Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

El Consell Comarcal de la Garrotxa reclama a L´Alcalde de Sant Jaume de Llierca responsabilitat en les seves declaracions

Posted by lejarza en 30 octubre, 2013


El Consell Comarcal de la Garrotxa reclama a L´Alcalde de Sant Jaume de Llierca responsabilitat en les seves declaracions

Vall del Llierca – Argelaguer – Garrotxa – http://www.elgarrotxi.cat/31311 – Olot

Després de la moció aprovada en el darrer Ple de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca en relació a les declaracions del vicepresident del Consell, Sr. Josep Berga Vayreda, sobre el futur Centre de Gestió de Residus (CGR), el Consell Comarcal de la Garrotxa vol manifestar el següent.
1‐ Respecte als accessos al futur CGR, el Consell Comarcal reitera que va ser l’Ajuntament qui, aprofitant l’aprovació d’un Pla Parcial en el polígon de Politger, va determinar el futur accés a la Planta i la mobilitat de la zona industrial.
L’Ajuntament va establir com a vial estructurant el que circula d’est a oest per dins del polígon, motivant que el Consell Comarcal hagués de buscar un accés alternatiu a la Planta, un cop es va impossibilitar l’opció d’accés directe nord‐sud inicialment prevista pel camí de Coguleres. Aquesta era l’opció del Consell, que continua pensant que l’accés al futur CGR s’hauria de realitzar a través d’aquest camí perquè la seva situació el converteix en un vial estructurant bàsic per a la mobilitat nord‐sud del propi polígon. A més, cal recordar, que el camí de Coguleres forma part de l’inventari de camins que configuren la xarxa bàsica comarcal del Pla de Prevenció d’Incendis Forestals de la Garrotxa.
2‐ Des del Consell Comarcal lamentem i rebutgem la moció promoguda per l’alcalde de Sant Jaume de Llierca quan afirma que el Consell li ha faltat al respecte i a la seva honorabilitat. Des del Consell valorem que aquesta moció està fora de lloc i no respon a la realitat. El Consell, mitjançant el seu vicepresident primer i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, ha volgut en tot moment informar, amb arguments, sobre el projecte del CGR. Entenem que això no significa anar en contra de l’honorabilitat de cap alcalde.
Volem recordar que durant aquest mandat, des del Consell hem hagut d’escoltar crítiques i acusacions que, en ocasions, han sobrepassat els límits del respecte i la honorabilitat per part del mateix alcalde de Sant Jaume. En aquest tema, massa sovint hem estat objecte d’insinuacions molt greus contra la nostra institució i els seus responsables, tant polítics com tècnics, que mai han vingut acompanyades de les disculpes corresponents.
3‐ Més enllà dels arguments i les opinions que tots tenim, hi ha una recomanació que el Consell Comarcal vol traslladar a l’alcalde de Sant Jaume de Llierca. Entenem que pel càrrec que ocupa cal saber mesurar les paraules i els actes. Governar implica, entre d’altres coses, evitar determinades maneres de fer en contra les persones que, com el vicepresident primer del Consell Comarcal, actuen amb tota la legitimitat, arguments i respecte envers tothom, defensant la posició de la institució. Cal que entre tots ens tranquil∙litzem ja que la crispació no porta enlloc.
Ferran Puig vol que alguns mitjans rectifiquin
Ferran Puig, alcalde de Sant Jaume de Llierca: En referència a la noticia publicada avui en alguns mitjans sobre l’aprovació de taxes de Sant Jaume de Llierca (Olot TV, Naciódigital.cat), conté un error important per la sensibilitat que té l’impost:
-l’IBI a Sant Jaume no s’apuja sinó que baixa del 0,61 al 0,59 (un 3,28% menys)! El que preveiem és que pujarà el valor cadastral dels habitatges, valor que no depèn del municipi sinó que depèn directament de la Direcció General del Cadastre (Estat Espanyol). En previsió d’aquesta pujada que no sabem del cert si es farà o no l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca va aprovar baixar l’impost municipal (passi el que passi amb l’Estat): el resultat és que l’Ajuntament recaptarà menys segur passi el que passi amb el valor cadastral, i es calcula que els veïns pagaran també una mica menys (entre un 2% i un 12% menys, segons l’habitatge).
Crec que els mitjans que han publicat la noticia haurien de fer una “fe d’errates” i sobretot deixar-ne constància a la noticia escrita que pengeu als respectius mitjans.
Pel que fa a la pujada de les deixalles queda clar que es pren la decisió per la recomanació del Consell Comarcal davant la pujada de costos del servei, ja que congelar aquesta taxa ara comportaria només aplaçar-ne el revertiment de l’increment de costos als usuaris, que tard o d’hora ens veuríem obligats a fer (cal recordar que en la legislatura anterior es va congelar un any, i l’any següent es va haver de pujar un 22% de cop).
En referència a l’afirmació que som el municipi on es paguen més deixalles, s’ha de dir que que el grup d’oposició va fer aquesta afirmació sense coneixement de causa. Cal més rigor a l’hora de fer aquestes afirmacions i sobretot de donar-li crèdit tant a la lleugera, ja que ni es tracta de la taxa més elevada de l’entorn ni és una taxa massa diferent dels pobles propers. Ha estat una setmana especialment dura per l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Jaume davant les greus declaracions del vicepresident del Consell Comarcal com per haver de demanar de corregir ara aquestes noticies “menors”.

L'alcalde amb el grup de veïns de Sant Jaume opositors al centre de gestió de residus a Can Coma de Baix manifestant-se fora del ple després de l'aprovació del pla especial. Foto: J.C. Consell Comarcal de la Garrotxa aprovació provisional del Pla Especial Urbanístic autònom del Centre de Gestió de Residus de la Garrotxa a Sant Jaume de Llierca  (Argelaguer)

L’alcalde amb el grup de veïns de Sant Jaume opositors al centre de gestió de residus a Can Coma de Baix manifestant-se fora del ple després de l’aprovació del pla especial. Foto: J.C.
Consell Comarcal de la Garrotxa aprovació provisional del Pla Especial Urbanístic autònom del Centre de Gestió de Residus de la Garrotxa a Sant Jaume de Llierca
(Argelaguer)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: