Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha programat la presentació d’un estudi referent a l’impacte sobre el medi ambient atmosfèric del futur Centre de Gestió de Residus de la Garrotxa

Posted by lejarza en 13 febrero, 2014


L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha programat la presentació d’un estudi referent a l’impacte sobre el medi ambient atmosfèric del futur Centre de Gestió de Residus de la Garrotxa

DdG Olot – Argelaguer Vall del Llierca

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha programat la presentació d’un estudi referent a l’impacte sobre el medi ambient atmosfèric del futur Centre de Gestió de Residus de la Garrotxa. L’acte està destinat als veïns i es farà a les 19 hores al centre cívic de la localitat. Hi intervindran Xavier Roca (Laboratori del Centre de Medi Ambient de la Universitat Politècnica de Catalunya) i l’alcalde, Ferran Puig (Junts per Sant Jaume-AM). L’estudi tractarà sobre la presència a l’aire de substàncies derivades del centre de tractament de residus i de les seves repercussions en la vida de les persones i dels animals. 

“La magnitud de la tragèdia se sabrà divendres” ha dit l’alcalde de Sant Jaume, el qual ha valorat que l’estudi que es presentarà, en el seu criteri. És més creïble que els fets “pels tècnics a sou del Consell Comarcal de la Garrotxa”. Tampoc ha explicat si l’estudi de divendres ha estat pagat per l’Ajuntament. 
L’exposició de les conseqüències del centre de triatge en l’atmosfera de Sant Jaume de Llierca arribarà pocs dies després de l’anunci de la previsió pel dia 18 de febrer de l’aprovació definitiva del centre de triatge per part del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. 
Ha de ser el darrer pas administratiu després de l’aprovació que fa poc temps va fer la Comissió d’Urbanisme de Girona. 
L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca preveu activar una demanda judicial a partir de l’aprovació. Considera que a més de perjudicar els habitants del poble és innecessària perquè a les comarques veïnes hi ha centres de triatge que no són usats amb tota la seva capacitat. 
La posició del Consell Comarcal de la Garrotxa és de tirar endavant amb el centre de triatge, sense el qual preveuen que el cost del servei de recollida augmenti en uns 800.000 euros anuals. 
L’aprovació del Centre de Triatge no ha de suposar l’inici immediat de les obres. Fa pocs dies el conseller Santi Vila va assenyalar que no es preveu l’inici de noves infraestructures de residus en els propers 2 anys.
De fet, el nou pla de residus que elabora la Generalitat només preveu la construcció de les plantes de tractament d’Orís, a Osona, i Pedret i Marzà, a l’Alt Empordà.
El propi conseller va explicar que les previsions en el tractament de residus s’han de preveure en relació amb el context provocat per la crisi econòmica. És a dir, la manca general de recursos econòmics ha derivat en un descens generals de les escombraries. les quals necessiten de menys recursos públics.

L'alcalde amb el grup de veïns de Sant Jaume opositors al centre de gestió de residus a Can Coma de Baix manifestant-se fora del ple després de l'aprovació del pla especial. Foto: J.C. Consell Comarcal de la Garrotxa aprovació provisional del Pla Especial Urbanístic autònom del Centre de Gestió de Residus de la Garrotxa a Sant Jaume de Llierca  (Argelaguer)

L’alcalde amb el grup de veïns de Sant Jaume opositors al centre de gestió de residus a Can Coma de Baix manifestant-se fora del ple després de l’aprovació del pla especial. Foto: J.C.
Consell Comarcal de la Garrotxa aprovació provisional del Pla Especial Urbanístic autònom del Centre de Gestió de Residus de la Garrotxa a Sant Jaume de Llierca
(Argelaguer)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: