Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

El PSC-PSOE reclama al Govern de la Generalitat de Catalunya el Pla especial de l´Alta Garrotxa

Posted by lejarza en 1 agosto, 2013


El PSC-PSOE reclama al Govern de la Generalitat de Catalunya el Pla especial de l´Alta Garrotxa

Vall del Llierca, Argelaguer – DdG – Sadernes:

El PSC-PSOE ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya instant el Govern de la Generalitat a no demorar més temps l’aprovació inicial del Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge de l’Alta Garrotxa. Els socialistes consideren que el Govern no ha mostrat cap interès per aprovar un document que l’executiu sortint va deixar quasi enllestit l’any 2010. 
La diputada socialista Marina Geli ha denunciat la inoperància de l’actual Govern per avançar en l’aprovació d’aquest marc legal que ha de regular els usos en aquest espai declarat d’especial interès natural (PEIN). Geli ha assegurat que “el PSC ha treballat i ha pressionat al Govern perquè atengui aquesta reivindicació a l’Alta Garrotxa, que compta amb la complicitat i l’impuls del Consorci de l’Alta Garrotxa, el suport dels ajuntaments i el consens de la població del territori”. Per altra banda, Geli també ha lamentat el retard de l’aprovació d’un text que el Govern d’Entesa va deixar a punt de ser aprovat. “No hi ha hagut voluntat política. L’aprovació inicial del pla especial no requereix recursos econòmics, i per tant, les dificultats pressupostàries no poden ser una excusa”, ha declarat Geli. La diputada ha explicat, a més, que la proposta de resolució original reclamava l’aprovació “immediata” del document. Finalment, els socialistes han acceptat una esmena de CiU en què es compromet a fer-ho “durant l’any 2013”. 

Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza, ICV-EUiA

Anuncios

Una respuesta to “El PSC-PSOE reclama al Govern de la Generalitat de Catalunya el Pla especial de l´Alta Garrotxa”

 1. lejarza said

  La Generalitat de Catalunya es compromet a aprovar el Pla Especial de l’Alta Garrotxa abans de finals d’any

  El Govern de la Generalitat s’ha compromès aprovar el Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge de l’Alta Garrotxa abans de la fi del 2013. El document va ser redactat el 2010 i el territori el reivindica des de fa anys. L’aprovació del nou marc normatiu és necessària, per exemple, per actualitzar la regulació d’actuacions agrícoles i ramaderes. L’Alta Garrotxa es regula actualment amb una normativa que va ser aprovada el 1995, i que s’ha quedat antiquada en diversos apartats.

  El Pla Especial de l’Alta Garrotxa va ser redactat pel segon Govern tripartit el 2010, però durant els últims tres anys ha restat guardat als calaixos de la conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient. L’abril del 2012, el conseller Josep Maria Pelegrí es va comprometre a aprovar el pla abans no finalitzés el 2012, però finalment no va ser així. El grup parlamentari del PSC ha denunciat en diverses ocasions aquesta situació, al·legant que l’aprovació inicial del pla no requereix recursos econòmics. Finalment aquesta setmana el Govern de la Generalitat s’ha compromès aprovar el dociment abans d’acabar l’any. El pla especial de l’Alta Garrotxa, és l’eina que ha de permetre ordenar i regular les activitats respectuoses i compatibles amb la conservació de l’espai i que l’ha de blindar d’ aquelles que puguin ser perjudicials pel medi. L’aprovació del nou marc normatiu és un instrument necessari ja que l’espai de l’Alta Garrotxa està regulat per unes normes especials que es remunten a 1995 i alguns punts no responen a les activitats actuals. El nou text ha d’incidir en l’ordenació de les activitats econòmiques agrícoles i ramaderes o en la protecció d’elements artístics i històrics, com el romànic.

  El retard en l’aprovació del Pla Especial se suma a la caiguda dels ingressos que la Generalitat destinava al Consorci que gestiona la zona protegida. El 2010, el Consorci de l’Alta Garrotxa comptava amb una dotació a l’entorn dels 250.000 euros, als quals s’afegien 200.000 euros del departament de Política Territorial destinats a l’arranjament de camins. Aquest any, la Generalitat hi ha destinat la meitat: prop de 120.000 euros. El Consorci de l’Alta Garrotxa és l’ens encarregat de gestionar la zona i està integrat per onze ajuntaments de tres comarques, l’Alt Empordà, el Ripollès i la Garrotxa, la comarca que agrupa més municipis membres amb un total de sis: la Vall de Bianya, Sant Joan les Fonts, Montagut i Oix, Tortellà, Sales de Llierca i Beuda.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza, ICV-EUiA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: