Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Komando Ner ha organitzat una matinal de neteja als marges del riu Fluvià

Posted by lejarza en 4 octubre, 2012


Argelaguer–Sant Jaume de Llierca–Girona: Komando Ner ha organitzat una matinal de neteja als marges del riu Fluvià.-El col·lectiu Komando Ner ha organitzat per aquest dissabte una matinal de neteja als marges del riu Fluvià al pas pel terme municipal de l´Ajuntament de Sant Jaume de Llierca (Vall del Llierca). Els que hi vulguin participar han de ser a les deu del matí davant del bar El Revolt, de Sant Jaume. Els organitzadors demanen que la gent porti bosses per dipositar-hi les deixalles que trobin i, sobretot, guants. La jornada s’acabarà a l’hora de dinar, amb un pícnic. Aquesta és la sisena matinal de neteja de Komando Ner, un grup creat aquest estiu.

Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

4 comentarios para “Komando Ner ha organitzat una matinal de neteja als marges del riu Fluvià”

 1. lejarza said

  Cal Gavineter
  La plataforma de Persones Indignades de la Garrotxa ha fet arribar al jutjat d’instrucció número 2 d’Olot un manifest en què li reclama que desisteixi de desallotjar cal Gavineter, al carrer dels Sastres. Li recorda que les sis persones que hi viuen es quedaran sense habitatge i que no tenen recursos, i en canvi a la capital garrotxina hi ha més d’un miler de pisos buits. Reclamen al jutge que interpreti el codi penal en el marc de la crisi actual. Aquesta plataforma ha organitzat per aquest dissabte una jornada reivindicativa i de suport a les persones que viuen a cal Gavineter. El manifest es podrà signar durant la festa, que es farà a la plaça de les Monges

 2. lejarza said

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP)
  Núm. 198 – 15 d’octubre de 2012
  Núm. 11393
  AJUNTAMENT DE SANT JAUME DE LLIERCA
  Anunci sobre contractació de personal
  Per Decret de l’alcaldia número 24/2012, de 2 d’octubre, s’ha contractat directament i amb caràcter d’urgència a la senyora Margarita Marce Palomer, com a auxiliar administrativa del consultori mèdic de Sant Jaume de Llierca, per substituir la senyora Rosa Coll i Poch durant el període de vacances.
  La qual cosa es fa pública en compliment del que disposa l’article 291.3 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.
  Sant Jaume de Llierca, 2 d’octubre de 2012 Ferran Puig i Estartús Alcalde

 3. lejarza said

  Rebuig a un nou atemptat paisatgístic
  RINALDO MUSCOLINO. PRESIDENT DE L’ACPE.
  Com a president de l’Associació d’Amics del Parc Natural del Cap de Creus-Parc d’Europa (ACPE) vull fer públic el meu més enèrgic rebuig al nou atemptat paisatgístic que s’acaba d’anunciar per a la zona situada a la desembocadura del riu Fluvià, al bell mig del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.
  Quan semblava que tots teníem assumit que al nostre territori ja no s’hi podien fer més desgavells urbanístics, sorgeix la notícia d’una concessió, per part de l’Estat, d’un projecte per posar en marxa una base nàutica de 550 amarraments complementada amb diversos equipaments i 380 habitatges.
  Hem de confiar, tal com han expressat els representants del Govern de la Generalitat en conèixer la notícia, que aquest projecte no tiri endavant, entre altres coses perquè no té cabuda en una zona protegida des de fa anys per l’administració i el planejament urbanístic vigent i salvada de la destrucció per la decidida actuació dels moviments ecologistes.
  En els moments actuals, a l’Empordà hi ha un consens generalitzat sobre la necessitat de preservar un dels nostres valors més preuats que no és altra que el paisatge i l’ACPE hi està plenament implicada. Aquest projecte representa un atemptat a aquest bé comú i cal aturar-lo. Com a humil servidor d’aquests objectius, i en nom de la nostra associació, serveixi el present escrit de mostra pública de denúncia i de suport a totes aquelles actuacions adreçades a impedir que prosperi aquesta iniciativa especulativa i de degradació del paisatge de la comarca.

 4. lejarza said

  El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat una empresa de la Jonquera, la societat Searsa -ara Aquagest Medio Ambiente- a pagar 15.000 euros -6.010 euros de multa i una indemnització de 9.459- per abocar aigües residuals al riu Llobregat d’Empordà fa sis anys. 
  A la sentència del TSJC s’estima parcialment el recurs interposat per la societat i rebaixa la sanció inicial de 9.459 euros que li va imposar la Generalitat com a conseqüència d’una infracció administrativa “menys greus”. 
  L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va obrir un primer expedient a l’empresa el novembre de 2006 després de detectar “valors elevats de substàncies tòxiques”, si bé la societat va al·legar que era per una averia que s’havia allargat dues setmanes. Però la situació va resultar ser diferent. Un any després es va acordar començar un procediment sancionador després que en dues inspeccions posteriors es detectés aigua de color marró i els tècnics corroboressin que l’empresa sospitosa continuava “abocant aigües residuals en condicions inadequades al cabdal públic”, s’explica en la sentència. Després de ser multada, Searsa va presentar un recurs contenciós contra la sanció administrativa defensant que la infracció havia prescrit. Segons la normativa, les infraccions lleus deixen de tenir validesa als sis mesos i només les molt greus tardaran tres anys en prescriure. Davant d’aquests terminis, el TSJC ha considerat que dos de les tres inspeccions han prescrit, donant parcialment la raó a l’empresa multada. Tot i això, considera que la tercera és sancionable. Per tant ha rebaixat la sanció de 9.459 euros a 6.010. El jutge ha sentenciat principalment a favor de la Generalitat en anular la sentència dictada pel Jutjat contenciós administratiu número 9 de Barcleona que va perdonar la sanció a Searsa. L’empresa es dedica a serveis relacionats amb el tractament d’aigües.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: