Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Embotits Monter nova planta al Municipi de Sant Ferriol

Posted by lejarza en 19 octubre, 2013


Embotits Monter nova planta al Municipi de Sant Ferriol

Vall del Llierca: Garrotxa-Argelaguer–Girona

Embotits Monter de Sant Jaume de Llierca ha comprat uns terrenys al polígon de les Forques en el terme municipal de l´Ajuntament de Sant Ferriol a la Garrotxa. La previsió, segons fonts de Monter, és que serveixin per una ampliació dels actuals equipaments de les Planes d’Hostoles i de Sant Jaume de Llierca. Això no obstant, l’empresa ha assenyalat un termini llarg per la creació de l’equipament. En concret, ha exposat que fins l´any 2017 Monter invertirà en estructures a les Planes d’Hostoles i que després és molt possible que en faci a Sant Ferriol.
La implantació de Monter comportarà la creació d’un consorci per la gestió conjunta del polígon entre els Ajuntaments de Besalú i de Sant Ferriol.
Aquesta empresa és líder en la producció d’embotits curats. La firma compta amb quatre plantes ubicades a Sant Jaume de Llierca, Serinyà, Vic i les Planes d’Hostoles i és pionera en el desenvolupament d’embotits curats de gall d’indi, entre altres especialitats.
A Embutidos Monter disposen de dinou referències pròpies que fabriquen amb la marca Hacendado (Mercadona), i segons les dades de Nielsen, tenen un 85 per cent de la quota de mercat d’embotits curat de gall dindi a Espanya.
La companyia té un laboratori propi d’investigació que actualment col·labora amb l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària de la Generalitat (IRTA) i altres fabricants en el desenvolupament d’embotits baixos en sal.
Embutidos Monter SA és interproveïdor exclusiu de Mercadona des de l’any 1998, i des d’aleshores ha experimentat un creixement progressiu. L’empresa es va crear l’any 1989 i és propietat de la família Cañigueral.

Anuncios

7 comentarios to “Embotits Monter nova planta al Municipi de Sant Ferriol”

 1. lejarza said

  La Cooperativa d’en Bas entra en una empresa alimentària

  L’entitat participa amb un 10 per cent en el capital social de Bas Alimentària SL, que elaborarà i comercialitzarà productes carnis

  És una de les estratègies per sanejar la seva situació econòmica

  Garrotxa 21/10/13 – LA VALL D’EN BAS – JORDI CASAS

  La Cooperativa de la Vall d’en Bas i diverses empreses garrotxines del sector de l’alimentació han creat la societat limitada Bas Alimentària SL amb l’objectiu de col·laborar en l’elaboració de productes carnis que combinaran la qualitat artesanal amb nivells més alts de seguretat alimentària i de producció propis de la indústria. La cooperativa té un 10% de participació en la nova societat. Hi aportarà bàsicament una part de les instal·lacions que té a Can Gronxa de Puigpardines, que serà reformada com a nou obrador, i la matèria primera amb què s’elaboraran els productes carnis.
  Aquest obrador serà el resultat de la reforma d’una nau, actualment fora d’ús, amb la particularitat de ser visitable pel públic, que podrà veure quin és el procés d’elaboració. La nova empresa presentarà ben aviat com a producte inicial una nova hamburguesa de vedella d’alta qualitat en un format molt innovador dins del sector. L’obrador, doncs, serà una instal·lació productiva i visitable alhora.
  El gerent de la cooperativa, Salvador Vergés, explica que es tracta de buscar la col·laboració entre petits i grans, la manera de fer de la producció artesanal el procés industrial de qualitat, les certificacions, els processos, etcètera. Vergés, però, remarca que aquesta participació a Bas Alimentària és al marge de la línia pròpia que té la cooperativa.
  L’altra gran aposta de l’entitat és potenciar l’obrador de pa que tenen en l’actualitat per produir pastisseria pròpia i de qualitat. Fins ara oferia pa i productes de pastisseria que no eren propis.
  El gerent explica que aquestes estratègies formen part del pla que ha posat en marxa la nova gerència d’acord amb la junta de la Cooperativa de la Vall d’en Bas, amb l’objectiu de superar la difícil situació econòmica a què va arribar l’entitat el 2011 i el 2012, fruit del sobreendeutament, d’inversions no reeixides, de la morositat i també dels resultats negatius dels últims exercicis dins d’una conjuntura econòmica difícil.
  Salvador Vergés hi afegeix que, ja a hores d’ara, tenen indicadors que aquesta situació s’ha començat a redreçar. I avança que l’ens ha dissenyat un pla de futur a mitjà i llarg termini per consolidar aquesta millora.

 2. lejarza said

  Embotits Collell s´adjudica la càrnia Turón per 3,5 milions

  L’empresa garrotxina, de les Preses, preveu augmentar les vendes en un 30% l’any vinent

  26.10.2013

  ACN | GIRONA L’empresa Embotits Collell, amb seu a les Preses (Garrotxa), s’ha adjudicat la unitat productiva d’Embotits Turón, fabricant de productes carnis situada a la mateixa població, per 3,15 milions d’euros, segons ha informat el departament d’Empresa i Ocupació en un comunicat. El jutjat mercantil de Girona ha fet públic el resultat del procés concursal, pel qual Embotits Collell assegura a més la continuïtat del 100% de la plantilla de Turón, formada per 43 treballadors. Amb aquesta operació, l’objectiu d’Embotits Collell és augmentar les vendes en un 30% de cara al 2014. L’empresa té previst mantenir la marca d’Embotits Turón, que compta amb una important presència al mercat espanyol.

  El Departament d’Empresa i Ocupació, a través de la Direcció General d’Indústria (DGI) i de la delegació d’ACCIO a Girona, ha donat suport al procés per a la cerca d’un inversor viable des que Embotits Turón va entrar en fase de liquiditat el mes de maig passat, per tal de garantir la continuïtat industrial de l’empresa de la Garrotxa.

  L’empresa té previst mantenir la marca d’embotits Turón, que compta amb una important presència al mercat espanyol, i seguir amb la producció de llonganisses que es feia a la planta de Turón, de 13.200 m² de superfície.

  Embotits Collell ha tancat el 2012 amb un volum de vendes de 44 milions d’euros, una xifra que preveu augmentar fins als 65,5 milions d’euros l’any que ve. Collell destinava fins ara un 50% de la producció als mercats exteriors i preveu incrementar aquest volum amb l’adquisició de Turón. Les exportacions se centren principalment a Alemanya, Itàlia, Holanda, Brasil i Mèxic.

 3. lejarza said

  Embutidos Monter factura 110 milions durant el 2013

  L’empresa de Sant Jaume de Llierca, interproveïdora de Mercadona, creix un 6,8% en vendes respecte al 2012

  22/01/14 – SANT JAUME DE LLIERCA – U.COMAS

  Embutidos Monter, l’empresa familiar gironina líder en producció d’embotits curats ubicada a Sant Jaume de Llierca, ha tancat el 2013 amb una facturació de 110 milions d’euros, una xifra que suposa un 6,8% d’augment de facturació respecte al 2012. Amb aquestes xifres, l’empresa consolida el seu creixement continuat des que és interproveïdor en exclusiva de Mercadona.
  De cara al 2014, l’empresa té prevista una inversió de sis milions d’euros, que es destinaran, majoritàriament, a finalitzar la segona fase d’ampliació de la planta de les Planes d’Hostoles, en total, 7.000 metres quadrats. Haurà construït 30 assecadors nous, a banda d’haver introduït un sistema de robòtica pioner a l’Estat. Es tracta d’un pla d’inversió que l’empresa va posar en marxa el 2011, de 28 milions d’euros, que permetrà que el 2017 en aquesta planta se centralitzi més de la meitat de la producció total.
  Durant el 2014, a més, l’empresa té previst continuar treballant en l’adequació de l’embotit tradicional a les noves demandes del consumidor, una de les claus de la consolidació de la companyia com una de les principals productes càrnies de l’Estat. Totes les referències són sense gluten i actualment es treballa en productes lliures de sal i al·lergens.

 4. lejarza said

  Besalú modifica el POUM per facilitar una planta de Monter

  De moment, el fabricant d’embotits prioritza les inversions a les seves instal·lacions de les Planes

  13.03.2014

  BESALÚ | XAVIER VALERI Besalú ha començat les tramitacions burocràtiques per possibilitar la ubicació d’una factoria d’assecatge d’Embotits Monter a la sortida sud del municipi. Es tracta d’una activitat que preveu donar ocupació a entre 200 i 300 persones. La creació d’una factoria a Besalú forma part de l’expansió de la marca a la Garrotxa, on tenen fàbriques a Sant Jaume de Llierca i a les Planes d’Hostoles. Segons va anunciar l’empresa a l’octubre del 2013, la previsió per a la factoria de Besalú és de cara el 2017. Per preparar la data d’obertura, el ple de Besalú del passat 30 de gener va aprovar la modificació del POUM (camps de Pont Sud i zona industrial Les Forques). El motiu del canvi urbanístic que consta a l’expedient és que “una important indústria alimentària ha adquirit els terrenys de la zona industrial de Sant Ferriol i té la majoria de terrenys del sòl industrial lliure de Besalú”. Segons consta, la implantació industrial necessita una parcel·la unificada d’unes 6 hectàrees.
  Monter, que fabrica en exclusiva per a Mercadona, va tancar el 2013 amb una facturació de 110 milions d’euros, un 6,8% més respecte l’any anterior. En l’actualitat, la seva prioritat inversora se centra a les Planes, on aquest any destinarà uns 6 milions d’euros per construir nous assecadors i millorar la robotització de la planta.
  La importància de l’extensió és la causa principal de la modificació, la qual té l’objectiu de permetre unificar parcel·les de sòl industrial de Besalú amb terrenys de Sant Ferriol. Un cop ajuntats els dos sòls industrials, la previsió és que es pugui urbanitzar un polígon que serà gestionat a través d’un consorci format pels ajuntaments de Besalú i de Sant Ferriol. La nova àrea industrial
  La nova àrea industrial canviarà totalment l’aspecte de la zona agrícola de cal Tit i can Muntanyà, al terme de Besalú. És una zona de 36.447 metres quadrats que s’esten a l’est de l’aparcament del pont, a l’altra banda de l’actual polígon de les Forques en direcció a la muntanya de Sant Ferriol. El polígon de les Forques ara acull un establiment de venda de caravanes, una paperera i d’altres indústries i tallers. La modificació canviarà els dos àmbits a través d’un carril paral·lel a l’actual travessa de la N-260. La previsió que a banda i banda de carretera hi hagi una zona verda, la qual serà travessada per un carril bici. La reestructuració redueix les zones previstes per a serveis hotelers a l’entrada sud del poble.

 5. lejarza said

  Urbanisme aprovarà dijous el pla urbanístic de la planta de Monter a Besalú

  21.01.2015

  BESALÚ | O.P. La Comissió d’Urbanisme aprovarà aquest dijous la modificació del pla d’ordenació urbanística de la zona industrial Les Forques de Besalú. El tràmit permetrà tirar endavant la planta que el fabricant d’elaborats carnis Monter projecta en aquesta zona i que es podria completar a finals de la dècada. De moment, l’empresa del Grup Cañigueral està centrada en un pla d’inversions de 28 milions d’euros concentrat a les seves instal·lacions de les Planes. Fins que aquest no es culmini- en principi l’any 2017- no s’iniciarien les obres a Besalú.
  Segons Ràdio Olot, el projecte de la companyia a Besalú suposarà una inversió de 12,5 milions d’euros i la creació d’un centenar de llocs de treball, unes xifres que fonts de la companyia van desmentir perquè, asseguren, el projecte encara no està definit.

  Duplicar la producció
  Dedicada a la producció d’embotits curats, Monter és interproveïdora del grup Mercadona, i va tancar l’any 2013 amb 300 treballadors i una facturació de 110 milions d’euros. Si els plans de la companyia es compleixen, l’any 2017 el grup preveu doblar la producció actual d’embotits.

 6. lejarza said

  L´OMS posa l´embotit en el punt de mira

  Alerta que la carn processada -com salsitxes o productes carnis curats- és cancerígena i creu que la carn vermella també ho és · Els ramaders catalans reclamen prudència i rigor i destaquen els beneficis del seu consum moderat
  27.10.2015

  PARÍS / GIRONA | AGÈNCIES / DDG L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va alertar ahir que menjar carn processada com salsitxes, embotits o preparacions en conserva és cancerigen per als humans, mentre que consumir carn vermella “probablement” també ho és.

  L’informe defineix la carn processada com tota aquella carn que ha estat transformada per processos com el salat, la curació, fermentació, fumat o qualsevol altre que millori el sabor o la presentació.

  I la carn vermella és definida com tot aquella “carn muscular” de mamífer. Contràriament a la concepció catalana, que només defineix vermella la de vedella, bou o poltre, el terme també inclou la de porc, xai, cabrit i aquells productes derivats d’aquests animals com la sang.

  L’estudi, realitzat per la seva Agència Internacional d’Investigació sobre el Càncer (IARC, per les seves sigles en anglès), va reunir un grup de treball de 22 experts de deu països, que van veure una “evidència suficient” que el consum de carn processada provoca càncer colorectal.

  Els especialistes conclouen que cada porció de 50 grams de carn processada presa diàriament augmenta el risc de càncer colorectal en el 18%.

  En el cas de la carn vermella, es va constatar una “evidència limitada” que aquest tipus d’aliment pot provocar càncer, en concret colorectal, de pàncrees i de pròstata, però una forta “evidencia mecanicista” que sosté un efecte carcinògen.

  No hi ha proves suficients per diferenciar els riscos depenent de si aquests animals procedeixen o no de granges biològiques, segons l’informe, ni tampoc hi ha consens sobre si la manera en què la carn és cuinada afecta a les possibilitats de tenir càncer.

  Els experts sí coincideixen que davant el gran nombre de persones que consumeixen carn processada al món, l’impacte global sobre la incidència del càncer és important per a la salut pública.

  Xifres facilitades per l’organització Projecte sobre la Càrrega Global de la Malaltia apunten de fet que prop de 34.000 morts per càncer a l’any a tot el món són atribuïbles a dietes riques en carn processada.

  Encara que encara no s’ha establert de forma definitiva com una causa del càncer menjar carn vermella, si es demostrés aquesta causalitat, les dietes riques en aquesta carn podrien ser responsables de 50.000 morts anuals.

  Aquestes xifres contrasten amb el prop del milió de morts a l’any atribuïbles al tabac, les 600.000 relacionades amb el consum d’alcohol o les 200.000 vinculades amb la contaminació de l’aire.

  La IARC no ofereix recomanacions sanitàries, que recauen en l’OMS o als governs nacionals, però les seves conclusions són consistents amb les directrius que aposten per limitar el seu consum.

  Per això, no cau en l’extrem de recomanar la prohibició del seu consum, però considera que aquests resultats són importants per permetre a governs i agències reguladores efectuar les avaluacions de risc i mesurar els pros i els contres de la seva ingesta.

 7. lejarza said

  L´Ajuntament de Besalú aprova crear una planta potabilitzadora d´aigua

  L’Ajuntament de Besalú -en el seu darrer ple- va acordar per unnanimitat aprovar la memòria valorada d’una planta potabilitzadora d’aigua i un dipòsit de cua. Segons explica Lluís Guinó (alcalde de Besalú per CiU), la memòria va lligada a la construcció del polígon de la sortida sud. És una superfície comercial que ha d’acollir una important factoria del ram de les càrnies (Embotits Monter).

  Guinó també apunta que la planta potabilitzadora i el dipòsit es faran en dues fases. La primera inversió anirà a càrrec de la Junta de Compensació del Polígon. És a dir, es pagarà amb recursos privats. En una segona part, la idea és incloure les necessitats de potabilitació de la localitat a la planta. La previsió és que la planta potabilitzadora es construeixi al costat dels actuals dipòsits.

  La construcció de la planta potablitzadora és una vella reclamació de l’Ajuntament de Besalú. Des del 2010, l’Ajuntament disposa d’un projecte de per a una planta potabilitzadora d’aigua. Es tracta d’un equipament amb capacitat per potabilitzar 500 metres cúbics diaris. El cost del projecte en un principi s’havia de repartir entre l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ajuntament. La corporació municipal s’havia de fer càrrec de l’edifici i l’Agència Catalana de l’Aigua de les estructures tècniques., les quals estaven valorades en 303.000 euros. Això no obstant, encara faltaven uns 160.000 €, pels quals l’Ajuntament va demanar ajuda al Consell Comarcal de la Garrotxa. L’ens comarcal va deixar el projecte sobre la taula amb la voluntat d’ajudar quan hi hagués més concrecions sobre el finançament.

  Polígon industrial
  A finals del 2013, el conseller Felip Puig (del Departament d’Empresa i Ocupació) va anunciar la ubicació a Besalú d’una factoria de la indústria càrnia. L’equipament requeria la creació d’una superfície industrial. Per crear-la els Ajuntaments de Besalú i de Sant Ferriol van modificar els seus Plans d’Ordenació Urbanística i van crear un ens per la creació conjunta del consorci.

  La nova àrea industrial canviarà totalment l’aspecte de la zona agrícola de cal Tit i can Muntanyà, al terme de Besalú. És una zona de 36.447 metres quadrats que s’estén a l’est de l’aparcament del pont, a l’altra banda de l’actual polígon de les Forques en direcció a la muntanya de Sant Ferriol. El polígon ara acull un establiment de venda de caravanes, una paperera i d’altres indústries i tallers. La modificació canviarà els dos àmbits a través d’un carril paral·lel a l’actual travessa de la N-260.

  La primera actuació per a la creació del polígon va ser l’enderroc de la fàbrica de guix, Cargues Blanques, al novembre del 2014. La segona acció va tenir lloc al juny, quan van començar a obrir les rases i a posar els tubs per tal de començar la urbanització.

  Ara l’Ajuntament ha aprovat les primeres tramitacions per adequar el servei d’aigua potable a les necessitats de la nova indústria. Les factories càrnies necessiten d’un servei d’aigua considerable per a la neteja i la producció.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: