiran aquests diners està en el punt 4 de l’ordre del dia del ple convocat per dilluns: “Proposta de sol·licitud a la Diputació de Girona d’un conveni per al finançament de la indemnització prevista en el conveni Ajuntament-Gusiñer”. L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca demanarà a la Diputació de Girona (XALOC) els diners per cobrir la indemnització.

Un cop aprovat el conveni en el ple municipal, l’ajuntament i el propietari tenen deu dies per signar l’acord. Juntament amb la signatura, han d’abonar la meitat de la indemnització. Després, s’obre un període de tres mesos per executar els compromisos. Un cop fets, serà quan lliurin els escrits als respectius jutjats per donar el tema per tancat. Aleshores, el consistori abonarà l’altra meitat de la indemnització per saldar l’afer.

La polèmica per la construcció del nou ajuntament ha viscut diversos episodis i ha arribat a judici tant per la via contenciosa -que va declarar il·legals les obres- com per la via penal. El juny del 2012 al Jutjat penal 2 de Girona va absoldre tant l’alcalde com la secretària municipal, que van anar a judici acusats de falsificar un certificat per aconseguir una subvenció per a la construcció del nou ajuntament. Un mes després, van declarar com a imputats a Olot per expropiació il·legal per l’acusació que ara el propietari dels terrenys es compromet a renunciar.

Anuncios

16 comentarios to “Castellfollit de la Roca evita l’enderroc del nou Ajuntament pagant una indemnització de 175.000 euros dels diners públics de la Diputació de Girona (Xaloc)”

 1. lejarza said

  Salvar l´edifici de l´Ajuntament de Castellfollit costarà almenys 275.000 €

  El consistori, a part del conveni aprovat ahir, haurà d’afrontar una compensació de lloguers de 800 euros al mes des del 2008

  11.03.2014

  CASTELLFOLLIT DE LA ROCA | X.VALERI L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca, al ple d’anit, va aprovar per unanimitat facultar Moisès Corominas (alcalde de la localitat per CiU) per signar el conveni que obliga el consistori a pagar 175.000 euros per evitar l’enderroc de la casa consistorial. Va ser el punt culminant d’un litigi de 7 anys, que ha costat uns 100.000 euros de despeses judicials a la municipalitat. Així, evitar haver d’ensorrar l’edifici té, de moment, un cost públic de 275.000 euros.
  Sobre l’acord, Moisés Corominas va dir que “l’hem discutit de manera formal amb els grups municipals i els advocats”. Anna Maria Serra (la secretària) va definir el conveni de tràmit pendent de validació judicial. Jacint Planas (advocat de la família Gussinyer) va preveure que el jutjat no posarà traves perquè l’acord tiri endavant. El ple també va aprovar demanar una ajuda de 175.000 euros al fons de Compensació de la Diputació de Girona. El suport derivarà de la part anual de la compensació interterritorial que c0rrespon a l’Ajuntament.
  A partir del plenari, l’alcalde té 10 dies per signar l’acord amb la família Gussinyer (propietat dels immobles causa del conflicte). En el moment que el signi haurà de pagar 87.500 euros, la meitat de la part establerta. Després, l’Ajuntament tindrà 3 mesos per reconstruir l’escala d’accés a l’immoble de la part guanyadora dels litigis. Feta l’escala, l’Ajuntament haurà de pagar els 87.500 euros que completen el tracte.
  Per la seva part, la família Gussinyer cedeix els 20,41 metres que l’Ajuntament havia ocupat per causa d’una equivocació d’origen i dóna per executada la sentencia emesa pel Jutjat Administratiu 1 de Girona del 7 d’abril del 2009 i refermada pel TSJC el 18 d’octubre del 2010.
  Acabat el ple, Joan Gussinyer, portaveu de la família, va mostrar-se satisfet dels resultats i va definir els 175.000 euros com una compensació al patiment que han patit ell i la seva família per culpa de l’obra. Va valorar que si el litigi no hagués estat entre un veí i l’administració no s’hauria allargat tant. La causa, segons ell, és perquè l’Administració litiga amb diners públics,
  Tot i les quantitts assumides per l’Ajuntament, el grup d’ERC a l’oposició va votar donar facultat a l’alcalde per signar el conveni. El motiu, segons Miquel Reverter (ERC) és que “estem entre l’espasa i la paret”. L’altra opció, segons va explicar fora del ple, era ensorrar l’edifici i retornar totes les subvencions de la construcció. L’edifici va tenir un cost aproximat de 750.000 euros, en la seva major part provinents d’ajuts de la Generalitat. Un cop estigui tot acabat, va assegurar que demanarà responsabilitats tècniques i polítiques.

  Lloguers
  Tot i que l’acord dels 175.000 euros salva la casa consistorial, encara queda una punta per complir, de la qual l’equip de govern va donar-ne compte al ple. Es tracta d’una sentència del Tribunald’Expropiació (Refermada pel TSJC i el Suprem), la qual obliga l’Ajuntament a compensar la propietat veïna amb una estimació dels lloguers perduts per causa de les obres de la casa consistorial. Han de pagar 800 euros per cada mes que ha passat des del 16 d’abril del 2008. Ahir Jacint Plana,advocat de la família Gussinyer, va valorar que a l’estiu passat passaven de 50.000 euros.
  Així, les despeses provocades pels efectes colaterals a la construcció de l’Ajuntament al final pujararan uns mínims de 100.000 euros de despeses judicials i de 50.000 euros de lloguers deduïts. Sumats al conveni d’ahir, la suma puja fins a 325.000 euros.

 2. lejarza said

  Connexions il·legals en l’enllumenat públic de Castellfollit de la Roca a la Garrotxa

  L’Ajuntament encarrega als tècnics que investiguin tres casos concrets

  12/03/14 – CASTELLFOLLIT DE LA ROCA – JORDI CASAS

  L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca ha estat alertat de la connexió il·legal d’alguns habitatges del poble a la xarxa d’enllumenat públic. El grup municipal d’ERC ha recollit aquestes queixes i les ha fet arribar a l’equip de govern, de CiU. L’alcalde, Moisès Corominas, ha explicat que ja han encarregat als tècnics municipals que ho investiguin. Aquestes connexions s’haurien fet com a mínim en un habitatge de l’antiga travessera urbana i en dos més del barri vell. Segons els denunciants, hi ha cables que surten de l’escomesa general i d’altres de les caixes de connexions i es fiquen a dins dels habitatges per les finestres. L’alcalde ha afirmat que, si es confirmen aquestes il·legalitats, es comunicaran a la companyia subministradora.

 3. lejarza said

  La Diputació avança els diners a Castellfollit

  D’aquesta manera, el consistori podrà pagar la indemnització per evitar que es compleixi la sentència d’enderrocament de l’ajuntament

  18.03.2014

  GIRONA | ACN El ple de la Diputació de Girona ha aprovat avançar 175.000 euros al municipi de Castellfollit de la Roca (Garrotxa) perquè puguin pagar la indemnització que evitarà que es compleixi una sentència judicial que obliga a enderrocar el nou ajuntament. El vicepresident Miquel Noguer ha volgut deixar clar que es tracta d’una mesura “excepcional” i que en cap cas ha de crear precedent. El municipi no rep cap subvenció, sinó que la Diputació els avança diverses anualitats dels 21.675 euros que reben cada exercici del Fons de Cooperació. L’equip de govern de CiU i el grup d’ERC a l’oposició hi han votat a favor, no sense abans criticar que s’hagi arribat a aquesta situació. El PSC s’hi ha abstingut.

 4. lejarza said

  Castellfollit de la Roca a la Garrotxa estarà 8 anys sense ajuts de la Diputació per salvar l´ajuntament

  La corporació avança els 175.000 euros perquè pagui la indemnització que evita l’enderroc de l’edifici consistorial

  19.03.2014

  “El ple de la Diputació de Girona va aprovar avançar 175.000 euros a Castellfollit de la Roca perquè puguin pagar la indemnització que evitarà que es compleixi una sentència judicial que obliga a enderrocar el nou ajuntament. Per altra banda, amb més de 400.000 euros, la Diputació comprarà l’últim pis de l’immoble que ocupa Xaloc a l’avinguda Sant Francesc de Girona.

  GIRONA | J. BADENES L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca no podrà rebre ajuts de la Diputació de Girona durant els pròxims 8 anys. El ple de la Diputació de Girona va aprovar avançar 175.000 euros a Castellfollit de la Roca perquè puguin pagar la indemnització que evitarà que es compleixi una sentència judicial que obliga a enderrocar el nou ajuntament. El vicepresident Miquel Noguer va deixar clar que es tracta d’una mesura “excepcional” i que en cap cas ha de suposar un precedent. L’equip de govern de CiU i el grup d’ERC a l’oposició hi van votar a favor. Els republicans, però, van criticar que s’hagi arribat a aquesta situació. El PSC s’hi va abstenir per les mateixes raons.

  El municipi no rep cap subvenció, sinó que la Diputació els avança diverses anualitats dels 21.675 euros que reben cada ?exercici del Fons de Cooperació. En cas que desaparegui, es restarà d’altres subvencions. D’aquesta manera, Castellfollit no podrà comptar amb aquestes ajudes per altres partides durant els pròxims 8 anys.

  El ple de la corporació va aprovar fer un pas més per evitar que es compleixi la sentència que obliga a enderrocar l’edifici del nou ajuntament de Castellfollit de la Roca. El consistori ha arribat a un acord amb el propietari dels terrenys que van ocupar sense haver-los expropiat prèviament i li pagaran una indemnització de 175.000 euros a canvi de donar per executada la sentència i conservar l’edifici, ja pràcticament acabat.

  El problema és que el consistori no té tants diners i va recórrer a la Diputació per aconseguir finançament per pagar la indemnització. Segons el conveni, avançaran els diners que l’ajuntament rebria en concepte de Fons de Cooperació Econòmic i Cultural durant els pròxims vuit anys. Així, podran pagar la indemnització però no rebran diners d’aquest fons fins que hagin saldat el deute. Castellfollit rep anualment 21.675 euros del fons i a partir d’ara només rebran el 15% destinat a cultura. La resta s’anirà acumulant fins a saldar el deute. El text aprovat remarcava que “determinar que l’excepcionalitat en l’aprovació de l’avançament deriva de l’existència de diferents circumstàncies que han motivat la seva concessió i per tant en cap cas pot servir de precedent respecte a altres sol·licituds”.

  El portaveu del grup d’ERC, David Mascort, va explicar que hi votaven a favor per coherència amb el vot dels regidors d’ERC del municipi i per responsabilitat, per buscar la millor sortida al litigi. Tot i això, va considerar que s’ha arribat a aquest punt per “irresponsabilitat” en la gestió política.

  La portaveu del PSC, Pia Bosch, va assegurar que entenia la urgència i que és una situació extremadament complexa però van optar per abstenir-se.

  Per altra part, el ple de la Diputació va aprovar per unanimitat que l’ens de gestió de tributs Xaloc destini 1,4 milions al pressupost general de la Diputació per poder destinar-lo a diverses inversions. Una de les operacions més destacades anirà destinada precisament a l’ens de tributs. Amb més de 400.000 euros, la Diputació comprarà l’últim pis de l’immoble que ocupa Xaloc a l’avinguda Sant Francesc de Girona. D’aquesta manera es completarà l’operació immobiliària.

 5. lejarza said

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP)

  Núm. 84 – 5 de maig de 2014
  Núm. 4691
  AJUNTAMENT DE CASTELLFOLLIT DE LA ROCA
  Edicte d’aprovació inicial d’un projecte
  El Ple de l’Ajuntament del dia 28 d’abril de 2014, acordà aprovar inicialment el projecte per a la construcció d’una escala exterior i altres
  obres complementàries en el sector del nou edifici del l’Ajuntament, amb caràcter urgent, amb un pressupost per contracta de quarantaun
  mil cent seixanta-quatre amb setanta euros (41.164,70 €) IVA inclòs.
  El que es fa públic per a general coneixement i als efectes oportuns pel termini de 10 dies, comptats a partir de l’endemà de la inserció
  del present anunci al BOP de Girona, a fi que les persones interessades puguin presentar les al·legacions que estimin oportunes.
  Castellfollit de la Roca, 29 d’abril de 2014
  Moisès Coromina

 6. lejarza said

  ACTA DE LA SESSIÓ DEL CONSELL DE PRESIDÈNCIA DEL CONSELL COMARCAL DE LA
  GARROTXA
  IDENTIFICACIÓ DE LA SESSIÓ
  Legislatura: 2011/2015
  Sessió núm.: 46
  Data: 10 d’abril de 2014
  Hora: 18:30 h
  Caràcter de la sessió: ordinària
  Convocatòria: 1ª
  Lloc: Sala de Plens del Consell Comarcal de la Garrotxa.
  ASSISTENTS
  President
  Sr. Joan Espona i Agustín
  Consellers
  Sr. Josep Berga i Vayreda
  Sr. Joan Casas i Carreras
  Sr. Eduard Llorà i Cullet
  Sra. Sònia Juanola i Vilarrasa
  Sr. Santi Reixach i Garriga
  Sr. Josep Dorca i Serrat
  Sr. Moisès Coromina i Soler
  Sra. Maria del Mar Roca i Reixach.
  Secretari: Sr. Jordi Jové i Perich
  Interventor: Sr. Jordi Salvador i Culí.
  També hi assisteix amb veu i sense vot, el gerent Sr. Sergi Martí i Arau i els següents
  consellers/es de l’equip de govern: Sr. Joan Gainza i Agustí, Sra. Esther Badosa i Romañó,
  Sr. Josep Gelis i Guix, Sra. Mònica Boix i Pagès, Sr. Josep Maria Cros i Roca, Sra. Núria
  Zambrano i Costejà i Sr. Josep Rovira i Reig.

  2.3 Decret de data 3 d’abril de 2014, pel qual s’aprova la contractació menor d’obres d’encàrrec
  per la redacció del projecte d’execució, la direcció d’obra i l’estudi bàsic de seguretat i salut per
  a la rehabilitació de mitgera i construcció d’escala i paviment exterior, per a Ca la Paula de
  Castellfollit de la Roca.
  “Antecedents
  La presidència ostenta la competència de contractació menor amb caràcter d’urgència.
  Consta a l’expedient l’informe tècnic que justifica la necessitat de la contractació administrativa amb caràcter
  d’urgència i el pressupost dels serveis que es proposen adjudicar.
  L’interventor del Consell Comarcal de la Garrotxa ha emès un informe en el qual posa de manifest que
  existeix consignació pressupostària suficient per fer front a la despesa que es detalla i amb càrrec a
  l’aplicació pressupostària corresponent a l’any 2014.
  El secretari del Consell Comarcal de la Garrotxa ha informat que el contracte que es proposa adjudicar
  queda configurats com un contracte administratiu qualificat de menor per la llei de contractes del sector
  públic.
  Fonaments de dret
  Disposició addicional segona i els articles 111 i 138.3 del Reial Decret Legislatiu 3/2011, de 14 de novembre,
  pel qual s’aprova el text refós de la Llei de Contractes del Sector Públic.
  Per tot l’anterior,
  Decreto:
  Adjudicar el contractes menor següent:
  BAILORULL ADD+ B-62709019 Encàrrec per la redacció del
  projecte d’execució, la direcció
  d’obra, i l’estudi bàsic de
  seguretat i salut per a la
  rehabilitació de mitgera i
  construcció d’escala i paviment
  exterior, per a Ca la Paula de
  Castellfollit de la Roca
  2014.50.150.2270601
  PREU 12.717,10 €
  2. Autoritzar i disposar aquesta despesa amb càrrec a l’aplicació pressupostaria que s’indica en el punt
  anterior i una vegada realitzada la prestació, que s’incorpori la factura i es tramiti, si s’escau, el seu
  pagament.
  3. Convalidar els presents acords pel Consell de Presidència.
  4. Notificar aquests acords a l’empresa adjudicatària del contracte, a l’àrea d’urbanisme i edificació, a l’àrea
  d’administració i suport als municipis i a la gerència del Consell Comarcal de la Garrotxa”.

 7. lejarza said

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP)
  Núm. 246 – 29 de desembre de 2014
  Núm. 14488
  DIPUTACIÓ DE GIRONA
  Intervenció
  Edicte d’aprovació definitiva dels pressupostos dels consorcis adscrits a la Diputació de Girona per a l’exercici 2015
  No havent-se presentat reclamacions ni al·legacions contra l’acord del Ple de la Diputació de Girona, en sessió extraordinària
  de 18 de novembre de 2014, d’aprovació inicial dels pressupostos per a l’exercici 2015 del Consorci de la Costa Brava, el
  Consorci de les Vies Verdes de Girona, el Consorci d’Arts Escèniques Salt-Girona i el Consorci d’Acció Social de Catalunya
  (adscrits a la Diputació de Girona de conformitat amb la disposició addicional vintena de la Llei 30/1992, de 26 de novembre,
  de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú), exposats al públic en el Butlletí
  Oficial de la Província de Girona, número 224, de 24 de novembre de 2014, i al tauler d’anuncis, l’acord d’aprovació inicial ha
  quedat elevat a definitiu de conformitat amb el que disposa l’article 169.1 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel
  qual s’aprova el Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals.
  Es publiquen a continuació els pressupostos definitivament aprovats per a l’exercici 2015, resumits per capítols, de cadascun
  dels consorcis adscrits, per al coneixement general dels interessats legítims:
  CONSORCI DE LA COSTA BRAVA
  CONSORCI DE LES VIES VERDES DE GIRONA
  CONSORCI D’ARTS ESCÈNIQUES SALT-GIRONA
  CONSORCI D’ACCIÓ SOCIAL DE CATALUNYA
  https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2014/246/2014246014488.pdf
  Contra l’aprovació dels pressupostos es pot interposar recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos, comptats
  a partir de l’endemà de la publicació d’aquest edicte en el Butlletí Oficial de la Província de Girona, davant la Sala del
  contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
  Girona, 19 de desembre de 2014
  Joan Giraut i Cot
  President

 8. lejarza said

  Governació es compromet a buscar una solució perquè el nou ajuntament de Castellfollit prorrogui el termini de les obres

  La visita de la consellera de Governació i Relacions institucionals a la Garrotxa tenia com a objectiu principal reunir-se amb els equips de govern municipal d’Olot i Castellfollit de la Roca. A Castellfollit, l’alcalde, Miquel Reverter, li ha demanat prorrogar el termini per acabar el nou edifici de l’Ajuntament alguns mesos i no haver-lo de posar en marxa al desembre, ja que l’obra, després de diferents circumstàncies, encara no està acabada. El departament de Governació s’ha compromès a trobar-hi una solució els propers dies.

  Després de processos judicials i problemes, tant amb la direcció d’obra com amb l’empresa constructora, el nou edifici de l’Ajuntament encara no està acabat. L’equip de Govern calcula que l’obra només està enllestida en un 85%. El nou Ajuntament havia d’obrir les seves portes com a molt tard, el 31 de desembre, segons els terminis per a l’obra, però els problemes amb la direcció d’obra i l’empresa constructora obliguen l’Ajuntament de Castellfollit a fer un nou projecte i una nova contractació per finalitzar els treballs. És per això que demanen al departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat prorrogar el termini de les obres entre sis i set mesos. La consellera de Governació en funcions, Meritxell Borràs, va ser ahir a Castellfollit per reunir-se amb l’Ajuntament i mirar de trobar una solució. En va sortir de la reunió amb la voluntat de fer-ho. La consellera espera que el departament podrà oferir una proposta concreta en els propers dies.

 9. lejarza said

  Castellfollit demana una pròrroga per la posada en servei de l´Ajuntament

  L’alcalde considera
  que a l’hora de reemprendre l’obra s’han trobat amb molts impediments

  27.11.2015

  CASTELLFOLLIT DE LA ROCA | DDG L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca ha demanat una pròrroga en la posada en servei de l’edifici del nou ajuntament. La causa de la petició és que els terminis de les subvencions del FEDER i del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) s’han de justificar abans del 31 de desembre. És a dir, l’edifici ha d’estar obert, o si no, s’han de tornar. La demanda de l’Ajuntament es va fer visible dimecres en una visita que la consellera de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat, Meritxell Borràs, va fer a Castellfollit.
  L’alcalde, Miquel Reverter (ERC) ahir va explicar que, des de la resolució dels problemes judicials al març, s’han trobat amb molts impediments per poder posar en servei l’Ajuntament.
  Va enumerar la fallida de l’empresa constructora i el fet que no s’han pogut posar en contacte amb la direcció d’obra. “Hem hagut d’aprovar per ple les resolucions de les responsabilitats de les obres”, va dir Reverter.
  Va explicar que faran una acta notarial que marqui la situació de l’edifici per tal de tenir una base per tornar a començar amb una altra constructora i una direcció d’obra noves. Reverter va definir el procés de construcció de l’ajuntament (començat físicament el 2008) com una acumulació de despropòsits. Per tal de resoldre’ls, l’Ajuntament ha mantingut reu?nions amb la delegada dels Serveis Territorials de Governació, la sra. Assumpta Rodríguez, i el tècnic del PUOSC, el sr. Xavier Serra.
  Pel que fa a la situació actual de l’Ajuntament, l’alcalde -en el seu dia- va explicar que si bé l’aspecte exterior de l’edifici està molt avançat, a dins falten molts detalls. Els ascensors estan posats, però no fuincionen, i la instal·lació elèctrica està col·locada, però falta activar-la. A més, falta pintar i posar els passamans. La tercera part de l’obra és la que està més verda. És l’espai Europa. Es tracta d’una recepció situada a la planta soterrani.
  També va explicar que la inversió prevista per a la finalització del nou ajuntament s’aproxima als 190.000 €.
  L’anterior consistori va començar la construcció de l’edifici, però es va trobar amb un procés judicial per temes de límits de 8 anys de durada. Al març van poder resoldre el litigi pagant una indemnització de 175.000 euros i compromtre’s a reconstruir l’escala d’accés a un immoble veí.

 10. lejarza said

  L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca resol els contractes de l’obra de l’edifici consistorial, que assumirà el Consell Comarcal de la Garrotxa

  Després dels incompliments comesos per l’empresa adjudicatària i la direcció executiva de l’obra, l’Ajuntament de Castellfollit prepara una nova etapa per acabar el 15% que queda per acabar el nou edifici consistorial. En el ple celebrat aquesta setmana, el consistori ha resolt els contractes i ha rescatat els avals presentats per les dues empreses. Serà el Consell Comarcal el que a partir d’ara assumirà la direcció de l’obra, que es vol portar a terme al llarg del proper any.

  L’acabament de l’obra del nou edifici consistorial de Castellfollit de la Roca no arribarà a fer-se en els terminis previstos. Als contenciosos judicials dels últims anys se li han sumat l’incompliment del contracte per part de la direcció executiva de l’obra i la fallida de l’empresa adjudicatària, que ha entrat en concurs de creditors. L’equip de Govern municipal ja ha assumit aquesta realitat; ara el que més li preocupa és acabar l’obra i que l’edifici deixi de ser una despesa continuada. Aquesta setmana ha aprovat en ple la resolució dels contractes de l’empresa adjudicatària i la direcció executiva de l’obra.

  La resolució del contracte amb les dues empreses li permet a l’Ajuntament fer un nou contracte i remprendre els treballs. Seran els tècnics del Consell Comarcal els que assumiran a partir d’ara la direcció d’obra.

  La resolució dels contractes d’obra desencalla l’obra, que, però, no arribarà en els terminis fixats. Es necessitaran de sis a set mesos per acabar els treballs, i després caldrà condicionar l’espai. El Pla d’Obres concedit per a l’actuació s’acabava el 31 de desembre d’aquest any.

  L’Ajuntament de Castellfollit espera que Governació els concedeixi una pròrroga del Pla d’Obres per inaugurar l’obra passats uns mesos. La construcció del nou edifici, i els problemes judicials que se n’han derivat, ha condicionat seriosament les arques de l’Ajuntament. En el darrer ple, el consistori s’ha vist obligat a renunciar a part de la quinzena d’actuacions previstes pel Pla viure al poble del 2009, que finalitzava el desembre d’aquest any.

  El Pla viure al poble ha permès executar part de l’obra de l’edifici consistorial. L’equip de govern, però, ha decidit renunciar als 100 mil euros previstos per condicionar la planta Europa, un espai semisoterrat de l’edifici. L’Ajuntament hi destinarà recursos quan ho cregui convenient, tot i que, de moment, no ho considera prioritari.

  L’Ajuntament de Castellfollit també renuncia a la partida del Pla Viure al Poble destinada a l’acabament del parc d’escultures. Fins ara s’hi havien destinat prop de 28 mil euros per fer aquesta instal·lació. L’equip de Govern no vol gastar-se els altres 22 mil euros que s’hi havia pressupostat.

  L’Ajuntament tampoc no utilitzarà la partida del pla destinada al canvi de l’enllumenat al nucli antic. L’equip de Govern ja disposa d’una altra subvenció per fer-hi front. També renuncia l’espai destinat a una zona verda i a la construcció d’un nou local social, pressupostat amb 60 mil euros.

 11. lejarza said

  Castellfollit resol els contractes de l´obra de l´edifici de l´ajuntament

  CASTELLFOLLIT DE LA ROCA | DDG. L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca ha anunciat la resolució dels contractes amb l’empresa constructora COEMPCO, SA i el despatx d’arquitectura ADD Bailo Rull. Es tracta de les empreses que es van fer càrrec de l’execució del projecte de l’edifici de l’ajuntament el 2008. Uns 8 anys després, a l’edifici, encara li falta acabar un 15 % de l’obra per poder estrenar-lo. Són accessos, climatització, feines de paleta i altres.

  L’Ajuntament també ha acordat demanar el rescat dels dos avals estipulats al contracte per incompliment del mateix. La finalitat dels acords que van ser aprovats per unanimitat en el darrer ple és poder afrontar l’execució de la part que falta de les obres durant el 2016. La part final serà dirigida pels tècnics del Consell Comarcal de la Garrotxa.

  Abans de resoldre els 2 contractes, l’Ajuntament (fa un mes) va demanar una pròrroga a Governació per la posada en servei de l’edifici per tal de no haver de retornar subvencions del FEDER i del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya.

  Dins del context d’adequar una economia afectada per un litigi perdut per l’Ajuntament, el dimarts dia 15 de desembre, el consistori va demanar renunciar de manera total o parcial a diversos projectes del pla Viure al Poble, lligats a ajuts FEDER de la Unió Europea.

  L’Ajuntament proposa reduir el programa a 587.000 €, que es reparteixen en un 50% (UE), 5% (Diputació) i 45% (Ajuntament). Ara, el pressupost és d’1.187.000 €. Si el Departament de Governació accepta la renúncia, Castellfollit deixarà d’executar tots aquells projectes que encara no s’han començat i no acabarà els que estan a mig fer.

  Un exemple dels que no es poden fer amb el Pla és l’acondicionament de la planta Europa de l’Ajutament o un nou local social.

 12. lejarza said

  Castellfollit les acabarà una altra constructora

   L’Ajuntament resol els contractes amb l’empresa que hi ha treballat fins ara i l’equip d’arquitectes responsable

   Reclama els avals per incompliment de contracte

  Jordi Casas – Castellfollit de la Roca

  Pas definitiu per a l’acabament de les obres del nou ajuntament de Castellfollit de la Roca. El govern local (ERC) ha acordat amb el suport de CiU, ara a l’oposició, la resolució dels contractes amb l’empresa constructora Coempco SA i el despatx d’arquitectura ADD Bailo Rull, i, a més, ha demanat el rescat dels dos avals estipulats en els contractes, de 18.000 i 2.200 euros, respectivament, per incompliment.

  Això li permetrà d’encarregar el projecte definitiu de construcció del nou edifici als tècnics del Consell Comarcal de la Garrotxa. A més, l’alcalde, Miquel Reverter, negocia un acord amb el Departament de Governació perquè li permeti realitzar els treballs que han d’adaptar el nou edifici a la normativa urbanística municipal durant l’any vinent i no perdre així la subvenció que té concedida del Pla Únic d’Obres i Serveis per aquest concepte. El nou projecte preveu obres a la coberta, acabats de l’interior i la instal·lació d’alguns serveis, com el de la climatització. Així, s’adaptarà a la normativa urbanística vigent, vulnerada per les alçàries i l’alineació del nou edifici.

  Ara, doncs, s’han tancat definitivament més de deu anys de litigis per aquest tema. Va ser clau el conveni entre l’Ajuntament i la família Gussinyer per tancar-los amb una indemnització de 175.000 euros i el finançament del cost de construir una escala d’accés a un edifici veí de la nova seu consistorial a canvi de la cessió de 20,4 metres quadrats ocupats i la renúncia al procés penal. El govern local va fer front a aquesta indemnització amb un ajut de la Diputació de Girona. A punt, doncs, el final d’un serial.

  LES XIFRES 18.000 euros és la quantitat de l’aval dipositat per Coempco com a garantia que ara reclama l’Ajuntament.

  2.200 euros és l’import de diners que vol rescatar el govern del despatx d’arquitectes responsable de l’obra.

 13. lejarza said

  L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca aprova un pressupost descompensat per 7.000 euros amb l’objectiu de compensar la tresoreria a finals d’any

  L’obra del nou ajuntament de Castellfollit de la Roca ha condicionat el pressupost del municipi per al 2016. La inversió més destacada és una partida de 100 mil euros per acabar l’obra de l’edifici consistorial. El pressupost ha estat aprovat amb els vots a favor de l’equip de Govern i l’abstenció de l’oposició.

  L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca ha aprovat un pressupost d’un milió 33 mil euros per al 2016, una xifra lleugerament superior a l’any que acaba. Aquest any, el pressupost s’ha presentat en desequilibri. Hi ha 7 mil euros més a l’apartat d’ingressos respecte al de despeses. Després d’haver corregit el negatiu a la tresoreria municipal, a l’Ajuntament li queden 7 mil euros que preveu ingressar durant el 2016 per quadrar els comptes a la fi de l’exercici.

  En l’apartat de despeses, s’ha apujat la partida de serveis socials. L’any passat, l’Ajuntament de Castellfollit havia reservat 2.000 euros per defensa jurídica. L’any vinent, el consistori delegarà els serveis jurídics al servei XALOC de la Diputació de Girona, i passa els 2.000 euros a Promoció Turística, una àrea que vol potenciar.

  Per a l’any que ve no s’ha previst cap partida específica per a la cinglera. L’Ajuntament espera que es traci el pla integral de protecció de la cinglera, que elaboren conjuntament diverses administracions, per saber el cost de l’actuació i assignar-li una partida.

  Al ple de l’Ajuntament també es van aprovar definitivament les Ordenances Fiscals. Es va fer per unanimitat. La taxa de recollida d’escombraries s’abaixarà un 4,5%. Les taxes que pugen, ho fan dins dels límits permesos. També s’han obert tots els trams de bonificacions disponibles per a tots els serveis bàsics que presta l’Ajuntament.
  http://www.olot.tv/noticies/politica/lajuntament-de-castellfollit-de-la-roca-aprova-un-pressupost-descompensat-per-7-000-euros-amb-lobjectiu-de-compensar-la-tresoreria-a-finals-dany/

 14. lejarza said

  Castellfollit aprova un pressupot desequilibrat

  GARROTXA: CASTELLFOLLIT DE LA ROCA | DDG.

  L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca -en un dels seus darrers plens- va aprovar el pressupost del 2016. La previsió de comptes és d’1.300.000 euros. Es tracta d’una xifra lleugerament superior respecte al del 2015. Una de les novetats és que el pressupost s’ha aprovat en desequilibri. En concret, hi ha 7.000 euros més a l’apartat d’ingressos respecte al de despeses. L’Ajuntament preveu quadrar els comptes al final de l’exercici.
  En l’apartat de despeses, han destinat 2.000 euros a la Promoció Turística. Es tracta, d’una quantitat que en l’exercici anterior havien destinat a la defensa jurídica. Per al 2016, delegaran la defensa jurídica al servei d’assistència als organismes locals de la Diputació de Girona, XALOC.

  Ni un euro per a la cinglera
  Per a la cinglera no hi ha cap previsió de comptes. L’Ajuntament espera que la Direccio General de Polítiques Ambientals, l’Institut Geològic de Catalunya i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa tinguin definit el Pla Integral de Protecció de la Cinglera. Quan el pla hagi concretat el paper de l’administració municipal, l’Ajuntament decidirà l’import de la partida.
  La cinglera és un dels principals problemes de l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca. A l’estiu del 2015, va tenir lloc un desprendiment a la part del cingle que dóna al riu Turonell. Va ser un episodi de desprendiments més dels molts que hi ha hagut en els darrers anys.
  Poc després del darrer despreniment, l’Institut Geològic de Catalunya va determinar que una de les maneres d’evitar els desprendiments i l’erosió en general era corregir l’acumulació d’aigua de pluja a la cinglera. Per fer-ho -segons l’Institut- cal adequar les conduccions d’aigua que travessen els carrers del nucli antic. És una inversió important per un municipi com Castellfollit.
  Tampoc s’hi preveuen inversions significatives sobre l’edifici de l’Ajuntament. A finals d’aquest any, la corporació va demanar una pròrroga al Departament de Governació i Relacions Institucionals per poder acabar els interiors de l’edifici. “Són molts petits detalls que representen una inversió molt gran”, va considerar -en el seu moment- Miquel Reverter (alcalde per ERC).

  Atracció turística
  L’edifici conté un espai d’atracció turística que ha entrat al Pla de Foment del Turisme de la Generalitat, però s’ha de fer.
  El ple també va aprovar definitivament les Ordenances Fiscals. Es va fer per unanimitat. La taxa de recollida d’escombraries s’abaixarà un 4,5%. La baixada té lloc en el context d’una puja global del servei d’escombraries del Consell Comarcal de la Garrotxa. La causa de l’increment del cost és el fet que el Centre de Triatge de la Garrotxa a Sant Jaume de Llierca no està fet. Establert l’increment de la recollida comarcal, cada ajuntament decideix en quin grau l’aplica.
  Les taxes que pugen ho fan dins dels límits permesos. També han obert tots els trams de bonificacions disponibles per a tots els serveis bàsics que presta l’Ajuntament. Són serveis referents a les famílies.

 15. lejarza said

  L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca va aprovar el canvi de destí d’una subvenció de 60.000€ de la Diputació de Girona

  CASTELLFOLLIT DE LA ROCA | X.V.

  L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca, en un dels seus darrers plens, va aprovar per unanimitat demanar el canvi de destí d’una subvenció de 60.000€ de la Diputació de Girona destinada a rebaixar una planta l’edifici de l’Ajuntament. El ple demana que l’ajut serveixi per poder acabar el que falta de l’edifici de l’ajuntament.

  Els arguments de l’Ajuntament són que l’origen de la petició estava en la necessitat d’adequar l’ajuntament a les Normes Subsidiàries. Llavors la corporació mantenia un llarg litigi amb els propietaris de la finca veïna. A més, hi havia una sentència ratificada pel TSJC que exigia adequar l’edifici als determinis de les normes subsidiàries. Això no obstant -segons l’acord de ple-, l’Ajuntament va dictar una interlocutòria. La disposició enmig del procés va suposar arxivar la sentència.

  El motiu havia estat l’admissió d’un conveni entre les parts litigants. En base a aquest acord, la part actora (els propietaris del costat de l’ajuntament) havien renunciat al compliment de la sentència. Els van haver de compensar amb 175.000 €. El conveni va posar punt i final a un litigi de 7 anys.

  Lliure de càrregues judicials, l’Ajuntament (renovat al maig del 2015) vol activar l’edifici consistorial. Per fer-ho ha d’acabar els detalls. Es tracta de moltes coses petites dins del conjunt d’un edifici de consideració. És a dir, els detalls representen una suma important.

  Per tal d’afrontar-la, ha renunciat a ajuts del pla FEDER. Són subvencions que han de ser compensades en un 50% pels ajuntaments. També ha reclamat els rescats dels avals de l’anterior empresa contructora i del gavinet d’arquitectes.

  Amb els diners del rescat, ha encarregat un projecte de finalització als serveis tècnics del Consell Comarcal de la Garrotxa. El nou projecte ha de preveu acabar els interiors i posar-hi la climatització.

  La previsió és que l’edifici pugui entrar en servei abans del 2017. Encara fa falta la planta soterrani, on està previst fer-hi un espai de recepció turística. L’edifici està a l’entrada del barri antic.

 16. lejarza said

  La Diputació adjudica un contracte a l´empresa que acull un imputat del cas Manga

  Xaloc ha entregat a Coordinadora de Ingresos SA un servei per més de 800.000 euros

  24.02.2016

  Potser només és una coincidència que ningú podia preveure ni evitar però resulta que l´organisme autònom de la Diputació encarregat de la gestió de tributs, la Xarxa Local de Municipis (Xaloc), ha adjudicat un contracte per valor de 801.003,14 euros (IVA exclòs) a l´empresa Coordinadora de Gestión de Ingresos SA (CGI), on treballa qui va ser l´apoderat de GRS Arc Local, Josep Maria Franch Carcereny, detingut el 14 de febrer de 2013 en l´operació Manga del Servei de Vigilància Duanera per les seves implicacions en una presumpta trama corrupta dedicada a l´obtenció de contractes de les Administracions Públiques, principalment vinculades a Convergència.

  Es tracta d’un servei d’atenció telefònica es va licitar dues vegades. En la primera ocasió va quedar exclosa l’única empresa que s’hi havia presentat perquè no reunia «l’experiència professional mínima requerida». En la segona licitació es van presentar tres empreses: dues van quedar excloses i només CGI va poder seguir en el procediment, obtenint el substanciós contracte el 13 d’octubre de 2015. Xaloc nega que aquesta adjudicació tingui a veure amb el fet que l’exapoderat de GRS Arc Legal estigui vinculat a CGI i afegeix que «no se li va deixar posar els peus» a les oficines de l’organisme quan havia de fer la formació dels treballadors.

  Les investigacions del Servei de Vigilància Duanera sobre el cas Manga van posar de manifest com els responsables de Xaloc estaven aprofitant els seus contactes polítics per aconseguir que l’organisme autònom els adjudiqués contractes.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: