Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

La Plataforma Salvem les Cabanes presenta més de 3700 signatures de suport i demana compromisos a l´Ajuntament d´Argelaguer

Posted by lejarza en 26 septiembre, 2013


La Plataforma Salvem les Cabanes presenta més de 3700 signatures de suport i demana compromisos a l´Ajuntament d´Argelaguer

Plataforma Salvem les Cabanes d’Argelaguer / http://www.elgarrotxi.cat/28794

LA PLATAFORMA SALVEM LES CABANES PRESENTA MÉS DE 3700 SIGNATURES DE SUPORT I DEMANA COMPROMISOS A L’AJUNTAMENT D’ARGELAGUER (Garrotxa)
L’Ajuntament d’Argelaguer va aprovar amb el suport unànim de tots el Regidors (CiU-ERC), en un Ple de juliol passat, una resolució per legalitzar, protegir i preservar les actuals restes de les Cabanes d’Argelaguer. Aquesta resolució responia a la demanda social de mols veïns d’Argelaguer i sobretot, de molts simpatitzants d’arreu: Garrotxa, Catalunya i el món.
Tot va començar quan l’Ajuntament d’Argelaguer va consultar a diferents administracions sobre la situació legal de les Cabanes d’Argelaguer. Una de les administracions afectades, l’ACA, va incoar un expedient sancionador al constructor de les Cabanes, el Sr. Josep Pujiula, per haver portat a terme unes construccions, sense el permís corresponent, a l’àrea d’influència del Rec de Can Sis Rals, un petit rierol que passa uns metres al nord d’Argelaguer.
L’expedient de l’ACA obligava al seu constructor a demolir les Construccions i ràpidament va correr la veu l’alarma entre les persones que li donen suport. A petició de l’Ajuntament, Pujiula va començar a desfer els laberints quilomètrics, a desmuntar les torres de 30 metres que treien el cap al costat de la A-26 i es van començar a produir reaccions. En pocs dies es van endagar varis llocs web que demanaven el suport en forma de signatures per aturar l’enderroc. Una d’aquestes pàgines la va promoure una Doctora en Art Contemporani des de California (EEUU), que alertava de la bestiesa que es volia portar a terme a Argelaguer.
També es va constituir una plataforma popular en defensa de les Cabanes d’Argelaguer: “Salvem les Cabanes d’Argelaguer”, entre varis veins i simpatitzants de les Cabanes, que ha promogut reunions, projeccions de documentals sobre les Cabanes i trobades amb els mitjans de comunicació, per explicar la importància d’aquestes construccions. Alerten que la obra d’en Josep Pujiula és una de les expressións artistiques d’Art en Brut o art espontani, més importants del món i que la segueixen especialistes de tot el món.
També fan palès el suport que ha rebut d’artistes, crítics d’art, arquitectes, cineastes, fotografs i professors d’universitat especialitzats en l’art contemporani. Ara, quan prescriu l’ultimàtum de l’ACA, aquesta plataforma demanarà una reunió amb l’Ajuntament d’Argelaguer per lliurar al consistori les més de 3.700 signatures recollides fins la data i demanar que l’acord de Ple del juliol, prosperi amb una resolució administrativa de la Conselleria de Cultura, en la que es reconegui la obra d’en Josep Pujiula com patrimoni cultural/artístic a protegir i a dinamitzar com un element identitari de la vila d’Argelaguer.

Les Cabanes element identitari de la vila d’Argelaguer a la Garrotxa (Lejarza)

Les Cabanes element identitari de la vila d’Argelaguer a la Garrotxa (Lejarza)

argelaguer

Una respuesta para “La Plataforma Salvem les Cabanes presenta més de 3700 signatures de suport i demana compromisos a l´Ajuntament d´Argelaguer”

 1. lejarza said

  L’Ajuntament d´Argelaguer (CiU-ERC) vol legalitzar el parc de les desaparegudes cabanes de la zona de can Sis Rals que ha obligat a desfer

  El passat 12 de maig 2013, coincidint amb la Festa del Roser d´Argelaguer, es va muntar una parada a la plaça de la Generalitat amb fotografies, documents i recollida de signatures de suport a la campanya de la Plataforma “Salvem les cabanes d’Argelaguer”. Com se sap, fa gairebé mig segle que Josep Pujiula “Garrell”, va començar a construir les cabanes al terme municipal d’Argelaguer a la Vall del Llierca.
  Ara l’Ajuntament d’Argelaguer, que junt a l`ACA obligarem a desfer, buscarà la manera de legalitzar les construccions sòlides que han quedat del parc de cabanes de can Sis Rals. Josep Dorca Serrat (alcalde d’Argelaguer per CiU-Olot) ha declarat a Olot Televisió Societat Limitada que “hem d’estudiar la manera de legalitzar aquest espai i fer-lo perdurar el màxim que sigui possible”. Per això l’Ajuntament intentarà tramitar informes tècnics i culturals que avalin la construcció de Josep Pujiula (en Garrell) davant de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).
  L’Agència va fer arribar un requeriment a Josep Pujiula. La demanda obligatòria de l’ACA consisteix a restituir al seu estat original la sèquia situada al costat de l’A-26, riu Fluvià i del nucli urbà d’Argelaguer. L’incompliment del requeriment suposa l’inici d’un expedient sancionador. El document de l’ACA ha provocat la reacció dels partidaris del parc. En concret s’ha reactivat el moviment Salvem les Cabanes. Es tracta d’una Plataforma que durant anys va lluitar per salvar els laberints i les cabanes .
  Les darreres cabanes van desaparèixer l’hivern passat, però va quedar un seguit de camins escalats fets amb ciment i còdols, d’embassaments artificials, de fonts, i de torres elevades sobre els forats dels desguassos de l’A-26.
  Fora les cabanes els tècnics de l’ACA van veure les construccions i van assenyalar que l’Agència té l’obligació de fer treure els elements que poden ser considerats obstacles en un curs d’aigua.
  Composició del Govern Municipal CiU-ERC: Josep Dorca i Serrat, Cèlia Roca i Roca, Xavier Quintana i Ricart, David Palomeras i Rodríguez, Valentí Llaguno i Lobato, Marta Solanich i Pié, Carles Batlle i Jordà

  Mes informació: Es pretén salvar les cabanes que l’Ajuntament d´Argelaguer (CiU-ERC) i l´ACA han obligat a desfer

  https://llierca.wordpress.com/2013/05/27/es-preten-salvar-les-cabanes-que-lajuntament-dargelaguer-ciu-erc-i-laca-han-obligat-a-desfer/#comment-2847

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: