Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

El fracking no passarà a Riudaura si els ciutadans i les ciutadanes de la Garrotxa ho impedim

Posted by lejarza en 12 abril, 2013


Juan R. Lejarza, Argelaguer (Garrotxa): El fracking no passarà a Riudaura si els ciutadans i les ciutadanes de la Garrotxa ho impedim.-Si es fa fracking a Riudaura i Catalunya és perquè CiU vol fer fracking. I perquè ERC li deixa fer. I això és el que ara mateix no li està impedint el seu soci de govern.
Perquè la Generalitat de Catalunya té la competència en matèria d’autorització d’investigacions i de prospeccions mineres i també les competències en matèria d’ordenació del territori i d’urbanisme que li permet regular l’entorn d’aquestes activitats. Madrid és responsable de les extraccions, però no es farà cap extracció si no s’autoritza la prospecció.
Els partits que, per acció o per omisió, han trencat el Compromis de Bover, permetint l’atemptat mediambiental més gran que s’haurà fet mai a les comarques gironines, seran responsables del trinxament del territori i que no me’ls creuré mai més quan vinguin a parlar-me de pàtries i de sobirania. Perquè la pàtria som les persones i el territori i no les banderes i la principal sobirania per la que hauríem de començar hauria de ser l’energètica.

Riudaura Junts Contra El Fracking Garrotxa

Riudaura Junts Contra El Fracking Garrotxa


Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza, ICV-EUiA

Anuncios

4 comentarios to “El fracking no passarà a Riudaura si els ciutadans i les ciutadanes de la Garrotxa ho impedim”

 1. lejarza said

  Fracking : preestreno de la película Tierra Prometida

  Ecologistas en Acción y Amigos de la Tierra organizan el preestreno de Tierra Prometida antes de que la película llegue a los cines. Sus protagonistas son Matt Damon y la fractura hidráulica (fracking).
  La cinta, dirigida por Gus Van Sant, cuenta la historia de un vendedor de una empresa energética que llega a un pueblo golpeado por la crisis. Ante la idea de perforar enormes pozos para extraer gas no convencional, se enfrenta a la oposición de buena parte de los habitantes.
  El viernes 19 de abril, la cinta se estrenará en los cines. Un día antes, Ecologistas en Acción y Amigos de la Tierra organizan un preestreno oficial en Madrid.
  Como ocurre en la película, la fractura hidráulica podría empezar a emplearse pronto en España, donde se han concedido ya decenas de permisos de investigación. Comenzarían entonces a excavarse profundos pozos para inyectar después toneladas de agua con químicos y provocar explosiones bajo la tierra.
  También aquí la ciudadanía se organiza contra un método de extracción que puede contaminar el agua y el aire e incluso provocar movimientos sísmicos. La red de municipios libres de fracking, plataformas contra la fractura hidráulica y numerosos académicos y expertos advierten sobre estos riesgos. El Parlamento de Cantabria se ha sumado esta semana, con la prohibición del fracking en todo su territorio.
  Un final feliz que también se anuncia en la película Tierra Prometida. Ecologistas en Acción y Amigos de la Tierra esperan que cunda el ejemplo y el fracking pase a ser una película de ciencia ficción.
  Te invitamos al cine
  Tu entrada para el preestreno de Tierra Prometida por una frase de #fracking
  Ecologistas en Acción y Amigos de la Tierra organizan el preestreno de Tierra Prometida, una película dirigida por Gus Van Sant y protagonizada por Matt Damon y por el fracking.
  Será el jueves 18 de abril, 19:30 h., en Cine Conde Duque Santa Engracía (Madrid).
  A través de las cuentas de Twitter de @ecologistas y @AmigosTierraEsp te invitamos a venir.
  Mándanos en 140 caracteres (o menos) tus mensajes, eslóganes, ideas sobre el #fracking
  Daremos difusión a los mensajes y el martes sortearemos 40 invitaciones para 2 personas entre quienes hayan participado.


  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza, ICV-EUiA

 2. lejarza said

  MEDI AMBIENT
  Neix contra el ‘fracking’ el Compromís d’Agramunt
  L’impulsen 30 municipis de Ponent, el Solsonès i l’Anoia
  Els projectes afecten 100.000 hectàrees a Lleida
  Una trentena de municipis de Ponent, del Solsonès i l’Anoia van signar aquest dissabte el Compromís d’Agramunt (Urgell) contra el fracking. Alcaldes, consells comarcals i la Diputació de Lleida simbolitzen així la seva oposició als projectes d’extracció d’hidrocarburs per mitjà de la fractura hidràulica del subsòl, projectes que afectarien unes 100.000 hectàrees a Ponent. Segons informa l’ACN, l’alcalde d’Agramunt, Bernat Soler, ha abanderat la resposta municipal a aquest mètode d’extracció vist com una amenaça mediambiental i geològica. Segons ell mateix, “la injecció de l’aigua al subsòl podria posar-lo en perill i, a més, tindria un impacte visual”. El portaveu de la plataforma Aturem el Fracking, Jaume Moyà, posa de relleu el suport dels ajuntaments a l’oposició que ha nascut al territori. Segons Moyà, 117 municipis ja s’han declarat lliures de fracking, a més de tretze consells comarcals i la Diputació de Lleida. El Compromís d’Agramunt el van signaven ahir ajuntaments com ara el de Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Cervera, Torrefeta i Florejacs, Guissona, Massoteres, Torà, Pinós i Llobera, i pobles de l’Urgell, la Noguera, el Segrià i el Pla d’Urgell. Unes 90.000 hectàrees de la regió de Lleida estan afectades pel pla Darwin d’extracció d’hidrocarburs, i 10.000 més pels projectes Perseo, Prometeo i Atlas.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza, ICV-EUiA

 3. lejarza said

  EL COMPROMÍS D’AGRAMUNT FA PALESA L’OPOSICIÓ UNÀNIME DEL TERRITORI AL FRACKING

  El passat dissabte 13, representants d’una trenta de municipis de l’Anoia, la Segarra, el Solsonès, la Noguera i l’Urgell, a més del Consell comarcal de la Noguera i la Segarra i de la Diputació de Lleida varen trobar-se a Agramunt per signar el Compromís d’Agramunt contra el fracking. L’acte va ser convocat i conduït per la Plataforma Aturem el Fracking, a través dels membres de la seva delegació a les terres de Ponent, i va reunir un centenar de persones a la plaça dels Dipòsits de la localitat, des d’on es domina un extens paisatge ric en natura, història, patrimoni, nuclis habitats, camps i granges que són un bon exemple de tots els valors i potencials rurals de present i futur que es veurien atacats amb el desenvolupament de les explotacions d’hidrocarburs.

  El document fa una defensa les dinàmiques de desenvolupament sostenible, la preservació i l’aprofitament del patrimoni cultural i natural, la gestió responsable i democràtica dels recursos bàsics, així com de la qualitat de vida, i demana que Catalunya tingui una legislació específica que prohibeixi la utilització de la depredadora tècnica del fracking en el territori català.

  Entre els signats, hi havia la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, el President del Consell Comarcal de la Noguera, i els alcaldes d’Agramunt, Cervera, Montgai, Calonge de Segarra, Ciutadilla, Àger, Torrefeta i Florejacs o Castellserà, a banda de ,olts altres, i entre els qui es van excusar, però van confirmar el suport al document , hi eren el Consell Comarcal de l’Urgell i els alcaldes de Guissona, Argençola o Calaf.

  En el seu torn d’intervencions, Bernat Solé, alcalde d’Agramunt, va manifestar la seva ferma oposició al fracking i va manifestar que “no vull formar part d’una generació que sigui capaç de convertir el que tenim al davant en un mar de pous, que permeti que les aigües que reguen aquests camps i subministren les nostres granges quedin contaminades per una especulació que, en el pitjor dels casos, ni tan sols reverteix directament al territori”.

  La Plataforma Aturem el Fracking va manifestar la seva satisfacció amb la unanimitat mostrada per les autoritats del territori en contra del fracking i continuarà la seva tasca de divulgació de l’amenaça de la fractura hidràulica arreu dels pobles i municipis. En aquest sentit, aquest mateix cap de setmana han celebrat actes informatius a les Piles i a Calaf i, properament, farà xerrades a Castellfollit de Riubregós (19 d’abril), Sedó (20 d’abril), Sant Guim de Freixenet (25 d’abril), Igualada (26 d’abril), la Fuliola (27 d’abril), Tarroja de Segarra (27 d’abril). Al mateix temps, la PAF es manifesta disposada a participar en la comissió d’experts aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 10 d’abril a fi d’assolir que Catalunya aprovi una llei que prohibeixi la pràctica del fracking i d’altres anàlogues en tot el seu territori.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza, ICV-EUiA

 4. lejarza said

  Proposta de ICV-EUiA caducat el permís per fer fracking a Teredo Oils Segunda Sucursal S. L.
  Marc Vidal 18/04/2013
  El Parlament de Catalunya aprova que es declari caducat el permís per fer fracking a Teredo Oils Segunda Sucursal S. L.


  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza, ICV-EUiA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: