Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Moció ICV-EUiA-Garrotxa al Ple del Ajuntament de Sant Jaume de Llierca en Solidaritat i Recolçament al Ajuntament de Riudaura i als seus veïns per a la prohibició del Fracking a Catalunya i Garrotxa

Posted by lejarza en 28 febrero, 2013


Vall del Llierca, Argelaguer – Riudaura – Olot – Girona: Moció ICV-EUiA-Garrotxa al Ple del Ajuntament de Sant Jaume de Llierca en Solidaritat i Recolçament al Ajuntament de Riudaura i als seus veïns per a la prohibició del Fracking a Catalunya i Garrotxa.-Ajuntament de Sant Jaume de Llierca (Garrotxa) Registre d´Entrada nùm. 192 Data 25 de febrer de l´any 2013.

Exm. Sr. Alcalde-President de Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

El Sr. Juan Rodriguez Lejarza, anb DNI 149XXX73M en representació de la Coalició ICV-EUiA D´Argelaguer, major d´edat, amb domicili: Major, 26 – Argelaguer (Garrotxa).

EXPOSO:
Teredo Oils Segunda Sucursal S.L. està interessada en fer investigacions per descobrir si en el subsòl de la nostra comarca de la Garrotxa, existeixen concentracions de gas no convencional i d’altres hidrocarburs.
Es tracta de una tècnica coneguda com fractura hidràulica horitzontal, la tècnica de la fractura hidràulica horitzontal necessita de grans quantitats d’aigua, i de multitud de pous per a l’extracció del gas i dels hidrocarburs i de nombroses perforacions a diferents nivells, pel que es pot considerar una tècnica dolosament agressiva amb l’entorn Natural, al Paisatge i al Turisme dels nostres pobles, amb risc per a les nostres vivendes, empreses i propietats, de la Comarca de la Garrotxa.

DEMANO:
Que davant el risc per a la contaminació del subsòl i dels aqüífers derivada de l’aplicació de la tècnica de la fractura hidràulica horitzontal, en pro de la conservació de l’espai natural dels nostres municipis, pobles i vil.les, i per aquests motius, proposem per al pròxim Ple del Ajuntament de Sant Jaume de Llierca l’aprovació de la: MOCIÓ D´ICV-EUiA-GARROTXA (INICIATIVA PER CATALUNYA VERDS-ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA) EN SOLIDARITAT I RECOLÇAMENT AL AJUNTAMENT DE RIUDAURA I ALS SEUS VEÏNS PER A LA PROHIBICIÓ DEL FRACKING A CATALUNYA I GARROTXA, que Anex le registren (pàg ½). Gracies
Argelaguer (Garrotxa), 25 de febrer de 2013 Signat: Juan R. Lejarza

MOCIÓ

Atesa la sol·licitud presentada per Teredo Oils Segunda Sucursal S,L, a la Direcció general d’Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya per tal de fer prospeccions d’hidrocarburs a través de la tècnica del fracking a 3 municipis de la nostra comarca de la Garrotxa.

Atès que l’empresa Teredo Oils Segunda Sucursal S.L., està interessada en fer investigacions per descobrir si en el subsòl existeixen concentracions de gas no convencional i d’altres hidrocarburs. Aquests són uns tipus de gas i d’hidrocarburs que no es troben emmagatzemats en grans bosses en el subsòl, sinó que es caracteritzen per estar situats en roques de baixa permeabilitat i de baixa porositat, el que fa que la seva extracció sigui més complicada i que es necessiti d’una tècnica molt agressiva amb el medi ambient. Que es tracta de la tècnica coneguda com fractura hidràulica horitzontal. Aquesta tècnica consisteix en perforar un pou en el subsòl profund, i es realitzen noves perforacions horitzontals per tal d’arribar a la major superfície possible. Per tal d’extreure el gas i els hidrocarburs que estan adherits a la roca mare, s’introdueixen grans quantitats d’aigua a una elevada pressió, amb la intenció de fracturar la roca i de que se n’alliberi l’hidrocarbur, sent extret a la superfície per la mateixa canalització. Per tal de millorar l’eficiència en la trencadissa de la roca, s’introdueix junt a l’aigua un còctel de substàncies químiques de més de 500 elements diferents, entre les que se’n troben de perilloses, com ara metalls pesants.

Atès que aquesta tècnica ja ha estat utilitzada a gran escala en els Estat Units (EE.UU). No obstant això, no es tracta d’una tècnica de gran eficàcia, que demana multiplicar les perforacions en diferents profunditats i construir un gran nombre de pous. A més, els percentatges de substàncies químiques que romanen en les profunditats i no són extrets a la superfície són molt elevats, pel que se’n deriven transferències als pous i aqüífers dels nostres pagesos. Arran de les nombroses trencadisses de roca, s’han arribat a mesurar petits terratrèmols sentits en les localitats properes als pous, amb risc per a les vivendes i propietats, recordem que la Garrotxa pateix terratrèmols naturals, tambè es zona volcanicà i per tant inestable. D’altra banda, el gas alliberat en les profunditats i no canalitzat per a l’explotació ha arribat a filtrar-se en els conductes de canalització d’aigua de consum humà i també a alliberar-se per la superfície del sòl, el que provoca la contaminació de l’aigua i el risc d’explosió davant de qualsevol flamarada accidental.

Així doncs, la tècnica de la fractura hidràulica horitzontal necessita de grans quantitats d’aigua, de multitud de pous per a l’extracció del gas i dels hidrocarburs i de nombroses perforacions a diferents nivells, pel que es pot considerar una tècnica dolosament agressiva amb l’entorn natural. Per aquests motius, proposem per al pròxim Ple de L´Ajuntament de Maià de Montcal (Garrotxa) l’aprovació dels següents acords:
Davant el risc per al nostre riu Fluvià, dins el terme municipal, comprès des de els municipis Montagut i Oix – Castellfollit de la Roca fins al limit fronterer del Ajuntament de Argelaguer – riu Llierca, per la contaminació de substàncies químiques, en la conca alta de la Riera Riudaura tributarià del riu Fluvià del subsòl, i dels aqüífers derivada de l’aplicació de la tècnica de la fractura hidràulica horitzontal, i en pro de la conservació de l’espai natural dels nostres pobles i vil.les que es podrian veure afectats per la presència de nombrosos pous d’extracció i pels seriosos danys que se’n derivarien pel nostre poble de Sant Jaume de Llierca fruit de l’explotació industrial, acordem que:

ACORDS

Primer – El Ajuntament de Sant Jaume de Llierca manifesta la seva solidaritat i recolçament, al Ajuntament de Riudaura i als seus veïns en la lluita per declarar Catalunya i la comarca de la Garrotxa lliure de la tècnica de la fractura hidràulica horitzontal, Fracking.

Segon – Exigim al Govern de la Generalitat de Catalunya que suspengui els permisos d’investigació d’hidrocarburs per a iniciar les prospeccions per fracking al municipi de Riudaura, a la Garrotxa, i Catalunya, tant a l’empresa Teredo Oils Segunda Sucursal S.L., i a qualsevol altra, que ho demani amb les mateixes finalitats, fins que el Parlament de Catalunya no aprovi la Llei que impedeixi aquesta tècnica d’explotació, per raó dels seus greus impactes ambientals.

Tercer- El Ple de Ajuntament de Sant Jaume de Llierca entén que la comarca de la Garrotxa es una part d’un conjunt ambiental que conforma una riquesa natural d’alt valor, pel que s’oposa a la explotació d’hidrocarburs per mitjà de la tècnica de la fractura hidràulica vertical i d’altres igualment agressives en qualsevol municipi.

Quart- El Ajuntament de Sant Jaume de Llierca traslladarà al Ajuntament de Riudaura, al Consell Comarcal de la Garrotxa, a la Plataforma veïnal RiudauraJunts, els acords aprovats.
Argelaguer (Garrotxa), 25 de febrer de 2013 Signat: Juan R. Lejarza

Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza
Grup ICV-EUiA-Argelaguer fracking no

6 comentarios para “Moció ICV-EUiA-Garrotxa al Ple del Ajuntament de Sant Jaume de Llierca en Solidaritat i Recolçament al Ajuntament de Riudaura i als seus veïns per a la prohibició del Fracking a Catalunya i Garrotxa”

 1. Lejarza said

  Xerrada per a empreses
  Publicat el 1 març 2013 per admin
  El proper dia 7 de Març a partir de les 8 de la tarda tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’IES Garrotxa la xerrada sobre el fracking per a empreses de la comarca de La Garrotxa.

  L’objectiu de la xerrada és donar a conèixer als empresaris de la comarca quina és la situació actual sobre els permisos concedits per a la investigació i explotació d’hidrocarburs no convencionals, quines tècniques pensen utilitzar (el fracking) i quins riscos suposa tot plegat per l’activitat econòmica de La Garrotxa.

  Per poder assistir-hi (és un acte obert) només cal que envieu un email a info@riudaurajunts.cat o bé truqueu al 618 61 53 01 (Blanca).

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza

 2. lejarza said

  RiudauraJunts presenta un recurs per anul·lar el permís de Teredo Oils
  Publicat el 2 març 2013 per admin
  El passat dia 20 de Febrer l’Associació Riudaura Junts contra el Fracking va presentar un recurs demanant l’extinció del permís per a la investigació d’hidrocarburs anomenat Ripoll i que afecta el municipi.
  El motiu de la presentació de l’esmentat recurs és la no entrega per part de l’empresa a qui fou atorgat el permís, Teredo Oils Limited Segunda Sucursal en España, del pla de labors d’investigació. Tràmit al que per llei estava obligada a atendre en un màxim de 3 mesos després de la concessió del permís, que fou el 2 d’Octubre de 2012.
  En virtut de la legislació vigent, aquesta omissió constitueix un incompliment de les condicions de l’atorgament que provocaria l’anul·lació del permís.
  Riudaura Junts confia que el recurs pugui prosperar i que les autoritats facin complir la llei a l’empresa Teredo Oils donant per extingit el permís després de l’incompliment esmentat en aquesta nota.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza

 3. lejarza said

  Grup ICV-EUiA Argelaguer Garrotxa
  Hydraulic Fracturing (fracking)
  NoFracturaHidraulica Riudaura

  Explicaran les conseqüències del ´fracking´ als empresaris de la Garrotxa
  07.03.2013
  RIUDAURA | DDG La Plataforma RiudauraJunts Aturem el Fracking ha programat una xerrada destinada als empresaris de la Garrotxa. L’esdeveniment tindrà lloc avui a les 20 hores a la Sala d’Actes de l’IES Garrotxa (Olot). L’objectiu de la xerrada és donar a conèixer la situació actual dels permisos concedits per a la investigació i explotació d’hidrocarburs no convencionals, quines tècniques pensen utilitzar i els riscos que suposen per la Garrotxa. Els ponents seran els membres de la Comissió Tècnica de la Plataforma: Eva Marguí (doctora en Químiques) i Llorenç Planagumà d´ICV-EUiA (geòleg).
  El cartell anunciador exposa que exposaran els 200 productes que es fan servir pel fracking i que poden ser nocius per a l’activitat empresarial.
  Consideren que l’expolotació del gas impacta en l’economia de les zones properes. Indiquen que els beneficis econòmics que anuncien les petrolieres no té en compte l’impacte negatiu sobre les empreses existents. Indiquen que les activitats que es poden veure més afectades per l’explotació del gas són l’agricultura, la ramaderia i el turisme.
  Assenyalen que totes les activitats econòmiques fonamentades en activitats naturals seran perjudicades per una activitat que, segons ells, és perjudicial per al medi ambient.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza

 4. lejarza said

  Grup ICV-EUiA Argelaguer Garrotxa
  Hydraulic Fracturing (fracking)
  NoFracturaHidraulica Riudaura

  ICV-EUiA alerta dels perills del fracking en una campanya
  Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) ha iniciat una campanya informativa per alertar dels perills del fracking, sobretot en aquells municipis de les comarques d’Osona, el Ripollès i la Garrotxa on s’han concedit els permisos per a la investigació d’hidrocarburs, susceptibles de la implantació del sistema. L’eurodiputat per ICV-EUIA, Raül Romeva, ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida de la iniciativa, aquest divendres al matí a la seu d’ICV Osona.

  Romeva ha destacat la importància de fer córrer la veu sobre els inconvenients del fracking. Argumenta que no tan sols afecta Catalunya, sinó també tot Europa. Per aquesta raó, els pamflets i els materials gràfics de la campanya han estat traduïts a altres idiomes, ja que en un futur es pretén estendre arreu.

  “El fracking va més enllà de Catalunya, és un aspecte que afecta tot Europa i determina el model energètic europeu’’, comenta el diputat d’ICV. Sobre aquest model, ha titllat de fal·làcies aquelles veus com la del comissari europeu d’energia, Gunther Oettinger, que assegura que el fracking és necessari per reduir el volum d’importació i aconseguir una autonomia en el subministrament energètic.

  ICV s’ha reunit els darrers dies amb la Plataforma Aturem el Fracking (PAF) per conèixer dades de la comarca de primera mà, i poder formular preguntes i proposicions conjuntament a Brussel·les. D’altra banda, s’estan portant a terme gestions per tal d’aconseguir una trobada amb la Direcció General d’Energia Europea per argumentar els perills d’aquest sistema.

  Romeva no ha desaprofitat la ocasió per sumar veus en contra del fracking, assegurant que cada vegada són més les representacions polítiques que s’hi adhereixen. Lamenta, però, que des de la Generalitat no es faci un exercici de transparència per tal d’informar als municipis i ciutadans que podrien veure’s afectats, de quins són els contactes establerts amb les empreses explotadores i quins perills mediambientals podrien generar aquest sistema d’extracció. Per aquest motiu, des de ICV consideren bàsica la promoció de campanyes com la que s’ha iniciat avui a la capital osonenca.

  La campanya es traslladarà a altres zones de Catalunya. La segona parada de la comitiva ecosocialista contra el fracking serà a les terres de l’Ebre i Lleida.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza

 5. lejarza said

  COMPROMÍS D’ORÍS
  Comunicat de premsa de la Plataforma aturem el Fracking
   Us informem que la Plataforma Aturem el Fracking (PAF) hem convocat al municipi d’Orís (Osona) el dia 23 de març a les 17h a tots/es els alcaldes/esses dels municipis que estan dins els permisos d’exploració d’hidrocarburs anomenats RIPOLL i LLEONARDO, així com a tots els presidents/entes dels consells comarcals de les comarques també afectades. En aquesta trobada es signarà el compromís d’Orís on es manifesta el rebuig al Fracking i ala vegada el recolzament a l’urgent canvi de model energètic basat en les energies renovables.
   La iniciativa d’aquesta trobada pretén enllaçar la mobilització ciutadana i els càrrecs electes del territori afectats per l’amenaça del Fracking i junts manifestar el nostre malestar i les nostres pors pels projectes d’explotació d’hidrocarburs a Catalunya. La PAF creu vital que tot el territori és manifesti clarament en contra d’aquesta tècnica i que es denegui la concessió del permís d’investigació LEONARDO per part del       Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, se suspengui el permís RIPOLL i s’eviti la futura concessió de la seva explotació,  que quedaria en mans Govern de l’Estat d’acord amb la legislació espanyola aplicable.
   La PAF dels territoris afectats pel permís DARWIN ha convocat el 13 d’abril a Agramunt el mateix acta amb els alcaldes i alcaldesses dels respectius municipis afectats.
   Volem transformar aquesta amenaça, amb la mobilització popular i la complicitat de les administracions més lligades al territori, en una oportunitat de transició a les energies renovables, descentralitzades i no depenents de les grans multinacionals. Aquest és el repte cap a una veritable sobirania energètica i esdevindrà  dinamitzador econòmic en el camí vers la sortida de la crisi. Per tot això és necessari fer una crida a la societat civil perquè encoratgi als seus responsables municipals a ser part activa en el rebuig al Fracking, a comprometre’s amb el repte de la transformació energètica, i se sumin al compromís.
   Per altre banda La PAF també vol mostrar la seva satisfacció per totes les mocions municipals i territorials que proclamen els territoris lliures de Fracking i que s’han aprovat al llarg del país. Ja són 70 municipis, la gran majoria amb el vot unànime de tots els regidors presents, i cada dia se’n sumen de nous.
   Finalment volem donar el nostre recolzament a totes les iniciatives parlamentàriesque vagin encaminades a demostrar les grans afectacions que tindria el Fracking sobre la salut de les persones, el medi natural, el patrimoni, el desenvolupament i la identitat d’aquestes zones – acreditades en l’estudi encarregat pel Parlament Europeu – així com la seva qüestionable eficàcia per solucionar els problemes energètics i econòmics. Demanem decididament que aquest debat és faci amb urgència i de manera transversal i transparent, cosa que no ha passat fins al moment.
   Apostem per resoldre la dependència energètica d’acord amb els criteris de sostenibilitat i compatibilitat amb el medi ambient i la vida i com a oportunitat per generar ocupació, sempre respectant i potenciant el patrimoni i els recursos naturals; i finalment diem SÍ al futur del territori i a la seva gent.
  Millor vius que fòssils! 7 març 2013
  Municipis que han aprovat la moció de territori lliure de Fracking (6 març 2013)
  ALT EMPORDÀ: Figueres,
  ANOIA: Argençola,
  BAGES: Artés,
  BARCELONÉS: Santa Coloma de Gramenet,
  BERGUEDÀ: Puig-reig, Gironella, Casserres
  GARRAF: Sant Pere de Ribes,
  GARRIGUES: Les Borges Blanques,
  GARROTXA: Consell Comarcal, Olot, Sant Aniol de Finestres, Riudaura, Besalú
  GIRONES: Girona, Celrà,
  LA SELVA: Blanes,
  MARESMA: Sant Cebrià de Vallalta,
  MONTSIÀ: Ulldecona, La Sénia
  NOGUERA: Consell Comarcal, Balaguer, Ponts, Preixens, Baldomar, Artesa de Segre, Montgai
  OSONA: Vic, Prats de Lluçanès, Sant Pere de Torelló, Torelló, Tona, Sant Hipòlit de Voltregà, Calldetenes, Olost, Montesquiu, Manlleu, Roda de Ter, Sant Vicenç de Torelló, Folgueroles
  PLA DE L’ESTANY: Banyoles,
  RIPOLLÈS: Ripoll, Ribes de Freser, Camprodon, Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol, Vallfogona del Ripollès.
  SEGARRA: Cervera, Ribera d’Ondara, Torà, Torrefeta i Florejacs, Biosca, Sanaüja, Els Plans de Sió, Guissona,
  SEGRIÀ: Lleida, Rosselló,
  SOLSONES: Solsona, Llobera, Pinós,
  TERRA ALTA: Pinell de Brai
  URGELL: Agramunt, Tornabous, Belianes, Castellserà
  VALLÉS ORIENTAL: Granollers, Sant Celoni, La Garriga,
  BAIX MAESTRAT: Benicarló, La Jana,
  PROVINCIES: Lleida
  Municipis del permís RIPOLL convocats el dia 23 de març:
  Municipis del Ripollès: Ogassa, Sant Pau de Seguries, Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol, Ripoll, les Llosses, Vallfogona de Ripollès, Ribes de Freser. Consell Comarcal.
  Municipis de la Garrotxa: la Vall de Bianya, Riudaura, Olot, la Vall d’en Bas, les Preses, Sant Feliu de Pallerols, Sant Joan les Fonts, Santa Pau. Consell Comarcal.
  Municipis d’Osona: Santa Maria de Besora, Sora, Vidrà, Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Sant Pere de Torelló, Orís i Santa Maria de Corcó. Consell Comarcal.
  Municipis del permís LEONARDO convocats el dia 23 de març:
  Municipis d’Osona: Calldetenes, Folgueroles, Gurb, les Masies de Roda, les Masies de Voltregà, Lluçà, Manlleu, Muntanyola, Olost, Orís, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Martí d’Albars, Sant Pere de Torelló, Sant Sadurní d’Osormort, Sant Vicenç de Torelló, Santa Cecília de Voltregà, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Maria de Corcó, Sobremunt, Sora, Tavèrnoles, Tavertet, Torelló, Vic i Vilanova de Sau. Consell Comarcal.
  Municipis del Bages: Avinyó, Gaià, Sant Feliu Sasserres. Consell Comarcal.
  Municipis del Berguedà: Borredà, Puig-reig, Olvan, La Quar, Sta. Maria de Merlès i Sagàs. Consell Comarcal.
  Municipis de la Garrotxa: La vall d’en Vas. Consell Comarcal.
  Municipis del permís DARWIN convocats el dia 13 d’abril:
  Agramunt, Alòs de Balaguer, Artesa de Segre, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Biosca, Cabanabona, Calonge de Segarra, Camarasa, Castellfollit de Riubregós, Castellserà, Cubells, els Plans de Sió, Foradada, Guissona, Ivorra, la Molsosa, la Sentiu de Sió, Llobera, Massoteres, Montgai, Oliola, Ossó de Sió, Penelles, Pinós, Pinell de Solsonès, Ponts, Preixens, Puigverd d’Agramunt, Sanaüja, Sant Guim de la Plana, Sant Ramon, Tornabous, Torà, Torrefeta i Florejacs i Vilanova de l’Aguda.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza

 6. lejarza said

  Grup ICV-EUiA Argelaguer Garrotxa
  Hydraulic Fracturing (fracking)
  NoFracturaHidraulica Riudaura

  Conferencià a Argelaguer, els perills del Fracking
  Data 30 de marc de 2013 a les 19 hores. Els Perills del Fracking a Catalunya. Lloc Ajuntament d´Argelaguer Sala de Plens.
  Organitza: Ajuntament d´Argelaguer i Argelaguer en transició.
  Conferenciant: Llorenç Planagumà Guàrdia, geòleg, membre del Centre per la Sostenibilitat Territorial (CST), col.laborador d`Alba Sub i militant de Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA/Garrotxa).
  La xerrada tindrà lloc el proper dissabte 30 de març a les 19h a l’Ajuntament d’Argelaguer. En aquesta conferència s’analitzaran els riscos i la lògica que hi ha al darrera la tècnica del fracking que es preveu utilitzar a diferents concessions per a l’extracció d’hidrocarburs a Catalunya i que està provocant una important mobilització social.
  El mes d’octubre de 2012, entitats, ajuntaments i diverses persones es van començar a preocupar en sortir a exposició pública dues concessions anomenades Leonardo i Darwin que afectaven la Catalunya interior: Osona, el Ripollès, la Garrotxa, el Berguedà, la Segarra,… i, amb la sorpresa, que un any abans ja havia estat concedit un permís d’investigació anomenat Ripoll i que afectava sobretot la Garrotxa i el Ripollès.
  En cap d’aquestes concessions s’anomena explícitament la tècnica de la fractura hidràulica (fracking) però es deixa oberta la possibilitat de poder-la utilitzar. Aquest fet queda més que clar quan s’investiga els currículums de les empreses implicades o concessionàries, que utilitzen aquesta tècnica habitualment.
  Cal que el poble de Catalunya faci seus els plantejaments de la Plataforma AntiFracking i demani que s’aturin aquestes investigacions. No volem el fracking perquè no ens durà a la sobirania energètica, ni per recursos disponibles en el subsòl ni pels impactes que generarà en el territori. Volem un canvi de model a través d’energies renovables netes per arribar a la independència energètica i així conservar el territori per les generacions futures.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: