Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Mobilització a Argelaguer pels llums de la travessera

Posted by lejarza en 20 diciembre, 2012


El Punt-Avui 20/12/12 – Argelaguer (Garrotxa) – RAMON ESTÉBAN: Mobilització a Argelaguer pels llums de la travessera.-Un grup de veïns d’Argelaguer han demanat a l’Ajuntament que millori l’enllumenat de la travessera urbana en el tram que va des de l’entrada per la part de Besalú fins a la riera del Vinyot. En la petició, signada per 52 persones, es proposa que es faci una actuació com la que recentment s’ha executat a la resta de la travessera, consistent a posar llums moderns i funcionals de tipus LED. Els veïns sostenen –entre altres arguments– que cal homogeneïtzar els punts de llum en tota l’avinguda; que els vells fanals donen una mala imatge a l’entrada del poble, ja que són propis d’autovies o d’àrees de serveis marginals, i impropis d’una avinguda veïnal; que la llum que fan causa un impacte mediambiental excessiu; que no són econòmics i que, a causa de la seva altura, la il·luminació molesta alguns habitatges.
L’alcalde, Josep Dorca (CiU), va assegurar ahir que està al cas que caldria fer aquesta millora, però va assenyalar que aquest tram de la travessera forma part de la via de serveis complementària de l’autovia i és competència de la Generalitat. “La nostra intenció -va dir- és aconseguir que la Generalitat ens ho traspassi i que, prèviament, pagui una reforma global de l’avinguda, que inclogui la millora dels serveis”.

Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

7 comentarios to “Mobilització a Argelaguer pels llums de la travessera”

 1. lejarza said

  Proposta dels veïns per la millora de l´enllumenat públic a la travessera inter-urbana d´Argelaguer per als pressupostos municipals per l´any 2013-2014
  Vall del Llierca, Argelaguer–Olot-Girona: Proposta dels veïns per la millora de l´enllumenat públic a la travessera inter-urbana d´Argelaguer per als pressupostos municipals per l´any 2013-2014.-Instancia Ajuntament d´Argelaguer, Registre d´Entrada Núm 650 Data 13-12-12. Eva Llansana i Benaiges amb DNI 460XX700J en representació dels veïns d´Argelaguer (51 signaturas): A l´atenció de Exm. Sr. Alcalde de l´Ajuntament d´ Argelaguer, Josep Dorca Serrat, Exposo: Segons Document Annex (Pàg. 1/3) Millora de l`enllumenat públic de la carretera d´Olot.
  Demano: Segons Document Annex (Pàg. 1/3) es tingui en compte per els propers Pressupostos de l´any 2013-2014 del Municipi de Argelaguer (Garrotxa). Argelaguer a 13 de desembre de 2012. Firma: Eva Llansana i Benaiges.
  Annex Document dels Veïns d´Argelaguer amb 51 signaturas: Argelaguer (Garrotxa), 3 d’ Octubre de 2012.
  A l´atenció de l´Ajuntament d´ Argelaguer:
  Els veïns sotasignats ens dirigim a l´equip de govern (CiU-ERC), d´aquesta alcaldia, per demanar la millora de l´enllumenat públic de la Carretera d´Olot (N-260), comprès entre la riera del Vinyot i el camí vell a Tortellà.
  Dita millora consisteix en el canvi dels fanals, compresos en aquest tram de la Carretera d´Olot, per el mateix model dels recentment instal·lats en la remodelació del tram de la Carretera d´Olot, des de la riera del Vinyot fins “les escoles”, doncs els veïns considerem:
  1– La necessitat d´homogeneïtzar els punts de llum en tota l´Avinguda.
  2– Que els vells fanals donen una mala imatge a l´entrada del poble d´Argelaguer, ja que són propis d´autovies o d´àrees de serveis marginals, i impropis d´una avinguda veïnal.
  3– Que la llum que donen causa un impacte medi-ambiental excessiu, que no són econòmics i molesten en relació a la seva alçada envers les finestres dels habitatges.
  Per tant, els veïns sotasignats demanem, s´incorpori aquesta millora per el poble en els pròxims Pressupostos Municipals per l´any 2013, per acomplir aquest guany.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

 2. lejarza said

  Una empresa garrotxina impulsa l’ús dels LED ambre a la via pública
  Garrotxa 24/12/12 – BESALÚ – RAMON ESTÉBAN
  Els llums del tipus LED, que fins fa poc s’aplicaven només en interiors o en espais exteriors reduïts, ja s’estan instal·lant també en la via pública. Rere aquest canvi hi ha empreses com ara la garrotxina Sacopa, que a través de la seva marca Ignialight ha equipat els darrers anys carrers i avingudes de municipis com ara Besalú, Porqueres, Argelaguer, les Planes d’Hostoles, Sant Esteve d’en Bas, Vilobí, Olius i Santa Llogaia d’Àlguema. Sacopa, però, ha fet una passa endavant i està sent pionera al nostre país en l’ús de llum ambre –enlloc de la blanca tradicional–, considerada idònia per a llocs sensibles des del punt de vista ambiental perquè, en comparació amb les altres tonalitats, ocasiona poca contaminació lumínica. Es pot comprovar en els carrers de Serinyà, Banyoles, Santa Pau i Tortellà, on la nova il·luminació la firma Ignialight.
  La inexistència de precedents –tot i que la comunitat científica l’avala des de fa temps– ha causat un retard en la inclusió del LED ambre en les normatives de l’administració. Recentment, però, la Generalitat n’ha reconegut la seva instal·lació com a subvencionable, un fet que ha de facilitar-ne el desplegament.
  El responsable d’il·luminació vial i el cap de màrqueting de l’empresa garrotxina, Santi Capella i Jaume Sala, respectivament, expliquen alguns dels avantatges dels LED, siguin o no ambre: si es graduen correctament consumeixen fins a un 79% menys que els llums de vapor de sodi; tenen una vida útil d’unes 50.000 hores, és a dir, cinc vegades més que els altres models; no es fonen, sinó que van perdent intensitat, i emeten la llum d’una manera molt uniforme i constant.

 3. lejarza said

  Els arbres a la travessera d´Argelaguer (platans) estàn tots morts, i avui els están tallant amb motoserra, el alcalde Josep Dorca Serrat (CiU-ERC) no dona una a “dretes”…, amb “L´Equip de Govern Municipal” el poble d´Argelaguer está abandonat de la má de Deú.¡¡Dimissió Ja!!

  Ajuntament d´Argelaguer Equip de Govern Municipal:
  CiU
  Josep Dorca i Serrat
  Cèlia Roca i Roca
  Xavier Quintana i Ricart
  David Palomeras i Rodríguez
  Valentí Llaguno i Lobato
  ERC
  Marta Solanich i Pie
  Carles Batlle

 4. lejarza said

  ARGELAGUER-GARROTXA
  Es preveu una inversió per al barri vell
  08/01/13
  L’Ajuntament d’Argelaguer ha aprovat el pressupost del 2013, que puja a 847.000 euros, amb unes inversions valorades en 460.000 euros. Aquestes es destinaran sobretot a l’execució de la primera fase del projecte de millora urbanística de carrers i places del nucli antic. Pel que fa a les despeses ordinàries, les partides són similars a les de l’exercici anterior, segons ha informat l’equip de govern (CiU i ERC).
  El Punt-Avui R.E.

 5. lejarza said

  Veïns d´Argelaguer recullen firmes perquè Foment arregli la travessera 10-06-06
  M.M., OLOT. Diari de Girona

  Veïms d´Argelaguer, a la comarca de la Garrotxa, recullen firmes per reforçar la postura de l´Ajuntament a l´hora de demanar al Ministeri de Foment que reasfalti els 700 metres de la travessera urbana de la carretera Nacional-260. En aquest carrer la circulació s´ha reduït (no pas prou, segons alguns veïns) amb la construcció de l´autovia A-26.
  L´alcalde, Josep Dorca (Convergència i Unió) va explicar ahir que el municipi demana no només la restitució del paviment de la travessera, sinó també la reducció del seu bombat, ja que es mou entre els 30 i els 40 centímetres la diferència d´alçada entre la part central del paviment i la més propera a les voreres.
  Tot i que alguns dels residents al municipi els agradaria que fos posible instal·lar alentidors, tots són conscients que en aquest tipus de vies els únics elements permesos per obligar els conductors a anar més a poc a poc són les bandes sonores (com recordava ahir l´alcalde, en més d´una població la seva instal·lació ha anat acompanyada de queixes pel soroll que fan els cotxes en passar-hi per sobre). El que també demanen els veïns és el soterrament dels serveis i l´arranjament de les voreres, fins i tot la col·locació de jardineres per evitar que els vehicles grans estacionin. Des de l´Ajuntament fan notar que aquesta no és la solució, ja que si camions i cotxes s´aturen és pels restaurants que hi ha a un costat i altre de la travessera. Segons l´alcalde, una mesura que permetria no perjudicar aquests negocis i, al mateix temps, donar als veïns la tranqui·litat que demanen consistiria a habilitar aparcaments a l´entrada del poble en espais que les obres de l´A-26 properament deixaran lliures.
  Quant al trànsit de vehicles -sobretot pesants- procedents de la carretera que porta al municipi veí de Tortellà o bé que s´hi dirigeixen, l´alcalde, Josep Dorca, qualifica a aquest flux d´inevitable ja que aquests cotxes i camions enllacen amb l´A-26 en direcció a Besalú en el mateix punt que els veïns d´Argelaguer.
  Pel que sí pot haver-hi solució és per a la recuperació de la connexió per a vianants cap a la Casica i Plandiura (l´Ajuntament proposa aprofitar el pas de fauna). A més, apunta la necessitat de reservar espai per a urbanitzar un camí -al costat de la carretera cap a Tortellà- que, en el futur, permeti accedir al parc en què es convertirà la coberta del fals túnel de l´A-26.
  Reunió amb el Ministeri
  En una reunió celebrada fa poques setmanes amb representants del Ministeri de Foment i la unió temporal d´empreses que ha dut a terme les obres de l´autovia, Argelaguer va assenyalar la conveniència de retocar els talusos i la vegetació plantada en els murs laterals de la nova carretara. Des de l´Ajuntament han explicat, a tall d´exemple, que a hores d´ara hi ha moltes pedres, cosa que dificultarà treballar i, per tant, tenir en condicions, les futures zones verdes.
  Diari de Girona

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

 6. lejarza said

  La polèmica per la planta de Sant Jaume puja de to
  L’equip de govern municipal acusa el Consell de la Garrotxa de fer “joc brut”, perquè, segons diu, l’ens comarcal ha amagat a la Generalitat la informació que no els convé

  17/01/13 – SANT JAUME DE LLIERCA – RAMON ESTÉBAN
  L’equip de govern de Sant Jaume de Llierca (Junts per Sant Jaume – AM) va acusar ahir el Consell Comarcal de la Garrotxa de fer “joc brut” en el cas de la ubicació de la planta de triatge d’escombraries comarcal, perquè –segons van dir– ha constatat que, a més de no informar correctament els alcaldes de la Garrotxa i no tenir en compte el parer de Sant Jaume, el Consell no ha facilitat a la Generalitat la part de la documentació tècnica que afavoreix els arguments del consistori. Aquesta presumpta irregularitat la van descobrir dilluns –van assenyalar– en la reunió que l’equip de govern va tenir amb el director general d’Urbanisme i la directora general de polítiques ambientals.
  El Consell ha aprovat de manera inicial un pla especial per poder construir les instal·lacions en una finca de sòl rústic (can Coma de Baix), però l’Ajuntament no hi està d’acord perquè considera que la planta ha d’anar en sòl industrial. Segons el govern municipal, si fins ara el departament de Territori i Sostenibilitat donava per bo el criteri del Consell era perquè no li havien fet arribar documents, com ara les al·legacions presentades pel consistori o un recurs de reposició, entre altre material. “En adonar-se d’això, vam notar que l’actitud dels representants de la Generalitat va canviar. Ara, com a mínim, sabem que els que tenen l’última paraula estan ben informats”, va manifestar l’alcalde, Ferran Puig, en una compareixença davant la premsa en companyia d’altres membres del seu grup municipal i del diputat d’ERC Roger Torrent. L’Ajuntament de Sant Jaume confia que la Generalitat actuï de mitjancera i aconsegueix una solució per al conflicte. “Esperem que la Generalitat hi posi el seny que no hi ha posat el Consell Comarcal”, va concloure Puig.
  La via judicial
  Segons l’alcalde, el Consell de la Garrotxa s’està posant “en un mullader jurídic”, perquè considera que no té competències per aprovar un pla especial. Si el document s’aprova de manera definitiva, l’Ajuntament ho portarà als jutjats. Aquesta és una de les dues línies jurídiques que –va afirmar Puig– podrien utilitzar. L’altra és “la indefensió” del consistori en tota la tramitació del projecte. “I que consti que no tenim ganes d’anar als jutjats perquè suposarà una despesa econòmica que no convé, però no ens donen cap alternativa”, va lamentar.
  El Consell calla
  Davant d’aquestes acusacions, els responsables del Consell Comarcal de la Garrotxa, governat per CiU, ahir van limitar-se a dir que es continua treballant en la tramitació del pla especial. Actualment s’està en el període d’estudi de les al·legacions. El govern de l’ens comarcal sempre ha afirmat que està seguint els procediments correctes i que les decisions s’han anat prenent a partir de criteris estrictament tècnics.
  LA FRASE
  Sembla que la prioritat del Consell no sigui fer la planta, sinó fer-la en un lloc concret

  Ferran Puig
  ALCALDE DE SANT JAUME DE LLIERCA

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

 7. lejarza said

  Lejarza escribió
  ¡¡fracking a Riudaura NO!!
  ¡¡Salvem Sant Aniol de Finestres: No a la planta de salmorra industrial en sol rústic!!
  ¡¡No a la Planta de Triatge de Sant Jaume de Llierca dins del polígon de Can Coma de Baix al riu Fluvià!!
  estem farts dels de CiU-Olot… estem farts del Consell Comarcal de la Garrotxa… estem farts del Vicepresident de la Vicepresidencià de la Presidencià del President, el señoret Josep Berga Vayreda… ¡dimissió!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: