Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Castellfollit de la Roca

Posted by lejarza en 16 abril, 2012


Carles Mallart: Castellfollit de la Roca.-Dies enrere ens vàrem reunir a Can Bundancia, una colla d’amics, l’Àlex Nogue, Leandre Vila, Jordi Grau, Esteve Casaponsa, Guillem Viñolas, algun d’ells feia molts anys que no veia, em varen regalar unes fotografies de quan érems petits, molt emotives, plenes de records, ja que hi vaig viure fins als 14 anys, en una època molt difícil de la meva vida, ja que la meva mare “la Lola”, que avui té 87 anys, va quedar vídua amb tres criatures quan jo tenia 9 anys, carregats de mancances però molt agraït a la gent de Castellfollit.
M’estimo el poble. Va ésser una retrobada impactant els ho puc assegurar, i vaig preguntar: què fa el jovent del poble? resposta, veuen la TV, i és que al poble no hi ha cap centre de reunions, excepte el bar de Cala Paula; no hi ha vida, no hi ha feina, no hi ha colors, no hi ha il·lusió, no hi ha futur, no hi ha esperança,… tenim en Moisès d’alcalde que fa disbarat rere disbarat, l’últim un nou edifici d’Ajuntament que no lliga amb res i a més és il·legal, en què ha dilapidat diners públics, i ha judicialitzat la vida del poble. Em varen venir al cap Portlligat, Besalú, Púbol, i sobretot Peratallada, on un alcalde visionari va apostar ja fa anys per potenciar l’atractiu medieval i turístic, i avui tenen vuit hotelets, dinou restaurants, i moltes petites botigues de tota mena, amb molta vida i color.
Fa pocs dies amb un grup de turistes americans vàrem visitar Castellfollit i varen preguntar: com és possible que Castellfollit, que és tan atractiu turísticament parlant, únic i irrepetible, estigui així? Silenci. Cal canviar aquesta situació. Nois, què espereu? Encara hi sou a temps.

Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

31 comentarios para “Castellfollit de la Roca”

 1. lejarza said

  L’alcalde de Castellfollit de la Roca, Moisés Coromina (CiU) té un mes per enderrocar el nou ajuntament
  El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat un termini de 30 dies a l’alcalde de Castellfollit de la Roca, Moisés Coromina (CiU), per enderrocar l’última planta de l’edifici consistorial. La resolució arriba un any i mig després que el jutge dictés la sentència que ordenava l’enderroc d’aquesta part de l’edifici. El Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona va concloure a l’abril del 2009 que l’edifici incomplia tant les normes urbanístiques per la seva excessiva altura, com les d’alineació, ja que no està alineat amb el carrer. El jutge ha dictat una interlocutòria ordenant l’execució i també fixa que l’alcalde pagui de la seva butxaca una multa de 50 euros per cada dia de retard.

  El litigi sobre el nou edifici de l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca encara no ha arribat al final. El 7 d’abril del 2009, el jutjat Contenciós Administratiu 1 de Girona va dictar una sentència que concloïa que l’edifici que s’estava construint per acollir les dependències municipals era il·legal. Concretament, no s’ajustava a les normes urbanístiques ni en alçada ni el alineació. El nou consistori fa 12,35 metres d’alçada, quan com a màxim podia mesurar 10,5 metres. A més, les normes marquen que les edificacions estiguin arrenglerades a l’alineació del carrer, un aspecte que l’edifici tampoc compleix.
  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

 2. lejarza said

  Castellfollit de la Roca
  Un recurs de súplica per evitar enderrocar l´ajuntament
  Considera fora de lògica ensorrar un edifici valorat en 1 milió d’euros que han sortit de les arques públiques
  L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca presentarà un recurs de suplica a la interlocutòria del Contenciós Administratiu 1 de Girona que dóna 30 dies a l’alcalde, Moisès Corominas, per executar la sentència del 7 d’abril del 2009. El dictamen judicial demana que es compleixin les Normes Subsidiàries que estaven vigents al municipi en el moment de l’aprovació del projecte pel ple. El document apunta que l’edifici de l’Ajuntament de Castellfollit incompleix les Normes Subsidiàries respecte a l’alineació amb el carrer i infringeix l’alçada.

  La defensa s’empararà en el fet que la decisió del Jutjat Contenciós 1 de Girona, emesa el 2 d’abril del 2009, no exposa cap ordre d’enderroc. En concret, el document anul·la l’acord de ple del 24 de setembre del 2007, en el qual es va desestimar un recurs de reposició de la família Gussinyer contra l’aprovació definitiva del projecte de construcció del nou edifici consistorial. La sentència del Jutjat Contenciós va ser ratificada el 8 d’octubre del 2010 pel TSJC perquè l’Ajuntament l’havia recorreguda.

  L’altre argument del recurs de súplica serà el principi de proporcionalitat. És a dir, la defensa considera fora de lògica ensorrar un edifici valorat en més d’1 milió d’euros, els quals han sortit de les arques públiques. També indicaran que l’Ajuntament compleix la sentència del 2 d’abril del 2009, a partir de presentar informes mensuals referents a l’adaptació de l’edifici a les limitacions marcades per les Normes Subsidiàries.

 3. lejarza said

  El grup municipal d’Esquerra Repúblicana de Catalunya a Castellfollit de la Roca s’ha manifestat d’acord amb el recurs de súplica que presentarà l’Ajuntament per salvar el nou edifici consistorial. Consideren que és l’única cosa que poden fer en un poble on sempre han estat minoria davant de CiU. ERC ha fet pública la decisió en una nota, en la qual exposa que es van presentar a les eleccions municipals del 2007 per evitar la construcció de l’edifici del nou Ajuntament. Apunten que el consideren desmesurat en volum i en pressupost per al poble. Això no obstant, precisen que quan la sentència del Jutjat Contenciós 1 de Girona va ser refermada pel TSJC el 8 d’octubre del 2010, “el nostre grup municipal va fer costat a l’equip de govern per tal d’evitar la vergonya d’enderrocar l’edifici al poble”, escriuen.
  Argumenten que Castellfollit no es pot permetre “un cost d’un milió i mig d’euros per construir un edifici, pagar-ne un milió més per enderrocar-lo, tot plegat per al final poder tenir una placeta i un parell de bancs per prendre-hi el sol”.
  Apunten que en el procés del nou edifici de l’Ajuntament i en d’altres pendents, ERC sempre havia respectat la presumpció d’innocència de l’alcalde, Moisès Corominas (CiU). Afegeixen que “la Justícia fa el seu camí, i en aquest cas, la presumpció d’innocència ja no existeix.
  Es queixen del fet que un any i mig després de la ratificació del TSJC, l’equip de govern i els arquitectes no han redactat un avantprojecte sobre l’adequació de l’edifici a les Normes Subsidiàries. Asseguren que es van oferir per mitjançar entre la propietat i l’Ajuntament. Diuen que no els ho van acceptar.

 4. lejarza said

  ERC de Castellfollit vol la dimissió de l’alcalde
  25/04/12 – Castellfollit de la Roca – J.C
  ERC de Castellfollit de la Roca afirma que l’alcalde, Moisès Corominas (CiU), hauria de dimitir per l’afer de la sentència que l’obliga a enderrocar part del nou ajuntament perquè incompleix les normes urbanístiques locals, però que no ho demanarà ni impulsarà cap moció de censura perquè està en minoria. ERC entén els veïns que els demanen que actuïn, però diu, en un comunicat, que únicament poden continuar pressionant l’equip de govern i recorda que hi ha la possibilitat de presentar un recurs de súplica que vol dir que el mateix jutge que ha dictat l’ultimàtum el rectifiqui. “Salvem el que puguem i amb el menor cost possible per a les finances municipals i del país. Estem fent tot i més per salvar l’honorabilitat del poble, però CDC, partit al qual pertany l’alcalde i que està molt arrelat a la Garrotxa i al país, té abandonat el municipi”, diu, remarcant que CDC hauria de clarificar què pensa fer. ERC hi afegeix que no ha entès per què, en un any i mig que fa que hi ha sentència, els arquitectes i l’equip de govern no han estat capaços de fer cap avantprojecte que regularitzi l’edifici i lamenta que CiU s’apropiï de la seva proposta de trobar un mediador, tot i que ha fet tard. Per ERC, van entrar al consistori per oposar-se a la construcció de l’ajuntament per desmesurat i car, i llavors ja van denunciar la deixadesa, la negligència i el mal exemple que la sentència atribueix a l’alcalde. Recorden, però, que des que hi va haver sentència es van posar al costat del govern per trobar una solució i salvar el que es pogués i evitar la vergonya per al poble.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

 5. lejarza said

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP)
  Núm. 85 – 3 de maig de 2012
  Núm. 4950
  CONSELL COMARCAL DE LA GARROTXA
  Edicte sobre convocatòria d’ajuts de menjador i transport escolar per al
  curs 2012-2013
  El Consell de Presidència del Consell Comarcal de la Garrotxa, en la
  sessió duta a terme el passat dia 19 d’abril de 2012, va aprovar convocar
  el procediment públic per a sol·licitar l’atorgament d’ajuts individuals
  de menjadors escolars per a necessitats socioeconòmiques, geogràfiques,
  alumnes de centres concertats, distribució equilibrada d’alumnes
  amb necessitats educatives especials, gratuïtat del servei de menjador
  i ajuts de desplaçament per al curs escolar 2012/2013, d’acord amb les
  bases aprovades a l’efecte en el Ple de data 25 de gener de 2005, publicades
  en el BOP de 23 de febrer de 2005, i modificades per acord plenari
  de data 17 de gener de 2008, d’acord amb els següent termini i quanties:
  a) AJUTS SOCIOECONÒMICS
  • Termini per a la presentació de la sol·licitud: 29 de juny de 2012.
  • Quantia: en funció de les disponibilitats pressupostàries.
  b) AJUTS GEOGRÀFICS
  • Termini per a la presentació de la sol·licitud: 29 de juny de 2012.
  • Quantia: 1.45 € per l’assistència al menjador.
  • Requisits: Tenir uns ingressos familiars ponderats durant l’any
  2011 inferiors a 2 vegades l’IPREM del 2012 (14.910,28€/anuals).
  c) AJUTS ESCOLES CONCERTADES
  • Termini per a la presentació de la sol·licitud: 29 de juny de 2012.
  • Quantia: pel que fa a l’ajut per menjador, la quantitat que fixi el
  Departament d’Ensenyament. Pel que fa al transport, en funció de
  les disponibilitats pressupostàries.
  d) AJUTS DE DESPLAÇAMENT
  Termini per a la presentació de la sol·licitud: 29 de juny de 2012.
  Quantia: en funció de les disponibilitats pressupostàries
  e) AJUTS PER A UNA DISTRIBUCIÓ EQUILIBRADA D’ALUMNES
  AMB NECESSITATS EDUCATIVES ESPECIALS
  • Termini per a la presentació de la sol·licitud: 29 de juny de 2012.
  • Quantia: en funció de les disponibilitats pressupostàries
  f) GRATUITAT DEL SERVEI DE MENJADOR
  • Termini per a la presentació de la sol·licitud: 29 de juny de 2012.
  • Quantia: import del servei de menjador de cada centre, quantitat
  màxima la que fixi el Departament d’Ensenyament.
  g) El barem de puntuació sobre dades familiars de l’annex I de les
  bases queda establert de la següent manera:
  1. DADES UNITAT FAMILIAR
  -Nombre de fills. 1………….. 0
  (sense ingressos econòmics) 2………….. 1
  3 o 4…….. 3
  5 o 6…….. 4
  + 6……….. 5
  -Família monoparental………………………………………………………………….3
  -Família extensa acollidora……………………………………………………………2
  (no beneficiari d’ajuda d’infància)
  h) El barem de puntuació sobre dades de treball de l’annex I de les
  bases queda establert de la següent manera
  2. TREBALL (DISPONIBILITAT)
  – Quan treballa el pare o la mare …………………………………………………..1
  – Tots dos progenitors treballen ……………………………………………………2
  – Cap de família monoparental en actiu ……………………………………….3
  – Nova incorporació al treball (caldrà adjuntar certificat………………3
  (separació, cursos de formació laboral)
  i) El barem de puntuació sobre dades econòmiques de l’annex I de
  les bases queda establert de la següent manera:
  3. DADES ESCONÒMIQUES (Renda per capita anual)
  – Menys de 2263,98 € ……………………………………………………………………5
  – De 2263,99 a 2848,11 € ……………………………………………………………….4
  – De 2848,12 a 3402,28 € ……………………………………………………………….3
  – De 3402,29 a 3900,64 € ………………………………………………………………2
  – De 3900,65 a 4522,89 € ……………………………………………………………….1
  Només es contaran els ingressos unitat familiar. S’entén per unitat
  familiar:
  1. En cas de matrimoni, els cònjuges no separats legalment i els fills
  del matrimoni que convisquin el mateix domicili.
  2. Si no hi ha vincle matrimonial, la que formen el pare o la mare
  amb la persona que hi conviu i els seus fills .
  j) El barem de puntuació sobre dades de salut de l’annex I de les
  bases queda establert de la següent manera
  4. SALUT
  Membre de la família que representi una despesa o disfuncionalitat:
  (certificat de disminució )
  – 1 membre …………………………………………………………………………………..1
  – 2 membres ………………………………………………………………………………….2
  – 3 membres ………………………………………………………………………………….3
  – infant o jove amb certificat de disminució ………………………………….3
  Les persones interessades en concorre a la present convocatòria
  d’ajuts, hauran de presentar les sol·licituds, juntament amb tota la
  documentació especificada a les bases, d’acord amb el model normalitzat
  que facilitarà el Consell Comarcal de la Garrotxa.
  Acord que es fa públic als efectes oportuns.
  Olot, la Garrotxa, 24 d’abril de 2012
  Joan Espona i Agustín
  President

 6. lejarza said

  Judici a l’alcalde de Castellfollit de la Roca (Garrotxa)
  «L´alcalde i la secretària eren conscients de la il·legalitat»
  Quan es va emetre la certificació, els terrenys no s’havien acabat d’expropiar i ni tan sols s’havien pagat
  El fiscal i l’acusació particular sol·liciten per a l’alcalde de Castellfollit Moisès Coromina (CiU-Olot) i la secretària municipal, Anna Maria Serra Rovira, dos anys de suspensió en l’exercici de càrrec públic per haver lliurat, el 4 de juliol de 2007, una certificació falsa als Serveis Territorials del Departament de Governació per no perdre la subvenció per construir el nou ajuntament.
  Si fa un mes el Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona donava 30 dies a l’alcalde de Castellfollit de la Roca per enderrocar el nou ajuntament sota l’amenaça de pagar 50 euros diaris de multa per cada dia de retard, ahir Moisès Coromina (CiU) i la secretària municipal, Anna Maria Serra, van ser jutjats al Jutjat Penal número 2 Girona acusats d’haver emès una certificació falsa per aconseguir cobrar una subvenció de 328.933,56 euros per a la construcció del nou edifici consistorial. El 4 de juliol de 2007 els processats van assegurar al Servei Territorial del Departament de Governació que l’Ajuntament “disposava en ferm” dels terrenys on havia de construir-se l’edifici tot i que no va passar a ser-ne el propietari fins al 30 de novembre.
  El fiscal Joaquim Soldevila va ser hàbil a l’hora d’exposar el seu informe i plantejar el cas de forma maniquea: o bé els processats van estar sempre assessorats i per tant eren coneixedors de la il·legalitat que cometien assegurant que disposaven d’uns terrenys que encara no havien adquirit o bé no van estar assessorats però també sabien de la il·legalitat que cometien en ser coneixedors, per la funció que ocupen i les dècades que fa que exerceixen els respectius càrrecs, que una expropiació finalitza amb l’acta d’ocupació dels terrenys i el pagament d’aquests, cosa que va materialitzar-se el 30 de novembre de 2007. Quatre mesos després d’haver certificat que disposaven de la parcel·la.
  No va saber la defensa -Xavier Melero- trencar la dicotomia proposada pel fiscal i va buscar incardinar el lliurament de la certificació falsa en un problema de virtualitat, semàntica i tecnicismes al·legant, igual que els processats, que la disposició del terrenys era efectiva en tant que hi havia una consignació pressupostària per pagar-los i la compra d’aquests quedava a voluntat de l’Ajuntament. L’estratègia defensiva passava per donar a entendre que no existia res que pogués impedir que els terrenys acabessin en mans de l’Ajuntament després que així ho permetés el Jurat d’Expropiació Forçosa, malgrat que el 4 de juliol de 2007 encara pertanyien als seus propietaris.
  D’aquesta manera doncs, la defensa indicava que la disponibilitat dels terrenys era indiscutible perquè virtualment eren del consistori, tot i que no fàcticament, i malgrat la propietat indiqui possessió aquesta acabaria irremeiablement en mans de l’Ajuntament però en el moment dels fets era tàcita, no real. I és per aquestes raons que la defensa justifica l’absència d’engany i mala fe en l’actuació dels processats portant a col·lació el fet que cap administració va tractar de revocar la subvenció ni es va personar en la causa quan se li van oferir accions.
  Poc li va importar al fiscal Joaquim Soldevila que l’alcalde no pogués donar una definició dels termes expropiació, disponibilitat i propietat més enllà de les entrades al diccionari perquè “en el moment d’expedir la certifiació sí ho sabia”, tant ell com la secretària, ja que “l’acció es va executar conjuntament”. Les qüestions filològiques no eren més que un parany per aconseguir dissipar qualsevol possibilitat d’atribuir l’entrega de la certificació falsa a un error fruit de la inexperiència o poca familiarització amb la terminologia legal. Coromina és alcalde des de l’any 1989 i Serra és secretària-interventora des de 1983. I malgrat aquesta dilatada experiència la secretària va assegurar durant el judici que “no em vaig plantejar que primer havia de pagar els terrenys per certificar que eren de l’Ajuntament”. I va afegir que la situació estava resolta de forma administrativa per la sentència del Jurat d’Expropiació però no va esmentar el fet que als Jutjats d’Instrucció d’Olot hi ha en curs un altre procés obert contra l’alcalde i ella per un suposat delicte d’expropiació il·legal.
  Ambdós processats eren coneixedors que existia un procediment Contenciós Administratiu contra la construcció del nou edifici consistorial, cosa que porta inevitablement aparellada la consulta amb advocats o serveis jurídics i, per tant, fa més difícil creure la inexistència d’un assessorament. Com també ho dificulta la redacció de l’acta d’ocupació dels terrenys expropiats quan ni alcalde ni secretària tenen formació jurídica.
  El rellevant informe del ministeri públic va ser diligentment aprofitat per l’acusació particular -Jacint Planas- tan sols per precisar en els termes i evitar que la semàntica donés oxigen a la defensa per justificar l’absolució. Així si la certificació firmada per secretària i alcalde indicava “es disposa en ferm [dels terrenys]” significava que era indiscutible la seva titularitat però el 4 de juliol encara no eren propietat de l’Ajuntament.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

 7. lejarza said

  El Tribunal Superior decidirà si Castellfollit de la Roca a la Garrotxa ha d´enderrocar l´edifici de l´Ajuntament
  La Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) haurà de decidir si l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca ha d’enderrocar la nova seu consistorial, tal com mana la interlocutòria del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona dictada el passat 13 d’abril, o bé possibilita que l’edifici pugui adaptar-se a la normativa. Mentre no hi hagi un pronunciament al respecte la interlocutòria continua essent vàlida -tot i que resta suspesa a l’espera de la resolució del recurs- i l’alcalde Moisès Coromina (CiU-Olot) serà sancionat amb 50 euros diaris per cada dia de retard en l’inici de la demolició.
  L’acceptació del recurs dóna ales a la interpretació del lletrat de l’Ajuntament, Josep López de Lerma, en relació amb la sentència dictada pel Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona que posa de manifest l’incompliment de les normes subsidiàries del nou Ajuntament. Segons l’advocat, la solució passa per adequar i no demolir l’edifici, més encara quan, al seu parer, totes les sentències aprovades per aquest afer han resultat inconcretes sobre si s’han d’enderrocar totalment les parts de l’edifici que contravénen les normes o bé adequar-les a la legalitat.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

 8. lejarza said

  Moisès Coromina presenta l´avantprojecte per adaptar el nou edifici de l´Ajuntament de Castellfollit de la Roca (Garrotxa)
  DIARI DE GIRONA (DdG)
  L’alcalde de Castellfollit de la Roca Moisès Coromina (CiU – Olot) esgotarà totes les vies possibles per aconseguir evitar l’enderroc del nou ajuntament. En aquest context s’emmarca l'”Avantprojecte per a la reforma del nou ajuntament de Castellfollit de la Roca” que el lletrat del batlle, Josep López de Lerma, va entregar al Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona el passat dos de maig.
  L’advocat del batlle sempre ha defensat que la sentència dictada pel jutjat i la dictada en apel·lació per la Secció Tercera de la Sala del Contenciós Administratiu del TSJC permeten adequar l’edifici sense necessitat d’enderrocar-lo ja que les considera inconcretes en relació a si obliguen a demolir totalment les parts de l’edifici que contravenen les normes subsidiàries o bé adequar-les a la legalitat.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

 9. lejarza said

  L´alcalde i la secretària de Castellfollit declaren per una expropiació il·legal
  Els imputats asseguren que va ser per un error de càlcul topogràfic

  L’alcalde de Castellfollit de la Roca (Garrotxa), Moisès Corominas (CiU), i la secretària municipal, Anna Maria Serra, ahir, van declarar als Jutjats d’Olot com a imputats per un delicte d’expropiació il·legal. Es tracta d’un procés obert per esbrinar si hi ha responsabilitats penals darrere de l’expropiació dels terrenys per construir-hi el nou consistori. La defensa d’alcalde i secretària, encapçalada pel lletrat, Xavier Melero, sosté que no, que si van envair més terrenys dels expropiats va ser per un error de càlcul topogràfic i no per voluntat de l’alcalde.
  El d’ahir va ser un nou episodi en la guerra judicial desencadenada entorn al nou ajuntament de Castellfollit de la Roca. La construcció del nou ajuntament és un focus de conflicte constant entre l’antic propietari dels terrenys i l’alcalde i la secretària municipal. Primer, no es van posar d’acord amb l’expropiació forçosa, la qual va arribar a mans del Jurat d’Expropiació. Després, per la via el contenciós administratiu, que ha declarat il·legal part de l’edifici i, finalment, per la via penal.

 10. lejarza said

  Butlletí Oficial de la Província de Girona (BOP)
  Núm. 62 – 28 de març de 2013
  Núm. 3500
  Ajuntament de Castellfollit de la Roca (Garrotxa)
  Edicte d’aprovació inicial d’un pla de millora urbana
  Per Decret de l’Alcaldia de data 11 de març de 2013 s’ha aprovat inicialment el Pla de Millora Urbana per a l’ordenació de volums UA-2 HICASA de Castellfollit de la Roca promogut pel senyor Joan Faja i Canadell i redactat per l’equip tècnic de LAND Urbanisme i Projectes SLP.
  De conformitat amb el que estableix l’article 85.4 del Text Refós de la Llei d’Urbanisme aprovat pel Decret Legislatiu 1/2010, de 3 d’agost, es sotmet a informació pública pel termini d’un mes a comptar de l’endemà de l’última publicació del present anunci al Butlletí Oficial de la Província de Girona, a un dels mitjans de comunicació escrita diària, al tauler d’anuncis de la corporació i a la web municipal.
  Durant aquest termini qualsevol interessat el pot examinar a les dependències municipals i formular les al·legacions que es considerin oportunes.
  Castellfollit de la Roca, 18 de març de 2013
  Moisès Coromina Alcalde

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau, Garrotxa, Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Catalunya, Espanya, Lejarza, ICV-EUiA

 11. lejarza said

  Castellfollit ha d´indemnitzar un veí per haver-li ensorrat l´escala

  El Tribunal Suprem obliga l’Ajuntament (CiU-Olot) a pagar 51.200 € al propietari i a refer l’accés destruït dels dos habitatges

  Garrotxa 18.06.2013

  CASTELLFOLLIT DE LA ROCA | X.VALERI L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca ha de pagar 64 mensualitats de 800 euros (51.200 euros en total) al propietari de l’edifici del costat del nou Ajuntament. Aquesta darrera quantitat s’incrementarà en 800 euros cada mes fins que l’Ajuntament hagi reconstruït una escala ensorrada durant les obres de la construcció del nou edifici consistorial. Ho ha de fer perquè ho exigeix la sentència del Tribunal Suprem de data 13 de juny del 2013. La disposicio del Suprem és absolutament definitiva i no té cap possibilitat de ser recorreguda. Els 800 euros per cada una d’un mínim de 64 mensualitats són en concepte d’indemnització pel fet d’haver impedit l’accés a dos habitatges de la propietat demandant.
  Segons fonts de gabinet de Jacint Planas i Jordi Oromí (advocats del veí), l’origen del llarg procés està en les obres d’enderroc de l’edifici de l’Ajuntament per fer-hi el nou (acabat i sense estrenar).

  Recurs al TSJC
  En el decurs dels tràmits d’expropiació a l’any 2007, la propietat va presentar un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en contra de la resolució del Jurat d’Expropiació de Catalunya. A l’octubre del 2010, el TSJC va emetre una sentència, la qual, en la seva major part, va ser favorable a l’Ajuntament. Això no obstant, en una part va ser favorable als interessos del veí.
  En concret, el TSJC va resoldre que l’Ajuntament havia d’indemnitzar la propietat pel fet d’haver ensorrat l’escala d’accés a dos habitatges i no haver-la reposada. Així, el Tribunal va concloure que la desaparició de l’escala havia impedit la consecució dels beneficis pel lloguer dels habitatges. Una possibilitat de lloguer que es considerra acabada, a partir de l’inici de l’ensorrada de l’Ajuntament vell, el 16 d’abril del 2008. A partir d’aquesta data, el TSJC va estimar en 400 euros per mes el producte del possible benefici de cada un dels dos habitatges i va decidir que l’Ajuntament havia de pagar-los al veí des del punt d’inici de l’enderroc fins que tingui lloc la restitució de l’escala.
  En el moment de la sentència del TSJC, l’obligació de l’Ajuntament era pagar 33 mesos. Això no obstant, el 21 de novembre del 2010, l’Ajuntament va presentar un recurs de casació (una demanda extraordinària per una modificació de sentència). El va haver de presentar al Tribunal Suprem.
  Josep López de Lerma (actual defensor de l’Ajuntament) ha indicat que el recurs es basava en el fet que els habitatges no disposaven de condicions d’habitabilitat i en conseqüència no se’ls podien estimar beneficis de lloguer. El passat 13 de juny, el Tribunal Suprem va reblar la primera sentència del TSJC. La sentència del Suprem considera: “els perjudicis provocats per l’execució del projecte que legítima l’expropiació no són part del justipreu i han de ser indemnitzats”.
  Pel que fa al cost del recurs, la resolució conclou que els ha de pagar la part recurrent (l’Ajuntament). Precisa que no poden passar de 4.000 euros en tots els conceptes.
  Pel que fa a l’altre punt encès del llarg i complicat conflicte entre l’Ajuntament i el veí: la sentència del 7 d’abril del 2009, la qual apunta l’incompliment de l’alçada i l’alineació per part de l’edifici del nou, la defensa de l’Ajuntament ha aconseguit establir una pròrroga. Així el Jutjat Contenciós Administratiu 1 de Girona ha establert un temps mort per veure si Ajuntamen i el veí arriben a un acord que eviti una important reforma o l’ensorrament de l’edifici. De moment, l’Ajuntament no ha d’informar mensualment de les accions de compliment de sentència.

 12. lejarza said

  El portaveu del grup municipal d’ERC a Castellfollit de la Roca, Miquel Reverter, ha reclamat més accions de neteja i de prevenció de desprendiments a l’equip de govern de CiU. Reverter ha explicat que la cinglera està molt bruta sobretot a la part que dóna al torrent del Turonell. Ha assenyalat que les cases d’aquestes part tenen conduccions que encara aboquen aigües brutes directament a la cinglera. Reverter considera que en el seu estat actual l’entorn de la cinglera pot ser l’escenari d’accidents.
  De fet, en un dels darrers plens, Fidel Balés (regidor per ERC) va explicar que les plugues de març van provocar el desprendiment d’una gran pedra que va afectar el camí de la Rossolada. Es tracta de la via pedestre que enllaça la punta de la roca amb els horts i l’aiguabarreig del riu Fluvià amb el Turonell. La pedra va obstaculitzar el pas uns dies fins que la Brigada d’Obres la va aconseguir treure.
  La resposta de Moisès Corominas (alcalde de Castellfollit per CiU-Olot) va ser que va comunicar els fets al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (PNZVG). També va assenyalar l’existència de previsions de neteja del cingle per part del Parc Natural. En concret, va enumerar un conveni entre la Caixa i la Cooperativa la Fageda per fer la neteja de la llera del Fluvià, amb tractament de vegetació. També va indicar que insisteix en la necessitat de preservació de la solidesa de la cinglera. Els períodes de pluja solen provoca desprendiments de roques i runes de l’espadat. Aquest fet és considerat natural pels geòlegs del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Hi ha hagut alliberaments de runes espectaculars.

 13. lejarza said

  Castellfollit demana ajuda al Govern per adaptar l´edifici de l´Ajuntament a la llei

  El projecte de reforma resol tota la problemàtica del nou consistori, però aplicar-lo val uns 300. 000 euros

  14.09.2013 Garrotxa

  CASTELLFOLLIT DE LA ROCA | X.VALERI

  Moisès Corominas (alcalde de Castellfollit per CiU-Olot), va donar compte d’un decret, en el qual l’Ajuntament demana incloure en el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya l’execució del projecte per la reforma del nou Ajuntament del poble En cas que la Generalitat acceptés incloure la reforma al PUOSC, l’Ajuntament s’estaviaria de pagar tota o gran part de la reforma exigida per la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu 1 de Girona i ratificada pel TSJC. El dictamen obliga l’Ajuntament a baixar l’alçada i corregir l’alineació de l’edifici. El 8 de novembre del 2010, la corporació va aprovar acatar el determini judicial. Això no obstant, quasi 3 anys després no hi ha hagut cap moviment físic. L’Ajuntament està tancat, però sense que s’hi facin obres.
  La situació jurídica actual està congelada perquè el jutjat ha donat un temps perquè l’Ajuntament i el veí demandant puguin negociar la manera com s’ha d’aplicar el dictamen.
  La concreció del projecte pel qual s’ha demanat ajuda està valorada en 300.000 euros, els quals s’hauran d’afegir als 750.000 euros que ja es van gastar en fer l’edifici acatual.
  El projecte d’adequació va ser aprovat per unanimitat pel plenari del 10 d’octubre del 2012. En aquell moment, l’oposició liderada pel Miquel Reverter (ERC) va considerar la reforma com un mal menor davant de l’opció d’ensorrar l’edifici.
  L’aplicació física de l’avantprojecte suposarà una reducció de quasi 1,80 metres de l’alçada. En conseqüència el tercer pis quedarà reduït a unes golfes. Un altre aspecte serà l’alineació amb el carrer Nou i ca la Paula, cosa que suposarà una modificacio de l’estructura. També preveu la construcció d’una escala d’accés a dos pisos ubicats a l’edifici de ca la Paula i propietat de la part demandant.

  Contempla l’escala
  L’escala que contempla el projecte és una solució a un altra obligació de compliment de sentència per part de l’Ajuntament i en benefici del veí. Durant les obres de construcció, l’Ajuntament va ensorrar l’escala d’accés als pisos de la part superior de ca la Paula. Abans, en els tràmits d’expropiació, la propietat va presentar un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en contra de la resolució del Jurat d’Expropiació de Catalunya. A l’octubre del 2010, el TSJC va emetre una sentència, la qual, en la seva major part, va ser favorable a l’Ajuntament. Això no obstant, en una part va ser favorable als interessos del veí. Precisament va ser favorable a la part que afecta l’escala.
  El TSJC va resoldre que l’Ajuntament havia d’indemnitzar la propietat pel fet d’haver ensorrat l’escala d’accés a dos habitatges i no haver-la reposada. Així, el Tribunal va concloure que la desaparició de l’escala havia impedit la consecució dels beneficis pel lloguer dels habitatges. Una possibilitat de lloguer que es considera acabada, a partir de l’inici de l’ensorrada de l’Ajuntament vell, el 16 d’abril del 2008. A partir d’aquesta data, el TSJC va estimar en 400 euros per mes el producte del possible benefici de cada un dels dos habitatges i va decidir que l’Ajuntament havia de pagar-los al veí des del punt d’inici de l’enderroc fins que tingui lloc la restitució de l’escala.
  L’Ajuntament no va estar d’acord amb la sentència perquè va considerar que era injusta pel fet que els pisos no tenien cèdula d’habitabilitat. En conseqüència, va decidir presentar un recurs de casació al Tribunal Suprem. Aquest tribunal el 13 de juny va reblar la decisió del TSJC i ara l’Ajuntament suma 800 euros a la indemnització que haurà de pagar al ve per cada més que passa sense concretar el projecte que ho deixa tot en regla. De moment, suma unes 66 mensualitats.
  El procés de l’Ajuntament de Castellfollit va començar al 2007, quan l’Ajuntament va aprovar el projecte a partir del qual es va construir l’actual edifici. D’immediat, els veïns afectats van recórrer l’acord de ple i també el procés d’expropiació. El recurs contra l’acord de ple es va convertir en un Contenciós Administratiu que va acabar amb una sentència favorable al veí. El procés d’expropiació va ser favorable a l’Ajuntament excepte en la part referent a l’escala, en la qual el Suprem ha donat la raó al veí.
  Durant el litigi, hi han hagut diferents mitjancers. Primer van ser alts càrrecs del govern Tripartit. També n’hi ha hagut de Convergència i Unió i fins i tot ERC n’ha proposat. Ara, segons les darreres novetats, l’Ajuntament està en disposició de negociar. De fet, l’alcalde, Moisès Corominas (CiU), segons ha mantingut a tota hora, sempre s’ha mostrat disposat a les negociacions. Això no obstant, no hi ha hagut manera de resoldre la situació per una via amistosa, però tampoc s’ha donat compliment a les sentències.

 14. lejarza said

  L´Ajuntament de Castellfollit de la Roca a la Garrotxa aprova treure el sou de dos regidors i el dóna a l´Alcalde

  Vall del Llierca, Argelaguer – Castellfollit de la Roca – Olot :

  El ple de l´Ajuntament de Castellfollit de la Roca a la Garrotxa, ha aprovat treure el sou de dos dels sis regidors de l’equip de govern i donar-lo a l’alcalde, Moisès Coromina Soler (CiU-Olot), per compensar la seva jubilació. L’alcalde es va jubilar l’abril d’aquest any i, com que no pot cobrar dos sous públics, ha hagut de renunciar a la remuneració municipal. Però l’equip de govern ha decidit “compensar” la davallada de la seva retribució mensual fixant una “indemnització” anual de 6.000 euros per a l’alcalde. Els 500 euros al mes que rebrà l’alcalde surten del sou de dos regidors, que han acceptat no cobrar per la feina de govern local que fan. El grup municipal de CiU-Olot també rebrà menys diners.
  Si ens fixem en els sous d’alguns dels i del nostres representants municipals a la Garrotxa, ens trobem amb una realitat, que es contradiu amb el que la majoria dels veïns garrotxins està patint.
  Totes som persones, en general, amb menys recursos que la classe política comarcal i que patit les retallades de CiU-ERC en les nostres nòmines, i també en les prestacions socials que pal·liaven, en part, la nostra precària situació familiar i laboral. Per a nosaltres és molt difícil d’entendre una classe política municipal que tenen uns sous desorbitats en comparació amb la gran majoria de la població de Castellfollit de la Roca. No podem entendre que ens retallin les prestacions socials, es redueixin les subvencions per als llibres escolars, al transport de la Teisa i als menjadors dels Instituts a Olot (IES Garrotxa etc…), les subvencions a les associacions, els pressupostos de les nostres festes,… i que un alcalde cobre.
  Considerem que els salaris dels membres del consistori no reflecteixen la greu situació per on passen les arques de l’ajuntament i que les mesures d’austeritat només s’estan duent a terme fora d’aquest edifici municipal.
  Les compensacions per l’abonament de sous als càrrecs electes de Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, i Santa Pau, varien en funció del nombre d’habitants que té el municipi. Comença amb els 861 euros per a pobles de fins a 100 habitants; 1.033 euros per a municipis de 101 fins a 500 veïns, i un màxim de 1.458 euros per a pobles de 501 i fins a 2.000 habitants, a mes reben retribucions per a tot tipus de assistències.
  Aquestes retribucions per assistències no són res més que una manera de construir-se un sou entre naps i cols, en el cas d’alguns, i un sobresou, en el cas dels altres.
  Els alcaldes electes tenen dret a la prestació de l’atur (paro) quan pleguin, segons la Ley 37/2006 relativa a la inclusió en el Règim General de la Seguretat Social, i a l’extensió de la protecció per desocupació
  ICV-EUiA/Garrotxa reclama que es faci públic de forma obligatòria les retribucions, tant públiques com privades, dels polítics dels Ajuntament grans i petits, dels Consells Comarcals, i de les Diputacions catalanas.

 15. lejarza said

  Castellfollit treu el sou a 2 edils i el dóna a l´alcalde
  L’acord, aprovat al ple, fixa una remuneració anual de 6.000 euros per a Coromina en concepte “d’indemnització”
  03.10.2013
  CASTELLFOLLIT DE LA ROCA | X.VALERI
  L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca va aprovar treure les compensacions de dos regidors de l’equip de govern (100 euros de compensació i 65 per assistència al ple) i rebaixar l’aportació del grup municipal de CiU de 1.200 a 200 euros. Els canvis estan destinats a finançar les compensacions a l’alcalde de 500 euros mensuals (6.000 euros a l’any) per presidir els plens i les juntes de govern. Moisès Corominas (alcalde de Castellfollit per CiU) es va jubilar el 30 d’abril i es va trobar que no pot cobrar dos sous públics.
  L’aprovació es va fer amb el sistema de vot secret a petició d’ERC, a l’oposició. Això no obstant, la mesura va rebre el suport dels sis regidors de l’equip de govern, inclosos els favorables de Gerard Planella i Roger Vidal, els dos edils que a partir d’ara no cobraran per la seva feina a l’equip de govern. A més, Esquerra va recriminar que l’Ajuntament hagi avançat 900 euros a l’alcalde des del 30 d’abril, sense que s’hagués aprovat al ple.
  L’alcalde ja havia intentat portar aquest punt a aprovació del ple en tres ocasions, però l’havia deixat sobre la taula per intentar consensuar una proposta juntament amb l’oposició. Finalment, va incloure la mesura en el punt 3 de l’ordre del dia del ple de dimarts passat. En concret el punt deia: “proposant aprovar una indemnització per a Moisès Corominas per a l’exercici de l’alcaldia, després de la seva jubilació del règim laboral”.
  Només que l’alcalde va acabar de llegir, “no ens ha d’explicar res més”,va demanar Miquel Reverter (portaveu d’ERC). “Jo diria que no”, va contestar l’alcalde. Com que Reverter va mantenir la pregunta, Corominas va explicar la supressió de les retribucions a dos regidors i la baixada de l’aportació al grup de CiU en tant que proposta de modificació del règim econòmic. Tanmateix, Reverter va assenyalar que les mesures exposades pel batlle no cobreixen el total previst per les compensacions a l’alcalde. “I, els altres diners d’on surten?”, va demanar. “Doncs sortiran de la modificació de crèdits oportuna -va contestar Corominas- i de la partida que ens estalvíem de seguretat social d’aquí a finals d’any”.
  A partir d’aquí, el diàleg va tenir una progressiva pujada de to. “Això té caracter retrocatiu -va demanar Reverter-, perquè si en té aquests dos regidors han de tornar els diners que han rebut des del 30 d’abril [data de la jubilació] fins ara”. Per Corominas, la pressió d’ERC sobrepassava els límits de convivència en un poble: “Això és donar la volta al rull de cabells”. Va continuar: “Home -enfadat-, ells no [els regidors].”. Reverter va contestar: “Doncs si és així -amb la mà alçada-, has de tornar el que t’hem avançat fins ara”.
  El portaveu republicà va etzibar: “El que estem buscant és com és que sense haver-hi hagut un acord de ple, el senyor Moisès Corominas s’hagi beneficiat d’uns avançaments econòmics”. Va demanar: “Cal que ens expliqui quina quantitat de diners des del 30 d’abril fins ara ha cobrat i de quina partida ha sortir fins ara això”.
  Corominas va respondre que fer avançaments és legal. L’alcalde va rebre el suport de la secretària, la qual va explicar que “la llei preveu uns avançaments a la persona que tenia una retribució -va precisar-, i ell la tenia des del 2013″. Reverter va considerar:”Pot ser legal, però és molt lleig”.
  “De generós en sóc i em sembla que ho he demostrat -va contestar Corominas, qui va afegir-, ara de burro no”. Tot seguit, va recordar que era la quarta vegada que el punt arribava al ple per tal de buscar una solució consensuada i que la persistència demostrava l’esforç de l’equip de govern per trobar un consens.
  En aquest moment, es va donar el debat per acabat. Va ser quan Fidel Balés (regidor d’ERC) va dir: “Encara no!”. Llavors va demanar: “Ja que hi ha 3 persones de l’equip de govern afectades [2 regidors i l’alcalde] demanem una votació secreta”.
  “Llavors faig paperets?”,va demanar la secretària. I amb cara de resignació va començar a doblegar papers. Els va repartir entre els regidors que van apuntar si hi estaven d’acord o no. Tot seguit, la secrretària els va recollir, els va desplegar i els va comptar. El resultat va ser el mateix que si s’hagués fet a mà alçada, 6 de CiU per 3 d’ERC.

 16. lejarza said

  Sense el sou perquè l’alcalde de Castellfollit pugui cobrar
  Dos regidors de l’equip de govern de CiU renuncien a les indemnitzacions perquè Moisès Coromina pugui compensar la seva jubilació

  Els tres regidors d’ERC hi voten en contra

  Garrotxa 03/10/13 – CASTELLFOLLIT DE LA ROCA – JORDI CASAS

  Dos dels sis regidors de CiU del govern de Castellfollit de la Roca es quedaran sense indemnitzacions perquè l’alcalde, Moisès Coromina, pugui compensar la seva jubilació. En concret, i juntament amb una altra quantitat provinent del que percep el grup de CiU per la seva activitat municipal, la quantitat que rebrà l’alcalde són 500 euros mensuals, 100 euros de cada regidor, més una part de la partida destinada al grup –CiU rep 1.200 euros a l’any i ERC, 600– i una part de la partida del pressupost que servia per pagar fins ara la Seguretat Social del seu sou d’alcalde.
  Coromina cobrava 1.400 euros bruts al mes que provenien de la Generalitat perquè és alcalde d’un municipi de menys de 2.000 habitants. La Seguretat Social corresponent anava a càrrec de l’Ajuntament. A l’abril es va jubilar i, per tant, segons la legislació vigent no pot cobrar dos sous públics. Per tant, la manera que ha trobat l’equip de govern d’indemnitzar l’activitat de l’alcalde ha estat traient les retribucions de Gerard Planella, que és el regidor d’Hisenda, Turisme i Promoció Econòmica, i de Roger Vidal, que és el d’Esports i Ensenyament.
  Tant el govern com l’oposició, ERC, coincideixen que a l’alcalde li cal una retribució per la seva dedicació. Això no obstant, en el ple de dimarts a la nit van polemitzar per l’origen de la partida que ho ha de fer possible. Moisès Coromina va voler deixar clar que havia intentat buscar el consens amb l’oposició, però que això finalment no ha estat possible. En una votació secreta, els sis regidors de CiU van votar a favor de la retribució a l’alcalde i els tres d’ERC, en contra. La votació va ser secreta per si hi havia regidors convergents que no estaven d’acord amb la mesura, cosa que finalment no va passar. Coromina ha explicat que, per raons de feina, els dos regidors no sempre poden assistir a les reunions, cosa que ha facilitat que renunciessin a les retribucions.
  Miquel Reverter (ERC) ha dit que els ha sabut greu que l’alcalde estigui cobrant el complement de la jubilació des del mes d’abril. “Són diners d’un acord que encara s’havia d’aprovar”, ha lamentat, tot i afegir-hi que en cap moment els han informat per escrit de les quantitats avançades tal com havien demanat. Reverter hi ha afegit que ells aposten per una redistribució de la partida de retribucions ja pressupostada.

  LES XIFRES
  500 euros cobra l’alcalde de Castellfollit de la Roca al mes en concepte d’indemnitzacions per la seva feina.
  1.200 euros és la quantitat que rep el grup municipal de CiU, al govern, per poder desenvolupar la seva acció política.

  Un home jubilat que ha fet de comercial

  Moisès Coromina ha exercit d’agent comercial i d’alcalde. Ara, s’ha jubilat i, per la dedicació a l’alcaldia, demana una retribució que li compensi la pensió de jubilat, amb la fórmula aprovada en el ple.

  “Èticament, m’hauria agradat que els cinc de CiU haguéssim estat solidaris”

  Gerard Planella ha dit que el fet de quedar-se sense cobrar no comportarà cap crisi al govern. Això no obstant, ha lamentat que només s’hi hagin avingut ells dos. “Èticament, m’hauria agradat que els cinc regidors de CiU haguéssim estat solidaris i ens haguéssim rebaixat solidàriament el sou”, ha sentenciat. A més, hi ha afegit que ell està tranquil amb la decisió que ha pres i que no posa en dubte que l’alcalde ha de cobrar per la feina que fa.

  Resignació i una solució que no és agradable per a ningú

  Roger Vidal veu que el fet de quedar-se sense retribucions és l’única solució que han trobat a l’equip de govern de Castellfollit de la Roca per compensar la dedicació de l’alcalde. ERC aposta per redistribuir la partida pressupostada per a indemnitzacions.
  Vidal és un professional de l’ensenyament que exerceix a Olot. És molt popular perquè és jugador de la Unió Esportiva Olot, que juga a la segona divisió B..

 17. lejarza said

  ERC de Castellfollit vol que l’alcalde torni diners

  Li demana que ingressi els 900 euros avançats de la retribució aprovada en l’últim ple que surt de les de dos regidors del seu grup

  El portaveu republicà diu que s’ha dut la legalitat al límit

  Garrotxa 04/10/13 – CASTELLFOLLIT DE LA ROCA – JORDI CASAS

  ERC, a l’oposició de Castellfollit de la Roca, ha demanat a l’alcalde, Moisès Coromina (CiU), que o bé faci retornar les retribucions als dos regidors del seu grup que amb caràcter retroactiu han servit per pagar la seva dedicació des de final d’abril, que ho faci ell, o que justifiqui de quines partides han sortit aquests diners. Cal recordar que el ple ha aprovat en la seva última reunió una retribució de 500 euros mensuals per a l’alcalde, per compensar-lo per la pèrdua del sou que li pagava la Generalitat pel fet de ser alcalde d’un municipi de menys de 2.000 habitants a causa de la seva jubilació laboral el 30 d’abril d’aquest mateix any.
  El portaveu d’ERC, Miquel Reverter, insisteix que no posa en dubte que l’alcalde ha de cobrar, però manté que, tractant-se de diners, les coses han de quedar clares. A més, Reverter insisteix que aquesta quantitat mensual ha de sortir de la partida que ja hi ha assignada al pressupost de l’Ajuntament per a les retribucions dels regidors –100 euros de compensació i 65 per assistència al ple– i de les quantitats que reben els grups municipals –CiU, 1.200 euros anuals–. Segons l’acord de ple, l’alcalde percebrà les retribucions del regidor d’Hisenda, Turisme i Promoció Econòmica, Gerard Planella, i del d’Esports i Ensenyament, Roger Vidal (Unió Esportiva Olot), i la resta, fins als 500 euros, de part de l’assignació a CiU i de part dels 6.000 euros que tenia previstos l’Ajuntament fins ara en concepte de pagament a la Seguretat Social corresponent als 1.400 euros bruts mensuals que cobrava de la Generalitat. Miquel Reverter, però, reclama un sacrifici perquè el total de la partida surti de les retribucions pressupostades i recorda que en cas contrari caldrà fer una modificació de crèdit. I hi afegeix que l’equip de govern hauria de ser sensible a la situació delicada que es viu a l’Ajuntament, on s’ha acomiadat personal i s’ha retallat el sou dels treballadors que han quedat.
  Moisès Coromina ha remarcat que els dos regidors no han de tornar diners, i ha dit que en tot cas és ell qui ho ha de fer. En concret, parla dels 900 euros que ha rebut en concepte d’avançament de les retribucions que li pertoquen dels últims cinc mesos, des del 30 d’abril, en què es va jubilar. El retard en aquests cobraments ha estat motivat per l’intent de negociar amb l’oposició la seva retribució i l’origen de la mateixa, després de deixar de percebre el sou d’alcalde per part de la Generalitat a causa de la seva jubilació.
  Sobre les declaracions de Gerard Planella en què afirmava que li hagués agradat que tots els regidors de CiU a Castellfollit haguessin demostrat més solidaritat, l’alcalde ha volgut agrair públicament la generositat dels dos regidors afectats per la mesura i també la seva capacitat de reflexió per entendre que l’alcalde ha de ser retribuït per la feina que fa.

 18. lejarza said

  Un alcalde generós però gens burro

  Josep Callol

  Hi ha alcaldes i alcaldes, però alguns són de nota. És el cas de Moisès Corominas, de Castellfollit de la Roca (CiU). Corominas ha descobert la sopa d’all per aquells que es jubilen i la seva paga no arriba al que ingressaven mentre treballaven. Fet i fotut, el que li deu passar a moltíssims pensionistes en el moment de canviar d’estatus. L’alcalde, doncs, ha aconseguit que dues ànimes caritatives -no se m’acut cap altra manera de definir-los- renunciïn a la seva assignació de regidors de l’equip de govern per regalar-la a Corominas. Per compensar la paga de jubilació, va justificar en el darrer ple. I com que amb els dos “sous” encara no arriba al total de la compensació, es farà “la modificació de crèdits oportuna”, va assegurar, i es va quedar tant ample. A l’oposició d’ERC no li va colar cap dels arguments de Corominas i era tanta la insistència dels regidors republicans que l’alcalde va perdre la paciència: “De generós en sóc i em sembla que ho he demostrat, ara, de burro, no”. Ja sabem que és generós, o almenys que ell es creu que ho és, el que no se sap, de moment, és qui és o qui són els burros ..

 19. lejarza said

  La fiscalia investiga el sou de l’alcalde de Castellfollit

  Ha incoat diligències per determinar si hi ha apropiació indeguda i prevaricació pels 500 euros mensuals que li va atorgar el ple per exercir el càrrec

  Són una compensació de la jubilació

  Garrotxa 24/10/13 – CASTELLFOLLIT DE LA ROCA – JORDI CASAS

  La fiscalia de Girona ha incoat diligències d’ofici per determinar si amb l’adjudicació que es va fer en el plenari passat de l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca d’una indemnització de 500 euros mensuals a l’alcalde, Moisès Coromina, s’han vist perjudicades les arques municipals. La fiscalia hi veu indicis de delicte de prevaricació per la possibilitat que l’alcalde s’hagi extralimitat en les seves funcions, i de malversació de diners públics.
  Tal com va acordar el plenari, en què el grup de l’alcalde, de CiU, té majoria absoluta, la indemnització de Coromina, d’un total anual de 6.000 euros, surt de la renúncia de dos regidors del seu equip de govern a les respectives indemnitzacions que els pertoquen per assistència a plens i a comissions, d’una part de l’assignació al grup municipal de CiU, i de la partida habilitada per pagar la seva seguretat social. Moisès Coromina ha percebut fins a l’abril passat el sou que assigna la Generalitat als alcaldes de municipis de menys de 2.000 habitants i, en aquests casos, l’Ajuntament en qüestió és qui es fa càrrec de les despeses de la Seguretat Social.
  Professionalment, Coromina havia exercit de comercial. A l’abril, es va jubilar i, per tant, per llei no podia percebre dos sous públics. Els 6.000 euros anuals són per compensar la pensió de jubilació. ERC, a l’oposició, mai no ha posat en dubte que l’alcalde hagi de cobrar per exercir les seves funcions. No obstant això, li reclama que la partida surti de les que ja preveuen els pressupostos de l’Ajuntament per a les retribucions als grups municipals i als regidors. A més, vol que retorni els diners que ha cobrat des de l’abril, quan es va jubilar, per aquest concepte, o que ho facin els dos regidors que hi han renunciat, el d’Esports i Ensenyament, Gerard Vila, i el d’Hisenda, Turisme i Promoció Econòmica, Gerard Planagumà. Aquest últim, després del ple, va declarar que li hagués agradat que tots els regidors del seu grups haguessin estat solidaris. L’alcalde ja aleshores va agrair la generositat i la comprensió mostrada pels dos regidors. A més, va explicar que els informes avalen que podia cobrar els diners de les retribucions abans de l’acord del ple i que, en tot cas, era ell i no Vidal i Planagumà qui havia de tornar diners, si és que calia.
  Altres causes
  Aquesta no és la primera causa en què s’ha vist implicat l’alcalde de Castellfollit de la Roca durant els últims anys. El jutjat penal número quatre de l’Audiència de Girona va desestimar ara fa un any el recurs presentat també per la fiscalia i per un veí contra la sentència del jutjat penal número dos, que absolia Coromina i la secretària municipal, Anna Maria Serra, del delicte de falsificació de document públic, pel qual els demanaven dos anys d’inhabilitació. En concret, denunciaven la presumpta falsedat en la tramitació dels ajuts del pla únic d’obres i serveis per a la construcció del nou edifici consistorial en un terreny expropiat a Gussinyer.
  Aquest mateix veí va guanyar un altre contenciós judicial contra l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca per l’alineació i les alçàries irregulars del nou edifici consistorial. En aquest cas, l’Ajuntament ha acceptat la sentència.

 20. lejarza said

  La fiscalia investiga l’alcalde de Castellfollit de la Roca a la Garrotxa, per autoadjudicar-se un sou i possible prevaricació i malversació de diners públics

  Vall del Llierca: Garrotxa-Argelaguer–Girona ACN

  La Fiscalia de Giona ha obert d’ofici una investigació a l’alcalde de Castellfollit de la Roca, Moisès Coromina, pels delictes de prevaricació i malversació de diners públics. El fiscal ha incoat diligències després que l’alcalde s’adjudiqués, via ple municipal i fent valer la seva majoria, una indemnització de 500 euros al mes per complementar la seva pensió de jubilació. Els diners surten del sou de dos regidors de l’equip de govern que van renunciar a la seva retribució, d’una partida que fins ara rebia el grup municipal de CiU i d’una part del pressupost que servia per pagar la Seguretat Social de l’alcalde. La fiscalia sospita que darrere d’aquests moviments hi pot haver indicis de delicte.
  L’alcalde de Castellfollit de la Roca, Moisès Coromina, va aprovar en el ple de principis d’octubre atribuir-se una “indemnització” de 6.000 euros l’any per complementar la seva pensió de jubilació. L’alcalde, que al llarg de la seva trajectòria professional ha treballat de comercial, es va jubilar a l’abril i va haver de renunciar al sou d’alcalde perquè no pot cobrar dos salaris públics alhora. Per continuar percebent una retribució per la seva dedicació a l’alcaldia, l’equip de govern va fer valer la seva majoria per aprovar aquesta fórmula de cobrament en forma d’indemnització.
  La fiscalia ha decidit obrir diligències d’investigació per dos possibles delictes: un de malversació de diners públics i un altre de prevaricació perquè entén que l’alcalde es podria haver extralimitat en les seves funcions. La fiscalia ha actuat d’ofici, arran de les notícies que han sortit als mitjans de comunicació, i ja ha enviat l’ordre a la policia perquè investigui el cas. Ara, la policia analitzarà la documentació del cas, com l’acord de ple o altres actes, i prendrà declaració als implicats per comprovar si hi ha indicis que s’ha comès algun delicte. Finalment, presentaran un atestat amb les conclusions a fiscalia.
  Fonts de fiscalia han detallat que la prioritat és comprovar si, amb aquests acords, s’ha causat algun perjudici a les arques municipals. Segons l’acord del ple, Coromina cobrarà en concepte d’indemnització 500 euros al mes que surten del sou de dos dels sis regidors de l’equip de govern que han acceptat deixar de cobrar, dels diners que el grup municipal de Convergència i Unió (CiU) deixa d’ingressar -retallada dràstica de la partida, de 1.200 euros a només 200- i, la resta, sortirà de la partida que el pressupost municipal destinava fins ara a pagar la Seguretat Social de l’alcalde.
  A més, en el ple, Coromina va indicar que la mesura tenia caràcter retroactiu, és a dir, que cobraria a partir de l’abril (tot i que els dos regidors que han renunciat al sou a l’octubre han estat cobrant cada mes) i també va admetre que durant aquests mesos havia anat demanant avançaments de sou. Segons Coromina, la quantitat anticipada ha estat de 900 euros. Tot plegat, ha fet sospitar la fiscalia que ha decidit investigar si hi ha hagut malversació de diners públics en benefici de l’alcalde.
  No és la primera investigació
  No és la primera vegada que investiguen l’alcalde de Castellfollit de la Roca. La construcció d’un nou ajuntament a la població va desencadenar una batalla legal entre el propietari dels terrenys i l’alcalde que ja ha viscut diversos assalts i encara cueja. A banda d’altres demandes per la via contenciosa, l’assumpte va desembocar en dos procediments penals oberts, un per una suposada falsificació de certificat per aconseguir una subvenció de forma fraudulenta i un altre per una presumpta expropiació il·legal dels terrenys.
  El primer episodi penal té sentència ferma. Va arribar a judici el maig del 2012 al Jutjat penal 2 de Girona i la jutge va absoldre tant l’alcalde com la secretària municipal. El segon assalt per la via penal va ser un mes després. El juny del 2012, un mes després, alcalde i secretària van declarar com a imputats per expropiació il·legal als Jutjats d’Olot per, segons la demanda, ocupar conscientment més terreny del que havien expropiat. El jutjat va donar la raó a alcalde i secretària, va considerar que no hi havia base legal per tirar endavant la demanda i el va arxivar inicialment. En un recurs, l’Audiència de Girona, però, va ordenar reobrir el cas.
  Paral·lelament, l’Ajuntament i el propietari dels terrenys on es va construir el nou consistori continuen negociant per arribar a un acord que eviti l’enderroc de l’edifici, després que una sentència del Jutjat Contenciós Administratiu 1 de Girona conclogués que no compleix la normativa. Per evitar l’enderroc total de l’edifici, ja construït, els advocats de les dues parts estan intentant arribar a un acord de compensacions.

 21. lejarza said

  Només un sou poc estètic per a l’alcalde de Castellfollit a la Garrotxa

  Fonts de Governació afirmen que el procediment utilitzat per a la seva adjudicació és correcte

  Hi afegeixen que, si hi hagués alguna il·legalitat, la secretària i l’interventor l’haurien detectada

  25/10/13 – CASTELLFOLLIT DE LA ROCA – JORDI CASAS

  Fonts del Departament de Governació han afirmat que no els consta que hi hagi cap il·legalitat en l’acord del plenari de Castellfollit de la Roca del mes d’octubre passat, que va servir per adjudicar una indemnització de 500 euros mensuals a l’alcalde per compensar la seva pensió de jubilació. La fiscalia ha obert d’ofici una investigació per determinar si darrere aquesta decisió hi pot haver un delicte de prevaricació per si l’alcalde s’hagués extralimitat en les seves funcions i un altre de malversació de diners públics.
  Les fonts de Governació, a més, recorden que, si hi hagués hagut algun indici de delicte, la secretària i l’interventor de l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca ja haurien emès un informe en contra de l’acord que es va dur al plenari.
  El procediment, doncs, és ajustat a dret i correcte administrativament, hi afegeixen les fonts. Això no obstant, deixen clar que no han vist encara l’acord del plenari i que no entren a valorar l’“estètica” de la qüestió. I és que els 500 euros mensuals surten de la renúncia de dos regidors –el d’Esports i Ensenyament, Gerard Vila, i el d’Hisenda, Turisme i Promoció Econòmica, Gerard Planagumà– a les indemnitzacions que els pertoquen per assistència als plens i a les comissions, de part de l’assignació pressupostada per a dotació del grup municipal de CiU i de la partida prevista per pagar la Seguretat Social de l’alcalde, corresponent al sou que ha percebut de la Generalitat pel fet de ser un municipi de menys de 2.000 habitants. Aquest sou l’ha cobrat fins al mes d’abril d’aquest any, en què es va jubilar.

 22. lejarza said

  “L’Oficina de Correus depèn de Correus”

  L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca a la Garrotxa ha presentat una petició als serveis generals de Correus a Girona demanant que no s’elimini ni l’oficina de correus, ni la plaça de carter del municipi. “Nosaltres hem escrit una carta en la qual es diu que no es pot tancar l’Oficina de Correus de Castellfollit” va explicar l’alcalde de la localitat, Moisès Corominas. 
  Moments abans la republicana Helena Coll havia demanat explicacions a Corominas sobre la situació de correus. “L’Oficina de Correus depèn de Correus” va remarcar l’alcalde, que va afegir que després de mantenir una conversa amb el cap de Correus a Girona aquest li va prometre insistir sobre aquest assumpte a Barcelona. “A veure què acabarà passant”, va concloure l’alcalde de CiU-Olot.
  Helena Coll i el seu company de partit Fidel Balés, van criticar a l’alcaldia per no donar més explicacions sobre el futur de la cooperativa i de la plaça del carter de la població. “El carter ja s’està acomiadant de tothom i diu que no el substituiran, ni tampoc al carter de Montagut i Oix” destacaven els d’ERC-Olot criticant la presumpta desconeixença sobre aquest assumpte del consistori municipal, van aprofitar l’ocasió per demanar que no es tanqui tampoc la guarderia i que “es facin els passos que facin falta perquè no es tanquin altres serveis a Castellfollit de la Roca”.

 23. lejarza said

  La Guàrdia Civil demana documentació a l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca per investigar el sobresou de l’alcalde de la Garrotxa

  Vall del Llierca, Argelaguer – Olot – Girona:

  La Guàrdia Civil de Girona ha començat la investigació per esclarir si l’alcalde de Castellfollit de la Roca a la Garrotxa, Moisès Coromina Soler (CiU-Olot), ha comès algun delicte a l’hora d’autadjudicar-se un sou de 500 euros al mes per complementar la seva pensió de Alcalde-jubilat. La Comandància de la Guàrdia Civil de Girona va entrar al Registre de l’Ajuntament una Instància de petició de documentació relacionada amb l’aprovació, en el Ple Municipal, d’aquesta mesura. La Fiscalia de Girona va incoar diligències d’ofici pels delictes de prevaricació i malversació de diners públics i va demanar a la Guàrdia Civil que ho investigués.

  L’alcalde de Castellfollit de la Roca, va aprovar en el Ple de principis d’octubre de 2013 atribuir-se una “indemnització de  jubilació” de 6.000 euros l’any per complementar la seva pensió. Els diners surten del sou de dos regidors de l’equip de govern que van renunciar a la seva retribució, d’una partida que fins ara rebia el grup municipal de CiU-Olot i d’una part del pressupost que servia per pagar la Seguretat Social de l’alcalde.

  La Fiscalia, va decidir obrir diligències d’investigació per dos possibles delictes: un de malversació de diners públics dels veïns de Castellfollit i un altre de prevaricació perquè entén que l’alcalde es podria haver extralimitat en les seves funcions.

  Entre la documentació relacionada amb l’afer hi ha d’haver l’acta del Ple del Municipi durant el qual es va aprovar la mesura. Aquesta acta encara no ha estat ratificada pels regidors del consistori i passarà pel Ple municipal d’aquest dimarts.

  Segons l’acord del ple, Coromina cobrarà en concepte d’indemnització 500 euros al mes -6.000 euros l’any- que surten del sou de dos dels sis regidors de l’equip de govern que han acceptat deixar de cobrar, dels diners que el grup municipal de Convergència i Unió (CiU-Olot) deixa d’ingressar i, la resta, sortirà de la partida que el Pressupost municipal destina a pagar la Seguretat Social de l’alcalde.

 24. lejarza said

  El ple de Castellfollit de la Roca confirma la polèmica retribució a l’alcalde

  L’equip de govern dóna llum verd a l’acta de la sessió anterior, un document que la fiscalia usarà per investigar una possible malversació de fons públics

  Garrotxa 13/11/13 – CASTELLFOLLIT DE LA ROCA – RAMON ESTÉBAN

  El ple municipal de l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca va aprovar ahir l’acta de la sessió del mes d’octubre, amb els vots a favor de l’equip de govern (CiU) i els vots en contra de l’oposició (ERC). L’acta de l’octubre és un dels documents que el consistori ha de lliurar a la comandància de la Guàrdia Civil de Girona, després que divendres aquest cos policial va fer la petició formal perquè li donessin tot el material relacionat amb el controvertit acord, pres en aquell ple, sobre la retribució a l’alcalde, Moisès Coromina, per complementar-li la pensió. La documentació que s’entregui a la Guàrdia Civil anirà a parar a la fiscalia, que ha iniciat una investigació per determinar si la decisió pot constituir un delicte de prevaricació i malversació de diners públics.
  Ahir ERC es va desmarcar del document al·legant, entre altres raons, que hi trobava a faltar comentaris que s’havien fet durant el ple. També va advertir que el que es reflectia en el document podria perjudicar tant l’alcalde com la secretària. Coromina, per contra, es va mostrar tranquil sobre la legalitat de la decisió. “La llei reconeix el dret que té l’alcalde a tenir retribucions per la seva feina”, va dir.
  El ple municipal del mes d’octubre va acordar, amb els vots dels sis regidors de CiU i el no dels tres d’ERC, destinar una partida de 6.000 euros anuals a completar el sou de l’alcalde, que es va jubilar de la seva professió de comercial al mes d’abril. Com que no es poden tenir dos ingressos de fons públics, des d’aleshores Coromina no percep el sou que la Generalitat destina als alcaldes de pobles petits. Els diners per compensar-lo es trauran de les retribucions de dos dels regidors de CiU (Roger Vidal i Gerard Planella), d’una part de l’assignació que correspon al grup de CiU i de la partida pressupostària amb què es pagava la Seguretat Social de Coromina.
  Es pagarà per tinença de gossos

  En el ple d’ahir es van aprovar les ordenances fiscals del 2014, que inclouen com a novetat la incorporació d’una taxa per tinença de gossos. Costarà 9 euros anuals. Els diners recaptats per aquest concepte serviran a l’Ajuntament per cobrir la despesa del servei de recollida de gossos abandonats o perduts, una competència exercida pel Consell Comarcal. L’impost més important, l’IBI, s’apuja un 2% i la taxa de la recollida de les escombraries, un 4,45%, seguint les indicacions del Consell Comarcal. La resta d’impostos i taxes no es modifiquen.

 25. lejarza said

  S’allarga el cas de la casa de la vila de Castellfollit

  Les parts tornen a demanar una pròrroga per arribar a un acord i evitar haver d’enderrocar una part de l’edifici

  Garrotxa 14/11/13 – CASTELLFOLLIT DE LA ROCA – RAMON ESTÉBAN

  Els advocats de l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca i del veí que va presentar la denúncia han demanat al jutge que porta el cas que prorrogui dos mesos més el termini que els havia concedit per arribar a un acord, a fi d’evitar l’execució de la sentència que fa adequar l’edifici de la nova casa de la vila a les normes subsidiàries del municipi.
  Des que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ratificar la decisió del tribunal contenciós administratiu, en què es donava la raó al veí, aquest té la potestat de fer executar la sentència. Això suposaria haver d’enderrocar una part de l’edifici.
  La notícia que s’havia demanat una pròrroga per pactar es va tractar en el ple municipal de dimarts. Tant el portaveu de l’oposició (Miquel Reverter, d’ERC) com l’alcalde (Moisès Coromina, de CiU-Olot) van assenyalar que l’allargament del cas està suposant una sagnia per a les arques municipals, ja que han d’anar pagant els serveis dels advocats. Coromina, a més, va explicar que, si bé confia que finalment es pugui arribar a un acord, de moment no li consta que s’hagin produït avenços importants.

  LA FRASE
  L’objectiu és pactar un conveni impecable. De moment, però, no hi ha avenços importants
  Moisès Coromina ALCALDE DE CASTELLFOLLIT

  LA XIFRA 300.000 euros
  és el cost estimat de l’enderroc d’una part de l’edifici que exigeix la sentència.

  Reclamar responsabilitats

  Executar la sentència, és a dir, enderrocar la part de l’edifici que excedeix les mides permeses per la normativa, costaria uns 300.000 euros, es va apuntar en el ple. A aquesta quantitat s’hi van afegint les minutes dels advocats que representen el consistori i al final s’arribarà molt probablement a una despesa que “hipotecarà” l’economia de l’Ajuntament, segons el parer de l’oposició. En vista d’aquest escenari, el portaveu d’ERC, Miquel Reverter, va demanar que “quan tot això s’acabi” es reclamin responsabilitats a qui correspongui.

 26. lejarza said

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP) Núm. 219 – 15 de novembre de 2013

  Núm. 12556
  AJUNTAMENT DE CASTELLFOLLIT DE LA ROCA
  Edicte d’aprovació inicial del PAES
  El Ple de l’ajuntament de Castellfollit de la Roca en sessió celebrada el dia 2 de juliol de 2013, ha ratificat el Decret d’alcaldia de data 25/6/2013 pel qual s’aprova inicialment el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) per al municipi de Castellfollit de la
  Roca, elaborat pel Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (SIGMA) del Consell Comarcal de la Garrotxa.
  En compliment del que estableixen els articles 37 del Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s’aprova el Reglament d’obres, activitats i serveis dels ens locals i 235.2 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril mitjançant el qual s’aprova el text refós de la Llei municipal
  i de règim local de Catalunya, s’exposa a informació pública durant un termini de trenta dies hàbils a partir del següent al de la publicació de l’edicte en el BOP i en el tauler d’anuncis de l’ajuntament.
  De no presentar-se cap al·legació durant el termini d’exposició pública, el projecte s’entendrà aprovat definitivament, sense necessitat de cap altre publicació
  El projecte es pot consultar a les oficines de l’ajuntament, en hores d’oficina.
  Castellfollit de la Roca, 30 d’octubre de 2013
  Mosiès Coromina i Soler
  Alcalde

 27. lejarza said

  Castellfollit deixa l´assessoria privada de la comptabilitat

  L’Ajuntament ha aprovat adquirir el programari de la Xarxa Local de Municipis (XALOC) de la Diputació

  22.11.2013

  CASTELLFOLLIT DE LA ROCA

  L’Ajuntament de Castellfollit a la Garrotxa va aprovar per unanimitat, en el darrer ple, l’adquisició del programari de la Xarxa Local de Municipis (XALOC). Segons va explicar Moisès Corominas (alcalde de Castellfollit per CiU-Olot) la causa de l’acord és que “a partir d’ara portarem la comptabilitat municipal amb el sistema de la Diputació i, a més ens acollirem a l’assessorament comptable que ens pugui donar la Diputació”. Va precisar que disposar la comptabilitat en col·laboració amb la Diputació no suposa prescindir totalment de l’assessorament comptable privat.
  “Llavors -va intervenir Miquel Reverter (portaveu d’ERC-Olot)-, entenem que no prescindim dels serveis privats”. La resposta la va donar Raül Galán (regidor de Benestar Social per CiU-Olot): “Progressivament Miquel, progressivament…”. Reverter s’hi va mostrar d’acord i ho va expressar: “Encara que sigui, progressivament, ens traiem el barret”.Va ser quan l’alcalde va exposar: “Hi ha coses que la Diputació no les farà -va aconsellar-. Mirin el conveni i veuran que hi ha coses que no surten”.
  La reducció de l’assessorament privat havia estat reclamat per ERC-Olot a l’oposició, com una solució enfocada a evitar el tancament del servei d’escola de nadons per deficitari. En el darrer ple, no es va qüestionar la continuïtat de l’escola d’infants. Això no obstant, l’equip de govern va presentar els comptes de l’escola del 2012. “Les despeses totals són de 112.560 euros i els ingressos 55.399”, va dir l’alcalde. No va haver-hi una resposta de l’oposició.

 28. lejarza said

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP)
  Núm. 77 – 22 d’abril de 2015
  Núm. 4282
  AJUNTAMENT DE CASTELLFOLLIT DE LA ROCA
  Edicte de notificació d’inici d’ofici d’expedient de baixa del Padró municipal
  d’habitants
  De conformitat amb l’establert a l’article 72 del Reglament de Població
  i Demarcació Territorial de les Entitats Locals, s’ha iniciat d’ofici
  l’expedient per donar de baixa del Padró Municipal d’Habitants a
  la persona relacionada a continuació, ja que s’ha denunciat que no
  resideix en el domicili on consta inscrita:
  NOM COGNOMS DOCUMENT IDENTIFIC.
  ORIOL LLORENS AGUILAR 43.639.860M
  Atès que no s’ha pogut practicar la notificació, ja que es desconeix el
  domicili actual dels l’interessats, s’efectua mitjançant edicte al tauler
  d’anuncis de l’Ajuntament i al Butlletí Oficial de la Província,
  perquè dins el termini de 15 dies a comptar des de la data de publicació
  d’aquest anunci, puguin formular les al·legacions i presentar
  els documents i justificacions que creguin convenients.
  Castellfollit de la Roca, 14 d’abril de 2015
  L’alcalde

 29. lejarza said

  L’alcalde i regidors de Castellfollit de la Roca es reuneixen amb la directora general de Polítiques Ambientals per trobar solucions per a la cinglera

  La cinglera de Castellfollit es troba en un estat de degradació preocupant. Està bruta, mal conservada i moltes plantes invasores s’hi han fet un lloc, perquè des de fa molts anys no se’n fa una neteja apropiada. Aquest és un assumpte important que s’està intentant resoldre i avui s’ha fet el primer pas per posar fil a l’agulla.

  Aquest dijous matí, l’alcalde i regidors de Castellfollit de la Roca, s’han reunit amb la directora general de Polítiques Ambientals i amb tècnics del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa en una primera presa de contactes. S’espera que es comencin a posar les bases de solucions per a la cinglera.

  Primera presa de contacte per trobar una solució definitiva per a la cinglera. Marta Subirà, directora general de Polítiques Ambientals, s’ha reunit amb regidors i tècnics del Parc Natural per començar a buscar solució a un assumpte de gran complexitat.

  La cinglera presenta diversos reptes. Hi ha moltes bardisses i també plantes no autòctones que s’hi han fet un lloc. A part, en l’àmbit geològic, ocasionalment hi ha despreniments, que s’han d’intentar reduir al màxim en el temps.

  Juntament amb els tècnics del Parc Natural de la Zona Volcànica, regidors i directora general també han visitat la cinglera. Amb això, s’ha donat un primer pas per trobar una solució definitiva per aconseguir una bona conservació d’aquest patrimoni singular i de gran importància per a la Garrotxa.

 30. lejarza said

  Pla integral per protegir la Cinglera de Castellfollit

  La Generalitat es compromet a impulsar les mesures de conservació dels elements geològics que la sustenten

  DdG 05.11.2015

  La directora general de Polítiques ambientals de la Generalitat, Marta Subirà, ha acordat amb l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l’Institut Geològic de Catalunya treballar conjuntament en un pla integral de conservació de la cinglera d’aquest municipi per establir i xifrar les actuacions que cal fer-hi. Subirà ha subratllat que forma part del patrimoni “del país” i que confien que quatre anys és un temps suficient per tenir-ho enllestit. L’alcalde, Miquel Reverter, que ja fa uns mesos reclamava la necessitat d’un pla integral després de l’ultim despreniment l’agost passat, ha recordat que la situació de la cinglera no és crítica però que cal fer-hi actuacions per “evitar que s’acceleri la seva degradació”.

  Per això, ha dit, cal la implicació de totes les administracions. La biblioteca de Castellfollit de la Roca (Garrotxa) ha estat el lloc on s’ha aquest dijous al matí s’ha fet la reunió amb representants de la Generalitat, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, l’Ajuntament i l’Institut Geològic de Catalunya. Al llarg de més d’una hora, han acordat impulsar un pla integral de conservació de la cinglera.Segons ha explicat la directora general de Polítiques ambientals de la Generalitat, Marta Subirà, el primer que es farà serà una diagnosi per saber quina és la situació actual a nivell d’estudis geològics i de vegetació per després definir les actuacions i xifrar-ne el cost.

  Per Subirà, aquest és un patrimoni no només local sinó “de país” que cal preservar i confia que abans de quatre anys s’haurà pogut enllestir aquesta feina. El pas següent, ha dit, serà buscar els recursos. Sobre aquesta qüestió, ha apuntat que el Govern hi participarà alhora que estudiaran també buscar ajuts de fons europeus. “Serà un pla que s’adaptarà a les necessitats d’aquesta cinglera”, ha afegit Subirà, que ha valorat molt positivament la reunió i la posterior visita a la zona. La situació “no és crítica”L’alcalde, Miquel Reverter, també ha agraït l’interès de la Generalitat per aquesta qüestió tot defensant que la cinglera no és només una imatge de postal reconeguda a nivell mundial sinó que és un patrimoni que cal conservar.

  Reverter ha volgut deixar clar que la situació de la cinglera no és crítica però que cal emprendre mesures de conservació. “De situacions de risc sempre n’hi ha; sempre que hi ha una llevantada hi ha un petit risc de despreniment però per això cal un pla general”, destaca Reverter, per evitar l’acceleració de la degradació que ja es produeix de forma natural. Miquel Reverter (ERC), que ha assumit el nou mandat municipal després que CiU estigués 26 anys al govern, ha assegurat que una de les prioritats del nou equip és trobar una solució a aquesta qüestió. Per això, ha reclamat un cop més la implicació de totes les administracions perquè Castellfollit és un municipi petit i amb un nivell de deute molt elevat, del 140%.

  L’aigua, un dels principals factors d’erosió

  Tot i que encara no hi ha les conclusions definitives, des de l’Institut Geològic de Catalunya tenen clar quin es el principal problema de la cinglera: l’aigua. Segons ha explicat el seu director adjunt, Antoni Roca, el risc de despreniment es dóna sobretot quan hi ha fortes pluges més que no pas per la vegetació del voltant. Per això, preveuen que caldrà implementar mesures centrades en fixar alguns blocs de la cinglera així com facilitar el drenatge de les aigües pluvials per evitar que s’infiltrin per la columna basàltica tot debilitant-la. També caldrà estudiar millores en el clavegueram de la zona.

  Un pla reclamat pel municipi

  La reunió arriba uns mesos després de l’últim despreniment que hi va haver a la cinglera l’agost passat. No hi va haver danys materials ni personals però va ser un nou ensurt per a la població, sobretot pels veïns de la banda de la vessant del Turonell de la cinglera basàltica que sustenta el casc antic de Castellfollit. L’esllavissada s’havia produït arran de les fortes pluges d’aquella nit. L’alcalde va recordar en aquell moment que des del 1976 que hi ha hagut més d’una quinzena de despreniments i esllavissades a banda i banda de la cinglera, segons un estudi del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

  I va reclamar la necessitat de tenir un pla integral per tal d’evitar que es continuï accelerant la degradació de la cinglera. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, es va comprometre uns dies després a buscar-hi una solució, tot subratllant la necessitat de redactar un estudi amb les mesures a prendre a través de l’Institut Geològic de Catalunya. També es va ordenar a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) una avaluació de la zona on hi havia hagut el despreniment. Aquest dijous s’ha anat més enllà i ja s’ha acordat que cal redactar un pla integral, tal com reclamava el territori.

 31. lejarza said

  Començaran les obres de finalització de l’Ajuntament de Castellfollit

  L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca començarà les obres de finalització de l’edifici del nou

  Ajuntament a la tardor. Ho va informar ahir l’alcalde, Miquel Reverter (ERC). Va explicar que els darrers tràmits legals estan superats i va enumerar la modificació de les Normes Subsidiàries, la resolució dels contractes d’obres i l’aplaçament dels ajuts del Pla Únic d’Obres i Serveis i dels ajuts europeus del FEDER.

  Reverter va indicar que preveuen adjudicar les obres pel setembre i va assenyalar que pugen uns 100.000 € i que consisteixen en l’adequació dels accessos exteriors, la climatització i d’altres aspectes dels interiors. «El que deixem per a un altre dia -va aclarir- és la posada en servei del semisoterrani». Hi estava prevista una recepció turísitica. Va aclarir que a 1 de gener del 2017, l’edifici ha de ser útil com a equipament de servei, però no vol dir que a la data ja hagin fet el trasllat.

  Reverter també va parlar del fet que s’han proposat reduir el deute d’1.300.000 € (un 149,9%). La idea és que al 2017 l’hagin baixat fins a un 101,3% i que al 2019 l’hagin deixat en un 65,3%.
  També preveuen reparar el carrer Pau Casals quan tinguin fons.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: