Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Bancs i caixes

Posted by lejarza en 15 noviembre, 2012


Joan Capdevila, Olot (Garrotxa): Bancs i caixes.-Fa temps que Càritas ja va intentar intermediar amb bancs i caixes en dacions en pagament, renegociacions de condicions, conversió en lloguer en els “infernodantesc” de les hipoteques. Puntualment es van assolir resultats, però fou impossible arribar a un protocol per la manca d’interlocutor per parts dels bancs i caixes. Cap director, apoderat de banc tenia i té capacitat per decidir, i els que podien, no gosaven prendre decisions diferents de la que marcava el mecanisme executori: automatisme.
Els “banquers” actuals són empleats de les botigues monetàries, que col·loquen els productes que els diuen i ignoren el que venen. En cas de reclamacions, devolucions del gènere, tampoc poden decidir i ho remeten a la Central, on s’acumulen les queixes i reclamacions. Tampoc els responsables centrals s’atreveixen a pronunciar-se ja que temen pel seu lloc de treball. Un no, no té conseqüències internes, un sí, en pot tenir.
La degradació del banquer de proximitat se l’han empassat els treballadors de caixes i bancs, sense que aquests hagin protestat i destruint un capital humà que serà impossible de recuperar. Els autors són els mateixos banquers inventors de productes “d’alta rendibilitat” i receptors d’indemnitzacions milionàries. No és estrany, però sí escandalós, que continuïn actuant automàticament en una altra variant de la irresponsabilitat bancària. En els embargaments de comptes -una qüestió quotidiana- bancs i caixes accepten amb submissió i acatament a l’ordre que arriba sense qüestionar ni preguntar si procedeix, ni com, ni quan. Així retenen saldos de comptes conjunts, sense preguntar sobre els altres titulars (La Caixa). O et buiden el compte on s’hi ingressa tot el salari -per sota del mínim- sense notificar-ho ni preguntar a l’embargant les condicions del que embarguen i amb la motivació que “és automatic” (Popular d’Olot). És llei -i per tant per un especialista en dipòsits, obligació de saber-ho-, que no són embargables els salaris mínims ni els comptes on van a parar.
Si els bancs i caixes han posat en marxa aquesta allau hipoteco-immobiliari i no el poden ni volen aturar és perquè han tret els banquers de proximitat, que eren els primers tallafocs de la cobdícia monetària.

5 comentarios para “Bancs i caixes”

 1. lejarza said


  Mariano Rajoy no cambiará su política económica debido a que es “un delegado gubernativo de la señora Merkel”

 2. lejarza said

  Coscubiela pregunta quines contrapartides i retallades patirà Espanya

 3. lejarza said

  Demana Banca Ètica

 4. lejarza said

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP)

  CONSELL COMARCAL DE LA GARROTXA Edicte d’exposició pública del compte general de l’exercici 2012

  Núm. 106 – 3 de juny de 2013
  Núm. 6269

  Edicte d’exposició pública del compte general de l’exercici 2012
  Rendit el Compte General del Consell Comarcal de la Garrotxa corresponent a l’exercici 2012 integrat pel de la Corporació i l’Organisme Autònom Administratiu, Fundació Escola Empresa de la Garrotxa, juntament amb tots els seus justificants i el dictamen emès per
  la Comissió Especial de Comptes, resten exposats al públic a l’Àrea
  d’administració i suport als municipis per un termini de 15 dies hà-
  bils. Durant aquest termini i vuit dies més, es podran formular les
  objeccions i observacions que es considerin oportunes.
  Olot, la Garrotxa, 21 de maig de 2013
  Joan Espona i Agustin
  President

 5. lejarza said

  L’Institut Cartogràfic va pagar un milió d’euros en plànols al fill gran de l’expresident de La Caixa

  JESÚS RODRÍGUEZ

  Les amistats i les relacions familiars han estat una constant en les licitacions de la Generalitat de Catalunya al llarg dels 30 anys de pujolisme. S’ha pogut constatar en l’àmbit de la sanitat catalana, i en especial amb el cas del grup Serhs i l’empresari Ramon Bagó. Unes pràctiques similars s’haurien produït a l’Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC), dirigit durant totes aquestes dècades per Jaume Miranda, i on es van fer adjudicacions multimilionàries a dit. Les empreses Noe Special Concepts i Kütral-Küruf van rebre entre l’any 2005 i l’any 2011 vuit contractes d’intermediació per a l’elaboració de plànols en edició facsímil (de Girona, Figueres, Lleida, Tarragona, Vilanova i Cervera), mapes de l’Índia, cartes nàutiques russes, assessories i l’edició d’un llibre. El volum total del negoci puja a 1.059.000 euros i la major part va anar destinada a la impresió d’una vintena de facsímils (200 exemplars de cadascún d’ells), que van suposar un desemborsament de 604.000 euros, uns 100 milions de les antigues pessetes. Aquesta informació fou publicada ara fa dos anys per l’agència Sirius, però ara s’ha sabut que el propietari de les empreses escollides era Ivo Fornesa, el fill del tot poderós banquer Ricard Fornesa, i que una part del cost de les adjudicacions van anar a càrrec de l’Obra Social de La Caixa. A través d’una resposta oficial amb segell de la Generalitat del secretari general del Departament de Territori i Sostenibilitat, Pau Villòria, es va poder esbrinar que diners amb origen a l’obra social havien anat a parar a mans del multimilionari fill del banquer: “Respecte a la publicació de facsímils entre els anys 2006 i 2008, amb un cost de 600.000 euros, s’ha de dir que aquestes publicacions han estat totalment finançades amb diverses subvencions rebudes per a tal objecte. Aquestes subvencions van ser atorgades per la Caixa de Pensions, Obra Social, i sol·licitades mitjançant el Departament d’Economia de la Generalitat de Catalunya”. Repassant les memòries de l’Institut Cartogràfic només hem pogut localitzar les subvencions per a l’edició de 9 dels 20 facsímils. A més, segons han explicat treballadors i extreballadors de l’ICC, aquests facsímils eren un col·lecció de luxe que es destinava majoritàriament a fer regals per a ‘personalitats’.

  Ivo Fornesa: exlegionari, frare franciscà de Terra Santa i amo d’un castell

  El fill gran de la saga del banquer Fornesa va néixer l’any 1959 i ha tingut un currículum amb tocs d’excentricitat. Va ser legionari durant un parell d’anys i posteriorment es va fer frare de l’ordre dels Franciscans de la Custòdia de Terra Santa. Pel seu paper d’empresari al sudest asiàtic va rebre la prestigiosa condecoració Friendship Award de mans de les autoritats xineses. Les societats especialitzades en la cartografia i la geografia que ell presideix estan registrades a Tailàndia, des d’on ha fet negocis amb l’ICC. Recentment, però, s’ha traslladat amb la seva segona dona d’origen manchú i els seus fills fins el castell de Saint-Chartier, al cor de França. Ha invertit milions d’euros en la rehabilitació d’aquesta fortalesa medieval.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: