Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Reunió amb Felip Puig?

Posted by lejarza en 21 marzo, 2013


Eulàlia Massana Serra, Batllessa de Riudaura (Garrotxa): Reunió amb Felip Puig?
La Batllessa (Alcaldessa-Presidenta) de Riudaura Eulàlia Massana Serra va anar a reunir-se amb el conseller d’empresa i ocupació per a parlar sobre el problema del fracking que afecta a gran part del territori català tal i com havien concretat.
Entrevistada Eulàlia Massana de com havia anat la reunió i a quins acord s’havien arribat, ens contesta que:
“Ens va rebre el secretari general i en Francesc Sabio  (subdirector de mines ), en Felip Puig no hi va ser.
Van reconèixer que s’havien equivocat en el tramit del permis  que ja el tancaven, i que els hi fem confiança….
Com els hi podem fer confiança SI AQUÍ FAN UN PAPER  i a Madrid un ALTRE? per bona voluntat que hi posin, es difícil
També ens han fet pensar que tot això passara a mans de l’estat espanyol, no se , però tinc la sensació que ens porten a vendre. NO ENS PODEM ACOLLONIR !”
(…)
Resumint: Com a l’alttre reunió que es va fer aquesta setmana a la conselleria de Mines de la Generalitat de Catalunya, l’Administració de CIU al govern es poc receptiva a les demandes de la població i dona la sensació que juga a dues bandes, quan no afavoreix clarament l’explotació del territori que tant diu estimar per quatre rals.
Font: http://www.riudaurajunts.cat/2013/03/21/reunio-amb-felip-puig/
Fotografià: L´alcaldessa de Riudaura, Eulalia Massana (ERC) amb la moció de ICV-EUiA-Argelaguer al Consell Comarcal de la Garrotxa el 25-12-12 contra el Fracking a la mà. X.V. (DdG)

L´alcaldessa de Riudaura, Eulalia Massana amb la moció de ICV-EUiA-Argelaguer al Consell Comarcal de la Garrotxa el 25-12-12 contra el ´fracking´ a la mà. X.V. (DdG)

L´alcaldessa de Riudaura, Eulalia Massana amb la moció de ICV-EUiA-Argelaguer al Consell Comarcal de la Garrotxa el 25-12-12 contra el ´fracking´ a la mà. X.V. (DdG)Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza ICV-EUiA

6 comentarios para “Reunió amb Felip Puig?”

 1. lejarza said

  Blanca Gomez, Portaveu de la Plataforma RiudauraJunts contra el Fracking: Impresions de la reunió amb el director i sostdirector de mines del govern Català.-La reunió amb el director general de Mines i energia i el subdirector de Mines no va anar tal com esperàvem. L’objectiu de la reunió era aconseguir una major transperència i facilitat de comunicació en aquests temes per part de l’administració i es va aconseguir tot el contrari. Vam sortir amb la sensació d’haver interlocutat amb una administració anclada en el segle passat, poc disposada a dialogar, poc transparent i molt a la defensiva.
  Creiem que el diàleg no és només acceptar reunir-te. El diàleg és molt més. Des de la comunicació no verbal, fins a no imposar silencis en aspectes importants. Per nosaltres no va existir al llarg de tota la reunió. Creiem que no va ser per no possar totes les nostres dots diplomàtiques ja que en tot moment vam utlitzar el to correcte i les paraules adecuades. Senzillament fou perquè en cap moment estaven interessats en dialogar amb nosaltres, en cap moment van empatitzar cap a les nostres preocupacions, en cap moment van demanar que volíem d’ells. Així no actua una administració que gestiona els diners públics.
  Crec que la conclusió final és que hem d’exigir el dret a la informació i la transperència. La única manera de generar participació de la societat cap a la gestió del territori.
  La meva opinió és que només entenen la comunicació via instàncies, al·legacions, recursos i premsa. Per tant proposo que sigui la nostra manera de comunicar-nos i la propera vegada que vulguin una Reunió cara a cara ja seran ells que la convoquin i que vinguin al territori.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza ICV-EUiA

 2. lejarza said

  Jornades a Riudaura Aturem el Fracking els propers 6-7 d’Abril 2013 Garrotxa (Argelaguer)

  6-7 d’Abril JORNADES ATUREM EL FRACKING A RIUDAURA
  Publicat el 20 març 2013
  VOLS CONÈIXER RIUDAURA GAUDINT D’UNA SUPER FESTA PLENA D’ACTIVITATS?

  El cap de setmana del 6-7 d’Abril es celebren a Riudaura dos dies sencers de festa i un munt d’activitats per a lluitar en contra del Fracking, una oportunitat per conèixer el poble, el privilegiat entorn natural i a nosaltres a l’hora que et diverteixes i col·labores amb una causa solidària.

  L’entrada es lliure, i participar a les activitats i als àpats seran a preus populars

  Servei de bar tot el dia i zona d’acampada

  Venda de Samarretes NO FRACKING RIUDAURA a 10 €

  Hi esteu tots convidats, ah! i no us oblideu de fer córrer la veu
  Sota del cartell trobareu totes les activitats detallades.

  Per ampliar informació i reserva pels àpats trucar a Sònia Garrido (646109445) o Carolina Carrillo (649589890).

  HI ESTEU TOTS CONVIDATS!!!!

  Dissabte 6 Abril.
  10h. Botifarrada amenitzada amb música de Riutaka.
  11h. Talla de Fusta.
  11h. Concurs de fotografia: Apren a fotografiar amb el teu mòbil.
  12h. Taller d’Activitats Manuals.
  12h Taller de Sabó.
  12h. Música amb Butona (Performance a concretar) Performance “Riudaura Verda”, Plaça St. Esteve (davant Esglesia)
  16h. Gegants de Riudaura.
  17h. Classe de Paleo Training.
  17h. Massatges Sonors.
  17:30h. Música i balls tradicionals amb O’Folk.
  18h. Taller de Química.
  18h. Classe de Zumba.
  19h. Taula Rodona.
  19h. Classe de Body Atack 20h. Música amb The Fracking Band.
  21:30h. Sopar Popular de Pà amb Tomàquet i Embotit.
  22:30h. Concert amb Riudaura Blues, Snooze i DJ’s.

  Diumenge 7 Abril.
  10h. Classe de Yoga.
  11h. Tour Conèix Riudaura.
  11h. Taller de LLanes.
  11h. Classe de Pilates.
  12h. Inaguració Exposiciò Fotogàfica.
  12h. Triangular de Basquet (Riudaura-Bombers-Mossos).
  13h. Dansa del Ventre.
  14h. Dinar Popular. Fideuà.
  16h. Música amb Mom’s.
  17h. Classe de Salsa.
  17h. Taller d’Activitats Manuals.
  18h. Música amb Randellaires.
  19h. Taula Rodona.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza ICV-EUiA

 3. lejarza said

  Votació al parlament per prohibir el fracking
  Publicat el 21 març 2013
  Proposta de resolució sobre la prohibició de prospeccions i explotacions d’hidrocarburs no convencionals per mitjà de fracturació hidràulica

  Guanyen els que estan en contra de prohibir el Fracking per 11 a 10 vots, una vergonya de democràcia, ja em perdonareu i els de CIU retratats
  [Canal Parlament] http://cdn.s6.eu.nice264.com//converted_work5/7/a/7ac0c640b3c05bf5c4ba/7ac0c640b3c05bf5c4ba_29ab351ea01d442bd126dbecc8a6f4cb.mp4

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza ICV-EUiA

 4. lejarza said

  Un recurs de Riudaura Junts aconsegueix aturar el fracking de Teredo Oils Limited

  OSCAR ROMERO / RIPOLL 

  La lluita contra el fracking comença a donar fruits. La Generalitat ha anunciat, a través d’un comunicat del Departament d’Empresa i Ocupació del 15 de març, que ha iniciat el procediment d’extinció del permís d’investigació d’hidrocarburs “Ripoll”, atorgat a Teredo Oils Limited, per no haver presentat el pla de treball, una condició obligatòria de l’empresa per tal de rebre l’autorització. La resolució dóna la raó a la plataforma Riudaura Junts contra el Fracking, que va interposar un recurs a la delegació general d’Energia i Mines sol·licitant l’extinció del permís. La plataforma es va adonar que l’autorització, aprovada el 2 d’octubre de 2012 per la Generalitat, establia en tres mesos el termini per tal que l’empresa presentés el pla de treball a Mines, un tràmit obligatori que mai es va fer. Ara l’empresa té dret a presentar al·legacions en un termini de quinze dies, segons s’expressa en el mateix comunicat de la Generalitat.
  La resolució ha estat ben rebuda per part dels col·lectius antifracking. La Plataforma Aturem el Fracking (PAF) ha valorat de forma “molt positiva” l’anul·lació i ho ha celebrat amb una xocolatada. Portaveus de Riudaura Junts han manifestat que “s’ha guanyat una batalla” però que “cal estar alerta”. Per Ripollès Aturem el Fracking la notícia s’ha de valorar amb una “barreja d’alegria i prudència”. L’objectiu, segons membres d’aquest col·lectiu, és “aconseguir la prohibició de la tècnica del fracking”.
  El permís “Ripoll”, que autoritzava a l’empresa Teredo Oils Limited a investigar l’existència d’hidrocarburs en el subsòl d’una àrea de 51.200 hectàrees de les comarques de la Garrotxa, Osona i el Ripollès no és l’única amenaça de fracking al territori. L’empresa Montero Energy Corporation també ha sol·licitat dos permisos d’investigació, l’anomenat Darwin –de 89.683 hectàrees– i el permís Leonardo –de 76.641 hectàrees– que afecten a més de 70 municipis de diverses comarques, sobretot a la Segarra i a Osona.
  La notícia de l’anul·lació del permís a Teredo ha tingut ressò en un gran nombre de mitjans de comunicació però amb un tractament parcial. El Periódico, La Vanguardia o TV3 han informat de la decisió de la Generalitat sense esmentar que la retirada del permís s’ha originat arran d’un recurs de la plataforma RiudauraJunts, donant a entendre una aproximació o sensibilitat del Govern català cap a les demandes dels col·lectius antifracking. En cap dels tres casos s’ha informat de la greu irregularitat del Govern, que ja hauria d’haver anul·lat el permís el passat 5 de gener. 

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza ICV-EUiA

 5. lejarza said

  LA GENERALITAT DE CATALUNYA DENEGA ELS PERMISOS ‘DARWIN’ I ‘LEONARDO’ SOL·LICITATS PER MONTERO ENERGY COORP. SL.

 6. lejarza said

  Falten només 5 dies per les Jornades #Aturem el Fracking de Riudaura i amb aquesta entrada donem l’inici al compte enrera per l’arribada del cap de setmana. Farem una repassada a les principals activitats d’un cap de setmana que no us podeu perdre.
  En aquesta primera entrada us explicarem la Botifarrada que donarà el tret de sortida a les activitats del cap de setmana.
  BOTIFARRADA POPULAR
  ON: Al Centre Cívic
  QUAN: Dissabte a les 10 del matí
  QUÈ: Esmorzar popular a base de pa amb tomata, butifarra i cafè per començar amb forces un cap de setmana ple d’activitats. Preu popular.
  MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS: Sònia Garrido (646 10 94 45), Lourdes Mach (645 90 26 35) i Carolina Carrillo (649 58 98 90)
  El conjunt de percusió Riutaka amenitzarà l’acte.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza ICV-EUiA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: