Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

La monja Teresa Forcades proposa la supressió dels partits polítics

Posted by lejarza en 3 noviembre, 2013


La monja Teresa Forcades proposa la supressió dels partits polítics

Vall del Llierca – Argelaguer – Garrotxa – Olot

Teresa Forcades ha proposat la supressió dels partits polítics o almenys la seva “modificació radical” perquè, segons la seva opinió, no funcionen democràticament i són ostatges del poder econòmic que els finança, per la qual cosa no poden tutelar una democràcia real, va afirmar que “els partits tenen una manera de funcionar que és contrària al que anomenem la democràcia de qualitat o democràcia real o simplement la democràcia”.
Teresa Forcades Vila impulsora de la plataforma “Procés Constituent a Catalunya” que impulsa una candidatura alternativa per a les eleccions autonòmiques, va subratllar que “per canviar les coses cal perdre la por” i desobeir lleis i polítiques injustes. Segons la monja benedictina, el finançament dels partits necessita “quantitats tan importants que s’han de relacionar amb interessos del gran capital i això és una servitud política quan han de prendre després decisions amb la llibertat democràtica necessària, tant si estan al govern i tenen responsabilitats executives com si estan a l’oposició”. La religiosa també va criticar el que havia anomenat “portes giratòries”, és a dir, els polítics que provenen o van al sector privat en els mateixos sectors en què han fet gestió pública.
La monja va posar com a exemple el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz, que era directiu d’una patronal d’hospitals privats abans de dirigir la sanitat pública de Catalunya. Per a Forcades, els partits polítics també suspenen en “democràcia interna”.
Per a la benedictina, el valor dels partits polítics consisteix a garantir un diàleg polític que respecti les diferències i les articuli “sempre de manera pacífica i democràtica”, però va opinar que “el que anomenem partits polítics han de patir una modificació radical per ser fidels a la seva missió i no caure en contradiccions”.

Teresa Forcades Vila del Procés Constituent a Catalunya proposa la supressió dels partits polítics

Teresa Forcades Vila del Procés Constituent a Catalunya proposa la supressió dels partits polítics

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: