Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Reparen el passallís del Guilar, a Argelaguer

Posted by lejarza en 20 julio, 2012


Vall del Llierca, Argelaguer, Hostalnou de Llierca (Garrotxa): Reparen el passallís del Guilar, a Argelaguer.-El passallís de Ca l’Hornós de la pista del Guilar, que creua el riu Fluvià a Argelaguer, està sent reparat i estarà tancat al trànsit les pròximes setmanes. Mentrestant, els veïns tenen d’alternativa la carretera del Bac, però necessiten un tot terreny per travessar el riu. Les obres consisteixen a fer uns murs laterals nous per consolidar-ne l’estructura, així com fer més ample un dels ulls, fins a 4 m³ de volum, segons ha informat l’Ajuntament. D’aquesta manera, s’evitarà que l’aigua passi tan sovint per la calçada quan creix el Fluvià. Tot i que ho ha tramitat l’Ajuntament, l’obra -amb un pressupost de 20.000 euros- la paga l’empresa Ca l’Hornós, la companyia d’extracció d’àrids situada al marge dret del riu. Els camions de l’extractora, que ja ha acabat l’activitat i ha conclòs la restauració dels terrenys, han estat els que han fet servir més el passallís les últimes dècades.
Font: El Punt-Avui – ARGELAGUER – RAMON ESTÉBAN
Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

2 comentarios para “Reparen el passallís del Guilar, a Argelaguer”

 1. lejarza said

  Netejar els rius
   L’objectiu és mantenir les gorgues dels rius de la Garrotxa ben netes per tal d’usar-les com un lloc de bany agradable. Aquesta intenció es va formar en el decurs d’un dinar de 6 amigues d’Olot. Un grup de noies que s’estimen més gaudir de l’aigua de riu que de les piscines. Elles van crear una identitat a les xarxes socials: Komando Ner.”Komando, perquè ens agradava i Ner, perquè vol dir neteja” explica la portaveu. De moment, han fet 3 accions de neteja a la Garrotxa i n’han programat una pel 15 d’agost a l’estany de Banyoles. 
  La darrera, a Sant Privat d’en Bas, va aplegar unes 25 persones i a l’estany se n’hi preveuen moltes més. La iniciativa no té cap derivació política. Només es tracta de solidaritat enfocada a fer que la gent pugui gaudir d’uns rius que en els darrers temps han millorat la qualitat de les aigües per l’acció de les depuradores, però als quals ningú no ha protegit de la deixadesa de les persones.
  La portaveu explica que la primera acció va tenir lloc el 2 de juny, quan 7 persones, entre elles 3 de les noies del dinar, van netejar les gorgues del Fluvià a la zona de Sant Roc, a Olot. Van trobar sabates, ampolles i tota mena d’estris. “No és divertit perquè és treballar. Ens posem guants per protegir-nos i treiem merda. Això no agrada a ningú”, assenyala. 
  Van penjar les fotografies de la neteja a la xarxa i l’acció va agafar volada. La segona netejada va ser a Sant Privat d’en Bas, prop del neixement del Fluvià. Va aplegar 18 persones. El treball va començar a les 10 del matí i va acabar a les 14 hores. Quan els participants van fer un dinar a l’aire lliure per celebrar-ho, prop d’on menjaven s’alineaven desenes de bosses d’escombraries plenes d’elements inversemblants. 
  La darrera acció va tenir lloc a les gorgues de Sadernes, on van treballar 25 persones. Es tracta d’un dels punts més concorreguts pels banyistes. “Vàrem treure rodes de cotxe, ampolles d’aigua, llaunes, roba, paquets de tabac…”, apunta.
  Després de la darrera acció, l’existència de de Komando Ner va arribar als mitjans locals. A partir d’aquí la iniciativa va trobar mecenatges. Els ajuts els han permès oferir samarretes a les persones que vulguin participar en la neteja del dia 15. L’acció començarà a les 10 del matí al parc de la Draga, a Banyoles.
    Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

 2. lejarza said

  Els naturalistes demanen un estudi abans de fer un nou passallís
  L’Associació de Naturalistes de Girona (ANG) demana un estudi d’impacte ambiental abans de la construcció per part de l’Ajuntament d’un gual sobre el riu Ter en direcció a la masia coneguda com la Batllia. Indiquen que si no hi ha estudi cal desestimar el projecte. Els naturalistes exposen que abans de fer el pas cal considerar l’impacte d’una construcció enmig d’un curs d’aigua. També proposen alternatives d’accés a la Batllia per la zona de la Malatosca o per la masia de turisme rural, el Reixach. L’ANG considera que l’àmbit, on es té previst desenvolupar el projecte es troba dins la Xarxa Natura 2000, un espai de protecció europea que procura per la protecció de les espècies i dels habitats naturals. En aquest sentit, argumenten que el Ter ofereix refugi i aliment a la llúdriga. Indiquen que aquest mamífer de la família dels mustèlids és un animal considerat d’èspecial protecció a tot Catalunya. Consideren que els guals actuen com a barreres en els rius. D’aquesta manera es converteixen en obstacles per les espècies animals que transiten pel curs. Així valoren que els passos artificials provoquen efectes negatius en la fauna aquatica.
  També discuteixen la necessitat del gual a la zona. Segons exposen, tenen constància d’altres accessos propers com són el pont de la Perella, el pont del Reixach i l’accés per la Malatosca. D’aquest darrer apunten que no travessa el riu fins arribar a la Batllia.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: