Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Proposta dels veïns per la millora de l´enllumenat públic a la travessera inter-urbana d´Argelaguer per als pressupostos municipals per l´any 2013-2014

Posted by lejarza en 15 diciembre, 2012


Vall del Llierca, Argelaguer–Olot-Girona: Proposta dels veïns per la millora de l´enllumenat públic a la travessera inter-urbana d´Argelaguer per als pressupostos municipals per l´any 2013-2014.-Instancia Ajuntament d´Argelaguer, Registre d´Entrada Núm 650 Data 13-12-12. Eva Llansana i Benaiges amb DNI 460XX700J en representació dels veïns d´Argelaguer (51 signaturas): A l´atenció de Exm. Sr. Alcalde de l´Ajuntament d´ Argelaguer, Josep Dorca Serrat, Exposo: Segons Document Annex (Pàg. 1/3) Millora de l`enllumenat públic de la carretera d´Olot.
Demano: Segons Document Annex (Pàg. 1/3) es tingui en compte per els propers Pressupostos de l´any 2013-2014 del Municipi de Argelaguer (Garrotxa). Argelaguer a 13 de desembre de 2012. Firma: Eva Llansana i Benaiges.
Annex Document dels Veïns d´Argelaguer amb 51 signaturas: Argelaguer (Garrotxa), 3 d’ Octubre de 2012.
A l´atenció de l´Ajuntament d´ Argelaguer:
Els veïns sotasignats ens dirigim a l´equip de govern (CiU-ERC), d´aquesta alcaldia, per demanar la millora de l´enllumenat públic de la Carretera d´Olot (N-260), comprès entre la riera del Vinyot i el camí vell a Tortellà.
Dita millora consisteix en el canvi dels fanals, compresos en aquest tram de la Carretera d´Olot, per el mateix model dels recentment instal·lats en la remodelació del tram de la Carretera d´Olot, des de la riera del Vinyot fins “les escoles”, doncs els veïns considerem:
1– La necessitat d´homogeneïtzar els punts de llum en tota l´Avinguda.
2– Que els vells fanals donen una mala imatge a l´entrada del poble d´Argelaguer, ja que són propis d´autovies o d´àrees de serveis marginals, i impropis d´una avinguda veïnal.
3– Que la llum que donen causa un impacte medi-ambiental excessiu, que no són econòmics i molesten en relació a la seva alçada envers les finestres dels habitatges.
Per tant, els veïns sotasignats demanem, s´incorpori aquesta millora per el poble en els pròxims Pressupostos Municipals per l´any 2013, per acomplir aquest guany.

Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

6 respuestas hasta “Proposta dels veïns per la millora de l´enllumenat públic a la travessera inter-urbana d´Argelaguer per als pressupostos municipals per l´any 2013-2014”

 1. lejarza said

  Argelaguer Modificació de les ordenances fiscals per a l’exercici any 2013
  Cada any, al llarg del darrer trimestre, els Ajuntaments han d’aprovar els increments que s’han d’aplicar als impostos i les taxes per a l’any següent. El Ple de l’Ajuntament d’Argelaguer ho va fer en el Ple del dia 30-10-2012, i donada la situació econòmica que estem patint es va decidir no augmentar cap impost i només modificar en poca mesura les taxes d’impost de vehicles, scombraries i aigua. Tot seguit us passem a informar de les modificacions:
  Taxa de subministrament d’aigua. S´han icrementat les tarifes de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa de subministrament d’aigua, d’acord amb l’estudi econòmic redactat per l’empresa Prodaisa. Les tarifes són les següents:
  Quant a l’ampliació dels trams segons el nombre de persones, es fi xa la següent taula:
  BASE IMPOSABLE MENSUAL (m3)
  Consums a partir24/03/12 1r. Tram 2n. Tram 3r. Tram 4t. Tram
  0 a 3 persones Fins a 9 De 10 a 15 De 16 a 18 Més de 18
  4 persones Fins a 12 De 13 a 20 De 21 a 24 Més de 24
  5 persones Fins a 15 De 16 a 25 De 26 a 30 Més de 30
  6 persones Fins a 18 De 19 a 30 De 31 a 36 Més de 36
  7 persones Fins a 21 De 22 a 35 De 36 a 42 Més de 42
  N persones >= 3n >3n 5n 6n
  Tipus x Coeficient Protegit x1 Ordinari x2 Ordinari x5 Ordinari x8
  Si heu de modificar el nombre de persones de l’habitatge, en relació amb els consums dels trams d’aigua, podeu adreçarvos a les oficines municipals i us n’informarem.
  BLOC I: De 0 a 10 m3/abonat/mes________0,6126 €/m3
  BLOC II: Excés de 10m3/abonat/mes______0,6385 €/m3
  BLOC INDUSTRIAL:____________________0,6087 €/m3
  Conservació comptador_________0,8931 €/abonat/mes
  Dret de connexió: Però atenció, per part de l’Agència Catalana de l’Aigua, arran de l’entrada en vigor de la nova Llei 5/2012, de 2012, de mesures fiscals, financeres i administratives que ha aprovat la Generalitat de Catalunya, s’han modificat els valors dels trams del cànon de l’aigua incorporant-se un quart tram, cosa que significa un augment considerable del total de la factura que no és atribuïble al cost municipal de l’aigua, sinó als impostos de la Generalitat que la graven.
  L’aplicació és la següent:
  1r. Tram / Consum mensual fins a 9 m3/ Tipus protegit* x 1 = 0,4089
  2n. Tram / Consum mensual entre 9 i 15 m3 / Tipus ordinari**x 2 = 0,9420
  3r. Tram / Consum mensual entre 15 i 18 m3 / Tipus ordinari** x 5 = 2,3550
  4t. Tram / Consum mensual superior a 18,3 m3 / Tipus ordinari** x 8 = 3,7680
  (*) = 0,4089 / (**) = 0,4710
  Impost de vehicles
  S’incrementa la quota en un 3,1%, de manera que les tarifes queden de la manera següent:
  Turismes de menys de 8 cv:____________________20,30 €
  Turismes de 8 a 11,99 cv:_____________________ 54,83 €
  Turismes de 12 a 15,99 cv:____________________115,70 €
  Turismes de 16 a 19,99 cv:____________________144,15 €
  Turismes de més de 20 cv:____________________180,21 €
  Ciclomotors:_________________________________6,68 €
  Taxa d’escombraries
  Vist l’estudi econòmic del SIGMA (Consorci de Medi Ambient i Salut Pública), i els costos del servei, on es reflecteixen els resultats del servei a l’any 2012, i els resultats de la implantació de la recollida orgànica, l’augment de la taxa per a l’any 2013 serà del 4%; per tant, les tarifes seran les següents:
  Domicilis:
  Habitatge__________________________________127,75 €
  Habitatge amb una persona jubilada_____________66,93 €
  Habitatge de temporada o deshabitat___________127,75 €
  Establiments:
  Bo# gues (fl eca, queviures…)___________________127,75 €
  Bars i restaurants____________________________497,31 €
  Cases de turisme rural________________________462,34 €

 2. lejarza said

  El Punt-Avui 20/12/12 – Argelaguer (Garrotxa) – RAMON ESTÉBAN: Mobilització a Argelaguer pels llums de la travessera.-Un grup de veïns d’Argelaguer han demanat a l’Ajuntament que millori l’enllumenat de la travessera urbana en el tram que va des de l’entrada per la part de Besalú fins a la riera del Vinyot. En la petició, signada per 52 persones, es proposa que es faci una actuació com la que recentment s’ha executat a la resta de la travessera, consistent a posar llums moderns i funcionals de tipus LED. Els veïns sostenen –entre altres arguments– que cal homogeneïtzar els punts de llum en tota l’avinguda; que els vells fanals donen una mala imatge a l’entrada del poble, ja que són propis d’autovies o d’àrees de serveis marginals, i impropis d’una avinguda veïnal; que la llum que fan causa un impacte mediambiental excessiu; que no són econòmics i que, a causa de la seva altura, la il·luminació molesta alguns habitatges.
  L’alcalde, Josep Dorca (CiU), va assegurar ahir que està al cas que caldria fer aquesta millora, però va assenyalar que aquest tram de la travessera forma part de la via de serveis complementària de l’autovia i és competència de la Generalitat. “La nostra intenció -va dir- és aconseguir que la Generalitat ens ho traspassi i que, prèviament, pagui una reforma global de l’avinguda, que inclogui la millora dels serveis”.

 3. lejarza said

  Una empresa garrotxina impulsa l’ús dels LED ambre a la via pública
  Garrotxa 24/12/12 – BESALÚ – RAMON ESTÉBAN
  Els llums del tipus LED, que fins fa poc s’aplicaven només en interiors o en espais exteriors reduïts, ja s’estan instal·lant també en la via pública. Rere aquest canvi hi ha empreses com ara la garrotxina Sacopa, que a través de la seva marca Ignialight ha equipat els darrers anys carrers i avingudes de municipis com ara Besalú, Porqueres, Argelaguer, les Planes d’Hostoles, Sant Esteve d’en Bas, Vilobí, Olius i Santa Llogaia d’Àlguema. Sacopa, però, ha fet una passa endavant i està sent pionera al nostre país en l’ús de llum ambre –enlloc de la blanca tradicional–, considerada idònia per a llocs sensibles des del punt de vista ambiental perquè, en comparació amb les altres tonalitats, ocasiona poca contaminació lumínica. Es pot comprovar en els carrers de Serinyà, Banyoles, Santa Pau i Tortellà, on la nova il·luminació la firma Ignialight.
  La inexistència de precedents –tot i que la comunitat científica l’avala des de fa temps– ha causat un retard en la inclusió del LED ambre en les normatives de l’administració. Recentment, però, la Generalitat n’ha reconegut la seva instal·lació com a subvencionable, un fet que ha de facilitar-ne el desplegament.
  El responsable d’il·luminació vial i el cap de màrqueting de l’empresa garrotxina, Santi Capella i Jaume Sala, respectivament, expliquen alguns dels avantatges dels LED, siguin o no ambre: si es graduen correctament consumeixen fins a un 79% menys que els llums de vapor de sodi; tenen una vida útil d’unes 50.000 hores, és a dir, cinc vegades més que els altres models; no es fonen, sinó que van perdent intensitat, i emeten la llum d’una manera molt uniforme i constant.

 4. lejarza said

  Argelaguer (Garrotxa)
  Grup ICV-EUiA-Argelaguer-Garrotxa
  Hydraulic Fracturing (fracking)
  NoFracturaHidraulica

  Aturem el Fracking
  ASSEMBLEA GENERAL PLATAFORMA RIUDAURAJUNTS
  Assemblea general de la Plataforma Riudaura Junts
  1 febrer 2013 Assemblea
  Lloc: Escoles Lluís Castells Hora: 21:30 Escoles Lluís Castells Riudaura (Garrotxa)

  Argelaguer, Les Planes d’Hostoles, Besalú, Beuda, Castellfollit de la Roca, La Vall d´en Bas, La Vall de Bianya, Les Preses, Maià de Montcal, Mieres, Montagut i Oix, Olot, Riudaura, Sales de Llierca, Sant Aniol de Finestres, Sant Feliu de Pallerols, Sant Ferriol, Sant Jaume de Llierca, Sant Joan les Fonts, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza, Tortellà

 5. lejarza said

  Garrotxa

  Tres pobles redueixen la contaminació lluminosa

  S’han substituït làmpades ineficients i s’han canviat els pàmpols dels fanals de la Vall d’en Bas, Santa Pau i Besalú

  14.03.2014

  ACN | OLOT Tres municipis de la Garrotxa, la Vall d’en Bas, Santa Pau i Besalú, han reduït un 80% la contaminació lluminosa del seu enllumenat públic. Ho han fet substituint làmpades ineficients i canviant els pàmpols dels fanals, una actuació que ha tingut un cost d’uns 80.000 euros. Gairebé la meitat els ha aportat la Generalitat, dins del pla de subvencions que s’atorguen per prevenir aquest tipus de contaminació a les comarques de Girona. Durant el 2013 s’han concedit 73.100 euros per aquest concepte, que segons la Generalitat han afavorit un estalvi de 26.000 euros anuals als ajuntaments gràcies a la reducció del consum energètic dels nous dispositius.

  Pel que fa a les làmpades que s’han substituït, eren de vapor de mercuri, que es consideren contaminants. Els pàmpols dels fanals s’han canviat per altres que emeten menys de l’1% del flux lluminós cap al cel.

  Amb aquesta actuació s’estima que el consum energètic es reduirà uns 57.000 kWh cada any i que es produirà un estalvi econòmic per als ajuntaments de més de 10.200 euros anuals. Pel que fa a aspectes estrictament ambientals, la llum emesa al cel ha disminuït en un 80% i es calcula que es deixaran d’emetre 17 tones anuals de diòxid de carboni a l’atmosfera.

  La tecnologia que s’ha implantat en l’enllumenat és la del LED PCambre, que combina els avantatges de la il·luminació LED amb unes característiques pròpies pel que fa a l’espectre d’emissió de la llum que la fan especialment respectuosa amb el medi nocturn, a més de ser més eficients energèticament.

  El Departament de Territori i Sostenibilitat ha atorgat durant l’any 2013 altres subvencions per a actuacions d’adequació de l’enllumenat públic a municipis de les comarques gironines. És el cas de Torroella de Montgrí i Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà), i Tossa de Mar (Selva), que han rebut un import total de més de 35.600 euros per executar una inversió de 77.000. Així doncs, el total de les subvencions atorgades a per a aquest concepte a la demarcació ascendeix a uns 73.100 euros, i el cost total de les actuacions ha estat de 157.000.

  La reducció del consum energètic derivat d’aquestes inversions s’estima en uns 150.000 kWh anuals, que comporta un estalvi econòmic per als ajuntaments de més de 26.000 euros en el mateix termini. Alhora, les actuacions contribueixen a la disminució de la contaminació lluminosa i a la mitigació de l’escalfament del planeta. Es calcula que la disminució de les emissions anuals serà de gairebé 45 tones de diòxid de carboni cada any.

 6. lejarza said

  Una avaria deixa sense llum 1.500 abonats a la Garrotxa

  A les 10 del matí quedava pendent de restablir el servei a una cinquantena d’afectats a Sant Joan les Fonts

  02.08.2014

  ACN | Una avaria ha deixat SENSE llum uns 1.500 abonats durant tres hores sobretot al municipi de Sant Joan les Fonts (Garrotxa). Segons Protecció Civil, la incidència s’ha produït poc després de les 7 del matí i ha afectat també Castellfollit de la Roca i el nucli de La Canya. L’empresa de comercialització del subministrament elèctric que hi opera, Bassols Energia, treballa per restablir el servei i de fet al voltant de les 10 del matí resten una cinquantena d’abonats sense llum, que es preveu que recuperin totalment el servei les properes hores. Es desconeix la causa de l’avaria que ha afectat també barris i nuclis propers a la zona com la Roureda i el Clot de l’infern.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: