Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

La Guàrdia Civil demana documentació a l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca per investigar el sobresou de l’alcalde de la Garrotxa

Posted by lejarza en 11 noviembre, 2013


La Guàrdia Civil demana documentació a l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca per investigar el sobresou de l’alcalde de la Garrotxa

Vall del Llierca, Argelaguer – Olot – Girona:

La Guàrdia Civil de Girona ha començat la investigació per esclarir si l’alcalde de Castellfollit de la Roca a la Garrotxa, Moisès Coromina Soler (CiU-Olot), ha comès algun delicte a l’hora d’autadjudicar-se un sou de 500 euros al mes per complementar la seva pensió de Alcalde-jubilat. La Comandància de la Guàrdia Civil de Girona va entrar al Registre de l’Ajuntament una Instància de petició de documentació relacionada amb l’aprovació, en el Ple Municipal, d’aquesta mesura. La Fiscalia de Girona va incoar diligències d’ofici pels delictes de prevaricació i malversació de diners públics i va demanar a la Guàrdia Civil que ho investigués.

L’alcalde de Castellfollit de la Roca, va aprovar en el Ple de principis d’octubre de 2013 atribuir-se una “indemnització de  jubilació” de 6.000 euros l’any per complementar la seva pensió. Els diners surten del sou de dos regidors de l’equip de govern que van renunciar a la seva retribució, d’una partida que fins ara rebia el grup municipal de CiU-Olot i d’una part del pressupost que servia per pagar la Seguretat Social de l’alcalde.

La Fiscalia, va decidir obrir diligències d’investigació per dos possibles delictes: un de malversació de diners públics dels veïns de Castellfollit i un altre de prevaricació perquè entén que l’alcalde es podria haver extralimitat en les seves funcions.

Entre la documentació relacionada amb l’afer hi ha d’haver l’acta del Ple del Municipi durant el qual es va aprovar la mesura. Aquesta acta encara no ha estat ratificada pels regidors del consistori i passarà pel Ple municipal d’aquest dimarts.

Segons l’acord del ple, Coromina cobrarà en concepte d’indemnització 500 euros al mes -6.000 euros l’any- que surten del sou de dos dels sis regidors de l’equip de govern que han acceptat deixar de cobrar, dels diners que el grup municipal de Convergència i Unió (CiU-Olot) deixa d’ingressar i, la resta, sortirà de la partida que el Pressupost municipal destina a pagar la Seguretat Social de l’alcalde.

2 comentarios para “La Guàrdia Civil demana documentació a l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca per investigar el sobresou de l’alcalde de la Garrotxa”

 1. lejarza said

  El ple de Castellfollit de la Roca confirma la polèmica retribució a l’alcalde

  L’equip de govern dóna llum verd a l’acta de la sessió anterior, un document que la fiscalia usarà per investigar una possible malversació de fons públics

  Garrotxa 13/11/13 – CASTELLFOLLIT DE LA ROCA – RAMON ESTÉBAN

  El ple municipal de l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca va aprovar ahir l’acta de la sessió del mes d’octubre, amb els vots a favor de l’equip de govern (CiU) i els vots en contra de l’oposició (ERC). L’acta de l’octubre és un dels documents que el consistori ha de lliurar a la comandància de la Guàrdia Civil de Girona, després que divendres aquest cos policial va fer la petició formal perquè li donessin tot el material relacionat amb el controvertit acord, pres en aquell ple, sobre la retribució a l’alcalde, Moisès Coromina, per complementar-li la pensió. La documentació que s’entregui a la Guàrdia Civil anirà a parar a la fiscalia, que ha iniciat una investigació per determinar si la decisió pot constituir un delicte de prevaricació i malversació de diners públics.
  Ahir ERC es va desmarcar del document al·legant, entre altres raons, que hi trobava a faltar comentaris que s’havien fet durant el ple. També va advertir que el que es reflectia en el document podria perjudicar tant l’alcalde com la secretària. Coromina, per contra, es va mostrar tranquil sobre la legalitat de la decisió. “La llei reconeix el dret que té l’alcalde a tenir retribucions per la seva feina”, va dir.
  El ple municipal del mes d’octubre va acordar, amb els vots dels sis regidors de CiU i el no dels tres d’ERC, destinar una partida de 6.000 euros anuals a completar el sou de l’alcalde, que es va jubilar de la seva professió de comercial al mes d’abril. Com que no es poden tenir dos ingressos de fons públics, des d’aleshores Coromina no percep el sou que la Generalitat destina als alcaldes de pobles petits. Els diners per compensar-lo es trauran de les retribucions de dos dels regidors de CiU (Roger Vidal i Gerard Planella), d’una part de l’assignació que correspon al grup de CiU i de la partida pressupostària amb què es pagava la Seguretat Social de Coromina.
  Es pagarà per tinença de gossos

  En el ple d’ahir es van aprovar les ordenances fiscals del 2014, que inclouen com a novetat la incorporació d’una taxa per tinença de gossos. Costarà 9 euros anuals. Els diners recaptats per aquest concepte serviran a l’Ajuntament per cobrir la despesa del servei de recollida de gossos abandonats o perduts, una competència exercida pel Consell Comarcal. L’impost més important, l’IBI, s’apuja un 2% i la taxa de la recollida de les escombraries, un 4,45%, seguint les indicacions del Consell Comarcal. La resta d’impostos i taxes no es modifiquen.

 2. lejarza said

  S’allarga el cas de la casa de la vila de Castellfollit

  Les parts tornen a demanar una pròrroga per arribar a un acord i evitar haver d’enderrocar una part de l’edifici

  Garrotxa 14/11/13 – CASTELLFOLLIT DE LA ROCA – RAMON ESTÉBAN

  Els advocats de l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca i del veí que va presentar la denúncia han demanat al jutge que porta el cas que prorrogui dos mesos més el termini que els havia concedit per arribar a un acord, a fi d’evitar l’execució de la sentència que fa adequar l’edifici de la nova casa de la vila a les normes subsidiàries del municipi.
  Des que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ratificar la decisió del tribunal contenciós administratiu, en què es donava la raó al veí, aquest té la potestat de fer executar la sentència. Això suposaria haver d’enderrocar una part de l’edifici.
  La notícia que s’havia demanat una pròrroga per pactar es va tractar en el ple municipal de dimarts. Tant el portaveu de l’oposició (Miquel Reverter, d’ERC) com l’alcalde (Moisès Coromina, de CiU) van assenyalar que l’allargament del cas està suposant una sagnia per a les arques municipals, ja que han d’anar pagant els serveis dels advocats. Coromina, a més, va explicar que, si bé confia que finalment es pugui arribar a un acord, de moment no li consta que s’hagin produït avenços importants.

  LA FRASE
  L’objectiu és pactar un conveni impecable. De moment, però, no hi ha avenços importants
  Moisès Coromina ALCALDE DE CASTELLFOLLIT

  LA XIFRA 300.000 euros
  és el cost estimat de l’enderroc d’una part de l’edifici que exigeix la sentència.

  Reclamar responsabilitats

  Executar la sentència, és a dir, enderrocar la part de l’edifici que excedeix les mides permeses per la normativa, costaria uns 300.000 euros, es va apuntar en el ple. A aquesta quantitat s’hi van afegint les minutes dels advocats que representen el consistori i al final s’arribarà molt probablement a una despesa que “hipotecarà” l’economia de l’Ajuntament, segons el parer de l’oposició. En vista d’aquest escenari, el portaveu d’ERC, Miquel Reverter, va demanar que “quan tot això s’acabi” es reclamin responsabilitats a qui correspongui.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: