Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Al Hospital Comarcal de la Garrotxa les obres malmeten un bosc

Posted by lejarza en 8 mayo, 2012


Vall del Llierca: Argelaguer–Olot–Girona: Al Hospital Comarcal de la Garrotxa les obres malmeten un bosc.-Les obres de construcció del nou Hospital Comarcal de la Garrotxa (Olot) han suposat la destrucció de part de la vegetació d’un bosc elevat sobre un pujol volcànic, una de les elevacions conegudes com a tussols. L’acció ha suposat la queixa dels veïns que han publicat fotografies de l’estat actual del bosc, entre les espècies fetes malbé hi havia roures i boixos. El veïns indiquen que era innecessari tocar el bosc per fer-hi una pista. Assenyalen que al costat de la zona arbrada hi ha camps de conreu, on es podia haver fet passar el camí.
El bosc està situat entre un extrem del nou Centre Mèdic de la Garrotxa i els camps de darrere l’Institut de Formació Professional Garrotxa (IES-Garrotxa i el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA). La via oberta té uns cent metres de llargada i uns 4 metres d’amplada. Es veuen arbres petits arrencats a banda i banda i al final hi ha una escampada de pedres d’origen volcànic.

Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

2 comentarios para “Al Hospital Comarcal de la Garrotxa les obres malmeten un bosc”

 1. lejarza said

  El nou sociosanitari de la Garrotxa no tindrà hemodiàlisi
  El comitè d’empresa de l’Hospital Sant Jaume d’Olot ha criticat que el nou sociosanitari comarcal, que ha d’obrir portes l’estiu vinent, s’engegarà sense el servei d’hemodiàlisi a conseqüència de les retallades. A més, el personal també protesta perquè hi ha altres àrees, com la de quiròfans o consultes externes, que tampoc s’ampliaran. Una cinquantena de treballadors s’han concentrat aquest migdia a les portes del centre per protestar contra les mesures d’austeritat. Critiquen que se’ls han reduït sous, que han de treballar fins a dotze hores i que la plantilla cada cop està “més ajustada”. El comitè reclama solucions i aquest dijous portaran la seva reivindicació fins al ple municipal.

  Una cinquantena de treballadors de l’Hospital Sant Jaume d’Olot s’han concentrat aquest migdia a les portes del centre en protesta contra les retallades. Aquesta és la primera d’una sèrie d’accions que ha engegat el comitè per fer palesa la situació que viuen els metges, les infermeres i la resta de col·lectius que treballen a l’hospital.

  En total, la plantilla està formada per més de 500 persones i, segons denuncia el comitè, “fa molt de temps que les condicions laborals dels professionals sanitaris van malament, fins i tot molt abans de la crisi”. Entre d’altres, els representants de la plantilla indiquen que el personal ha d’aguantar jornades de treball “d’entre set i dotze hores presencials”, càrregues laborals per sobre de les ràtios o que la plantilla és “molt ajustada”.

  Els treballadors recorden que, des del 2008 tenen el sou congelat “per sota de l’IPC anual” i que la pèrdua de la paga extraordinària d’aquest Nadal se suma a la retallada del 5% de sou vigent des del juny del 2010. A més, lamenten que han de fer més hores sense cobrar més, que durant aquest temps s’han perdut llocs de treball o que la situació actual els fa difícil disposar de temps “per a la necessària desconnexió per evitar l’estrés propi de la professió”.

  Al manifest que han fet públic avui, el comitè reclama que s’aturin les retallades perquè “la solució a la crisi no passa per castigar els treballadors i els ciutadans”. Segons critica el personal de l’hospital, “la salut no és un luxe, sinó una necessitat bàsica, i amb les retallades augmenten les llistes d’espera i es redueixen o tanquen serveis”.

  El nou hospital comarcal, sense hemodiàlisi

  Precisament, en aquest punt, els treballadors critiquen que el nou hospital comarcal de la Garrotxa, que ha d’obrir portes l’estiu vinent, patirà directament la situació de crisi. “A les portes d’obrir el nou hospital, que havia de ser una millora, ja es preveu que alguns serveis com l’hemodiàlisi de moment no obrin, i que d’altres no s’ampliïn, com quiròfans o consultes externes”, recull el manifest.

  Les obres del nou hospital tenen un pressupost que ronda els 40 milions d’euros (MEUR), comptant l’equipament. Entre d’altres, hi haurà 90 llits d’hospitalització i 30 d’atenció sociosanitària. Entre els nous serveis que es preveien oferir hi havia la ressonància magnètica, el TAC o l’hemodiàlisi (precisament, un dels què el comitè denuncia que no s’engegarà).

  La concentració d’aquest dilluns a les portes de l’hospital Sant Jaume ha estat la primera d’un seguit de protestes que el comitè ha convocat per reclamar als polítics que acabin “amb l’actual clima d’incertesa” sobre els seus llocs i condicions de treball. Dijous, el personal preveu portar la seva reivindicació fins a l’Ajuntament, aprofitant que Olot celebra el ple municipal de desembre.

 2. lejarza said

  Hospital Comarcal de la Garrotxa el bosc del Turó del Tres Roures
  El bosc del Turó del Tres Roures es conservarà davant de la façana del no Hospital Comarcal de la Garrotxa. És una de les disposicions del Pla especial urbanístic del centre hospitalari, ja acabat i apunt per entrar en servei al mes d’agost. Igual que l’edifici, els carrers i les zones d’aparcament ofereixen una visió de final d’obra. El petit bosc es manté en bon estat davant de l’edifici. Ara, fa un any, va ser motiu d’una queixa veïnal per la construcció d’una pista destinada a facilitar l’arribada de material de construcció a les obres. Arrande la manifestació de disgust, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública va fer una inspecció del bosc i va comprovar que l’acció no havia afectat especies protegides.
  El Pla especial aprovat fa poc per la Comissió d’Urbanisme exposa: “es conservarà íntegrament el bosquet cadudifoli mixt, amb roure pènol i d’altres espècies, anomenat Turó dels Tres Roures”. Apunta que el bosc restarà integrat a l’espai lliure no edificat de l’illa hospitalària. També preveu que s’hi faci treballi per matenir la màxima diversitat florística i estructural. En aquest sentir explica que s’hi tendiran a substituir les espècies vegetals considerades invasores.
  El petit bosc és una part d’un conjunt que tendeix a la integració de l’Hospital dins de l’entorn natural de la perifèria d’Olot.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza, ICV-EUiA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: