Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

L`Ajuntament de Sant Jaume de Llierca vol exposar la posició contrària al Centre de Triatge de Residus de la Garrotxa a la Comissió d’Urbanisme de Catalunya

Posted by lejarza en 13 enero, 2014


L`Ajuntament de Sant Jaume de Llierca vol exposar la posició contrària al Centre de Triatge de Residus de la Garrotxa a la Comissió d’Urbanisme de Catalunya

Vall del Llierca – Argelaguer – Garrotxa – Sant Jaume de Llierca

L`Ajuntament de Sant Jaume de Llierca vol exposar la posició contrària al Centre de Triatge de Residus de la Garrotxa (CTRG) a la Comissió d’Urbanisme de Catalunya. L’alcalde ha explicat que la Comissió d’Urbanisme de Catalunya no està obligada a rebre’l, però ha indicat que seria bo que li donés audiència, perquè pogués presentar la posició del municipi.


Fins ara l’Ajuntament no ha pogut exposar bé les seves al·legacions i les institucions han pres les decisions en base als criteris del Consell Comarcal de la Garrotxa.
L’alcalde ha precisat que l’aprovació del Pla General Urbanístic del Centre de Triatge efectuada per la Comissió d’Urbanisme el 18 de desembre de 2013 va ser una aprovació amb matisos. “Ho van aprovar tot, però van donar constància de defectes importants a la memòria ambiental”, el pla presenta dificultats en els accessos. En base a un pla especial, l’Ajuntament va aconseguir que el camí directe al centre sigui considerat d’ús exclusiu dels veïns.

En no tenir la conformitat de l’Ajuntament de Sant Jaume, el projecte ha de passar per la Comissió d’Urbanisme de Catalunya, dictarà una resolució durant els propers 6 mesos.

Recollida selectiva de les deixalles porta a porta.

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca està esperant que el Consell Comarcal de la Garrotxa decideixi la nova concessió de la recollida d’escombraries per parlar amb l’empresa i fer un estudi de la despesa que suposaria el servei porta a porta. “Nosaltres ho tenim clar; ho volem implantar ben aviat”, ha explicat l’alcalde, Ferran Puig, que està convençut que sortirà a compte i fins i tot “pot sortir més barat”.

A Besalú, la recollida de les deixalles a domicili la fan operaris de la brigada municipal.

Apostem pel porta a porta, però volem implantar-ho de mica en mica”, ha explicat l’alcalde, Lluís Guinó (CiU-Olot). Abans que es fes la prova a Racolta, es va implantar el porta a porta (però només per al plàstic i el cartró) al barri vell, un servei que s’està mantenint “amb molt d’èxit”, segons el consistori.

L'alcalde amb el grup de veïns de Sant Jaume opositors al centre de gestió de residus a Can Coma de Baix manifestant-se fora del ple després de l'aprovació del pla especial. Foto: J.C. Consell Comarcal de la Garrotxa aprovació provisional del Pla Especial Urbanístic autònom del Centre de Gestió de Residus de la Garrotxa a Sant Jaume de Llierca (Argelaguer)

L’alcalde amb el grup de veïns de Sant Jaume opositors al centre de gestió de residus a Can Coma de Baix manifestant-se fora del ple després de l’aprovació del pla especial. Foto: J.C.
Consell Comarcal de la Garrotxa aprovació provisional del Pla Especial Urbanístic autònom del Centre de Gestió de Residus de la Garrotxa a Sant Jaume de Llierca
(Argelaguer)

Anuncios

2 comentarios to “L`Ajuntament de Sant Jaume de Llierca vol exposar la posició contrària al Centre de Triatge de Residus de la Garrotxa a la Comissió d’Urbanisme de Catalunya”

 1. lejarza said

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP)
  Nùm. 12 – 20 de gener de 2014
  Núm. 491
  AJUNTAMENT DE SANT JAUME DE LLIERCA
  Anunci sobre l’aprovació inicial del pressupost general per a l’exercici 2014
  Aprovat inicialment pel Ple de l’Ajuntament, en la sessió del dia
  16 de gener de 2014, el Pressupost general per a l’exercici 2014, i de
  conformitat amb el que disposen els articles 112.3 de la Llei 7/1985,
  de 2 d’abril, i 169.1 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març,
  pel qual s’aprova el Text refós de la Llei reguladora de les hisendes
  locals, s’exposa al públic durant un termini de quinze dies hàbils,
  a comptar des de l’endemà de la publicació d’aquest anunci en el
  Butlletí Oficial de la província, per tal que les persones legítimament
  interessades, segons el que disposa l’article 170.1 del Text refós
  esmentat, i pels motius enumerats en el punt 2 de l’article 170,
  puguin presentar davant el Ple de l’Ajuntament les reclamacions i
  observacions que considerin convenients.
  En el supòsit que no es presenti cap reclamació, el pressupost es
  considerarà definitivament aprovat.
  Sant Jaume de Llierca, 17 de gener de 2014
  Ferran Puig i Estartús
  Alcalde

 2. lejarza said

  Sant Jaume de Llierca se opone al Centro de Residuos de la Garrotxa

  El alcalde destaca importantes defectos detectados en la memoria ambiental

  La Vanguardia – Girona | 19/01/2014

  Sant Jaume de Llierca.- El alcalde de Sant Jaume de Llierca (Girona), Ferran Puig (JUNTS) pedirá audiencia a la Comissió d’Urbanisme de Catalunya para exponer su oposición al Centro de Selección de Residuos de la Garrotxa que el organismo aprobó recientemente. La planta se construirá en el emplazamiento escogido por el Consell Comarcal, en los terrenos de Can Coma de Baix. El consistorio prefería que la instalación estuviera dentro del polígono industrial del Pla de Politger.
  Hasta el momento, según fuentes municipales, el Ayuntamiento no ha podido exponer correctamente sus alegaciones y las instituciones han decidido en base a los criterios exclusivos del Consell Comarcal de La Garrotxa. El alcalde, no obstante recuerda que la aprobación en la comisión de urbanismo del 18 de diciembre, se llevó a cabo con matices que daban cuenta de “defectos importantes en la memoria ambiental” así como dificultades en los accesos.
  Ante la disconformidad del ayuntamiento de Sant Jaume de Llierca, el proyecto deberá contar con el beneplácito de la Comissió d’Urbanisme de Catalunya, que dictará una resolución no antes de medio año.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: