Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

L´Ajuntament de Riudaura acusa al Govern de la Generalitat de Catalunya pel “Fracking”

Posted by lejarza en 31 octubre, 2013


L´Ajuntament de Riudaura acusa al Govern de la Generalitat de Catalunya pel “Fracking”

Vall del Llierca – Argelaguer – Garrotxa – Olot

Eulàlia Massana alcaldessa de Riudaura, va acusar el Departament d’Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya (CiU amb el suport d´ERC) de desídia i menyspreu als ens locals (municipis) en el tema del Fracking. Ho va fer quan va comparèixer davant la Comissió Parlamentària que estudia la Fracturació Hidràulica.
L’inici de la intervenció va ser per deixar clar que el perill del Fracking i del retorn a l’activitat d’un pou de gas a Riudaura a la Garrotxa va ser real. “M’hauria agradat que m’ho haguessin negat fa un any quan vaig anar a Mines i semblava que això [les prospeccions] eren una cosa que s’havia de fer sí o sí”, va comentar, “I que els del territori que ens posàvem en contra erem uns negats i no sabíem res de res”.
Massana va recordar que s’havia dirigit a Mines per rebre informació. “Vas a Mines i ningú t’explica res”. Va afegir: “Vam estar trucant i trucant”. Va tenir una resposta que va exposar: “S’ha d’investigar -li van dir a Mines- per si de cas som Independents”. Va qualificar la resposta de “excusa de mal pagador”.
Arran de la poca resolució, va indicar que “la gent del territori ens vàrem formar i ens vàrem informar”. Va considerar que a partir de la mobilització popular a la Garrotxa van aconseguir aturar l’explotació d’un pou al poble. Va definir de desídia el fet que Mines hagués donat permís perquè una empresa amb poc capital pogués fer investigacions al nord de Catalunya.

L´Ajuntament de Riudaura acusa al Govern de la Generalitat de Catalunya pel “Fracking” ICV-EUiA Garrotxa Fracking NO Argelaguer

L´Ajuntament de Riudaura acusa al Govern de la Generalitat de Catalunya pel “Fracking”
ICV-EUiA Garrotxa Fracking NO Argelaguer

5 comentarios to “L´Ajuntament de Riudaura acusa al Govern de la Generalitat de Catalunya pel “Fracking””

 1. lejarza said

  Intervenció de Marc Vidal (ICV-EUiA) sobre el fracking al Parlament de Catalunya

 2. lejarza said

  Prohibir el fracking aquesta legislatura

  Fracking, ICV-EUiA ha aconseguit que el Parlament de Catalunta es comprometi a prohibir el fracking en aquesta legislatura. Ho ha fet gràcies a una resolució transaccionada amb la CUP que ha obtingut el suport de CiU i d’ERC, en la qual la cambra es compromet a “presentar i promoure, dins de l’actual període de sessions parlamentàries, els projectes legislatius necessaris en els àmbits de l’ordenació territorial, de l’urbanisme, del medi ambient o de mines, per impedir que en el futur es puguin executar projectes de prospeccions i explotacions amb la tecnologia de la fracturació hidràulica, en el territori de Catalunya”. El mateix acord insta el Govern a denegar els permisos de prospeccions tramitats.

 3. Eulàlia Masana i Serra said

  Vull fer un aclariment, qui governa es CIU, ERC esta a l’oposició i col•labora amb el govern en determinats moments. I també, per aclarir bé les coses, qui ens va acompanyar en tot moment a totes les reunions al departament de Mines, ens ha donat suport i a donat la cara han estat els diputats d’ERC.
  ERC ha estat sempre al nostre costat, no ha canviat d’opinió en Cap moment.
  Eulàlia Masana

 4. lejarza said

  Javier Solana vol deixar un món tòxic

  29.11.2013

  JORDI SERRANO

  Un amic em rebota un article de Javier Solana, “La revolución de la energía”. Me’l vaig mirar amb indolència, el tema molt no m’interessa. Però vaig començar la lectura per deferència a l’amic i a poc a poc m’hi vaig anar animant. Em vaig quedar estupefacte! Quins c…!
  Resulta que el tema no era la política internacional, el tema és el gas d’esquist! El fracking! Ara resulta que l’exministre de Cultura d’Espanya és especialista en mètodes extractius de petroli i gas! Sensacional! De què tracta aquesta proposta? D’injectar aigua barrejada amb tota mena de productes químics tòxics, que les empreses amaguen, per fracturar les roques i extreure’n gas i petroli. Les empreses ja han contaminat l’aire i la terra, ara volen contaminar el subsòl. Com el tema dels purins però de forma brutal.
  Solana diu que cal apostar pel fracking per extreure’n una cosa que en l’argot neoliberal -nova parla formada d’eufemismes- en diuen “hidrocarburs no convencionals”. El seu argument és que Alemanya, en decidir acabar amb les nuclears, s’ha equivocat. No s’atreveix a defensar les nuclears -Joaquín Almunia volia fer-ne més no fa gaire temps- com hagués fet abans de Fukushima, però la catàstrofe d’allí no li sembla una raó prou important. Defensa que usar el fracking ajuda a combatre l’efecte hivernacle! Increïble! Només parla d’externalitats quan parla del carbó -que són certes- però no quan parla del petroli, de les nuclears o del fracking. Quina barra! El fracking deu ser tan segur com el dipòsit Castor. Acaba dient que o es fa el que diu ell o “no seremos capaces de limitar el aumento de la temperatura global hasta niveles sostenibles”.
  Solana s’ha convertit en aquell jugador de futbol que es dribla a si mateix i es pensa que és molt intel·ligent i molt llest i espera aplaudiments. La grada pensa diferent, creu que el seu ego no el deixa adonar-se del ridícul que fa defensant poderosos que volen fer diners a costa d’engegar el món a fer punyetes. Potser ja és molt gran i se li’n refot. No diu res que el govern ens vol fer pagar per donar-ho a les multinacionals elèctriques per tenir panells fotovoltaics que no contaminen. La veritat és que no sap res del tema, repeteix arguments del lobby de les multinacionals energètiques, és clar. Com Felipe González Pedro Solbes. No tenen vergonya? Què els ha passat a aquests socialistes no practicants? Per fer diners, cap d’aquests pensa a deixar un món habitable? Els importen un rave els seus propis néts? Quina ètica tenen? M’agradava més quan Solana era hippy i pacifista, ha envellit molt malament: s’assembla molt a aquells que, de jove, va combatre. Potser és pitjor.

 5. lejarza said

  County Council motion Garrotxa Garrotxa Group Initiative for Catalonia Greens-United and Alternative Left (ICV) to declare the Garrotxa region-free Fracking. Hon. Mr. President of the Regional Council of La Garrotxa.
  Mr. Juan Rodriguez Lejarza with ID 149XXX73M representing the Coalition ICV Garrotxa (Girona), of legal age, residing: Major, 26 – Argelaguer (Garrotxa).
  Exposed: Teredo Oils Limited (Montero Energy Corporation SL). is interested in doing research to find out if the basement of our Garrotxa region, there are concentrations of unconventional gas and other hydrocarbons.
  This is a technique known as horizontal hydraulic fracturing, the technique of horizontal hydraulic fracturing requires large amounts of water, and many wells to extract gas and oil drilling and many different levels, for can be considered a technique willfully aggressive the environment, the landscape, and risk to our homes, businesses and properties, the Garrotxa region.
  Ask, That before the risk for contamination of underground aquifers and resulting from the application of the technique of hydraulic fracturing horizontal towards the conservation of the natural environment of our towns, villages and villas, and For these reasons, we propose for the next Full Council Garrotxa County approval: MOTION GROUP OF INITIATIVE GARROTXA Catalonia Greens-United and Alternative Left (ICV) to declare the region of GARROTXA FREE fracking, which recorded Anex le (½ p). Argelaguer (Garrotxa), 12 December 2012. Signed: Juan R. Lejarza
  MOTION GROUP OF INITIATIVE GARROTXA Catalonia Greens-United and Alternative Left (ICV) to declare the region of GARROTXA FREE fracking
  MOTION:
  Due to the application submitted to the Directorate General Montero Energy Mines and Energy of the Government of Catalonia in order to hydrocarbon exploration through fracking technique in our region.
  Since the company Montero SL Energy Corporation is interested in doing research to discover whether there are concentrations in the basement of unconventional gas and other hydrocarbons. These are types of gas and oil that are not stored in large bags in the basement, but are characterized by being located in rocks of low porosity and low permeability, making extraction more difficult and a technique that requires very aggressive to the environment. This is the technique known as horizontal hydraulic fracturing. This technique involves drilling a well deep in the subsoil, and realize new horizontal drilling to reach the largest possible surface. In order to extract gas and oil that are attached to the rock, introducing large quantities of water at high pressure, with the aim of fracturing the rock and frees that hydrocarbon being extracted surface for the same pipe. To improve the efficiency of brittle rock, the water is introduced along with a cocktail of chemicals from more than 500 different items, among which are to be found dangerous, such as heavy metals.
  Since this technique has already been used on a large scale in the United States. However, this is not a very effective technique, which requires multiplying the perforations at different depths and build a large number of wells. In addition, the percentages of chemicals that remain in the depths and are not drawn to the surface are very high, so transfers are derived from wells and aquifers of our farmers. Following numerous brittle rock have come to measure small earthquakes senses in nearby towns wells with risk to our homes and properties, remember that Garrotxa natural suffer earthquakes, volcanic area is also unstable and therefore . Moreover, the gas released into the depths and channeled for the operation came to seep into the conducts of piped water for human consumption and to rid the soil surface, which causes of water pollution and the risk of explosion from any accidental blaze.
  Thus, the technique of horizontal hydraulic fracturing requires large amounts of water from many wells to extract gas and oil drilling and many different levels, so it can be considered a technical willfully aggressive the natural environment. For these reasons, we propose for the next Full Council Garrotxa County approval of the following resolutions:
  Given the risk for contamination of the subsoil and groundwater resulting from the application of the technique of hydraulic fracturing horizontal towards the conservation of the natural environment of our towns and villas that would be free for the affected presence of numerous extraction wells and the serious damage that derive the result of industrial exploitation, remember that:
  RESOLUTIONS
  First – County Council declared Garrotxa Garrotxa region FREE OF HORIZONTAL hydraulic fracturing.
  Second – We demand the Government of Catalonia to suspend the research permits to initiate hydrocarbon exploration by fracking Garrotxa and Catalonia, both Moreno Energy and any other company that asks for the same purposes until the Parliament of Catalonia approves a law to prevent exploitation of this technique, because of its severe environmental impacts.
  Third-County Council understands that the Garrotxa Garrotxa region is part of an overall environment that forms a natural wealth of high value, as opposed to research and exploitation of hydrocarbons through technique of hydraulic fracturing and vertical equally aggressive in any other municipality.
  Fourth-County Council Garrotxa move the President of the Generalitat of Catalonia, the Directorate General for Energy and Mines, the whole of the parliamentary groups of the Parliament of Catalonia, as well as the Platform Stop fracking (PAF) agreements approved.
  Argelaguer (Garrotxa), 12 December 2012 Signed: John R. Lejarza

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: