Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

No tot s´hi val

Posted by lejarza en 29 julio, 2013


No tot s´hi val

Joan Espona Agustín, president de la presidència del Consell Comarcal de la Garrotxa i alcalde de Sant Joan les Fonts

En el ple del passat 11 de juliol, el Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar el Pla Especial Urbanístic del Centre de Gestió de Residus (CGR) de la Garrotxa. Amb els vots favorables d’una majoria molt àmplia dels membres del ple va prosperar la proposta, que ara es traslladarà a la Generalitat de Catalunya per a la seva aprovació definitiva. Voldria fer un esment i un agraïment a tots els consellers comarcals que hi van donar suport i, alhora, entendre que, per raons d’interès polític, no hagi pogut tenir un major consens.
El Consell ha culminat un procés iniciat l’any 2010 amb l’objectiu que la comarca pugui disposar d’un centre de gestió de residus, una infraestructura necessària per poder donar compliment al marc normatiu europeu sobre el seu tractament abans de l’entrada a l’abocador. Per tant, impulsar aquest projecte implica assumir la responsabilitat de governar i donar resposta, també, al mateix Programa de gestió de residus municipals de la Garrotxa i al Pla d’infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya. 
Hi ha un segon aspecte que també cal explicar i que, en els moments actuals, encara pren més rellevància. El CGR, a mitjà i llarg termini, permetrà poder garantir un servei de gestió i tractament dels residus a costos assumibles pels municipis i, per tant, pels ciutadans. Renunciar a aquestes infraestructures ens obligaria a encarir els costos de transport i, per tant, el preu que tots nosaltres acabem pagant per aquest servei. 
El Consell, com a promotor del projecte i d’acord amb l’Agència de Residus de Catalunya, ha seguit en aquest procés tots els passos que determina el marc legal vigent. Igualment, la ubicació proposada ha estat el resultat d’una exhaustiva anàlisi territorial, que ha rebut l’informe favorable dels diferents organismes competents en la matèria, tant en l’aspecte urbanístic com mediambiental. Si no hagués estat així, si el Consell hagués incomplert en la legalitat, a dia d’avui aquest projecte no hauria pogut avançar. A més del procés administratiu, el Consell Comarcal va crear l’any 2010 la Comissió de Seguiment on s’ha anat informant -i es continuarà fent- sobre tot allò referent al projecte a totes les parts implicades i a totes aquelles entitats i persones que han volgut participar-hi. 
Tal com hem explicat, en aquests últims anys el Consell ha treballat amb l’objectiu de poder acomplir amb l’encàrrec de l’Agència de Residus i amb les necessitats del nostre territori. Per no interferir en aquesta feina, la nostra voluntat ha estat la de no entrar en cap polèmica política i menys amb el govern municipal de Sant Jaume de Llierca, ni tampoc la de buscar el protagonisme mediàtic. Amb aquesta voluntat no hem volgut respondre a les acusacions o a les insinuacions d’irregularitats que s’han formulat, ja sigui referides a la tramitació o d’altres de més gravetat que han apuntat directament contra els representants de la nostra institució. Aquesta manera d’actuar és lamentable i només puc o podem demanar que si algú creu que no s’ha actuat de la forma correcta que ho denunciï on pertoca.
Sóc plenament conscient que governar comporta prendre decisions que no agraden a tothom i que poden sorgir opinions diverses que sempre he procurat escoltar si s’expressen amb respecte, rigor i sense faltar a la veritat. Però en aquest procés per part d’alguns s’han creuat uns límits que no s’haurien d’haver traspassat. No tot s’hi val. 
A partir d’ara, convido la gent que vulgui conèixer qualsevol aspecte relacionat amb el procés del Centre de Gestió de Residus a posar-se en contacte amb el Consell Comarcal de la Garrotxa, per tal d’atendre’ls i esvair qualsevol dubte que hi pugui haver sobre aquest projecte. Així mateix, el Consell Comarcal emprendrà les accions que consideri oportunes per informar els ciutadans de la Garrotxa de la manera com s’ha actuat en aquest tema. Per exemple, aspectes com les alternatives de la ubicació del CGR requereixen que totes les parts puguem exposar els arguments i les raons que han determinat una o altra elecció. 
Tot plegat, amb la simple voluntat d’informar -i no desinformar- respecte a la feina realitzada per un equip tècnic a qui agraeixo la seva dedicació, professionalitat i compromís i per uns responsables polítics que ens ha pertocat impulsar-ho i assumir les responsabilitats de govern.


Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza, ICV-EUiA

Anuncios

Una respuesta to “No tot s´hi val”

 1. lejarza said

  El Consell Comarcal de la Garrotxa declara la guerra al poble de Sant Jaume de Llierca
  Vall del Llierca, Argelaguer – Sant Jaume de Llierca – Girona :
  L´aprovació amb l’oposició del poble de Sant Jaume de Llierca al pla especial urbanístic del centre de gestió de residus de la Garrotxa. Cal recalcar que la seu del Consell Comarcal de la Garrotxa estava custodiada per diversos furgons antidisturbis i presència dels mossos d’esquadra d´ Olot que no varen deixar passar a la majoria dels afectats a la sala de plens. Una mostra de menyspreu a la ciutadania segons els assistents i que amb declaracions fora de càmera remarcant que tot plegat és un moviment especulatiu, ja que és totalment il·lògica la dedició del Consell Comarcal amb la tossuderia de voler ubicar la planta de triatge en un terreny, que hi ha lloc al polígon industrial del municipi i que el cost seria més econòmic per què part de les infraestructures ja estan construïdes.
  El Consell Comarcal de la Garrotxa ha aprovat en el ple d’aquest dijous el Pla Especial Urbanístic del Centre de Gestió de Residus de la Garrotxa. A la sessió d’aquest 11 de juliol i amb els vots favorables de 16 consellers de CiU i 3 del PSC-PM (2 representants del PSC-PM es van abstenir i els 2 d’ERC-AM van votar-hi en contra), el plenari ha aprovat de forma provisional el document, que serà traslladat a la Generalitat de Catalunya per a la seva aprovació definitiva.
  Composició del grup comarcal – Mandat 2011-2015: Joan Espona i Agustín, Josep Berga i Vayreda, Joan Casas i Carreras, Eduard Llorà i Cullet, Sònia Juanola i Vilarrasa, Santi Reixach i Garriga, Josep Dorca i Serrat (Argelaguer), Moisès Coromina i Soler, Joan Gainza i Agustí, Lluís Guinó i Subirós (Alcalde de Besalú i menbre del Parlament de Catalunya), Esther Badosa i Romañó, Maria del Mar Roca i Reixach, Josep Gelis i Guix, Mònica Boix i Pagès, Josep Maria Cros i Roca, Núria Zambrano i Costejà, Josep Rovira i Reig.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza, ICV-EUiA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: