Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Ir Congrés per a l’Autoconstrucció 2012 a la Garrotxa

Posted by lejarza en 11 abril, 2012


Vall del Llierca, Argelaguer – Girona: Ir Congrés per a l’Autoconstrucció 2012 a la Garrotxa.-Primeres jornades dedicades a no professionals per conèixer i difondre tècniques de construcció ecològiques a l’abast de tothom: conferències, tallers, espectacles, pràctiques i molt més. Organitza: Col•lectiu Mas Franch.
Les jornades estan avalades per experts del nivell de Gabi Barbeta, Rikki Nitzkin, Maren Termens, Richard Wade, Inés Sànchez o Iñaki Urkia que, entre d’altres, han estat els nostres mestres durant la nostra autoconstrucció. També escoltarem l’experiència autoconstructiva de diferents particulars i col·lectius i es donaran tallers pràctics.
Si vols començar o ja has començat un procés autoconstructiu, pots portar els teus planells, fotos, maquetes, etc. i buscarem les millors solucions entre totes.
Són objectius del congrés, entre d’altres:
• Compartir coneixements amb els experts pioners en autoconstrucció natural. • Crear xarxa de suport entre autoconstructores. • Generar un moviment social que generi respostes a la situació constructiva actual. • Difondre tècniques de construcció a l’abast de tothom. • Celebrar la inauguració de la sala autoconstruida del Mas Franch.
Programa Dissabte 28 d’abril de l`any 2012: 9:00h Acreditacions. 9:30h Benvinguda i presentació. 10:00h Pausa-Trobada: “Qui és qui”. 11:00h Conferència: “L’Autoconstrució: perquè i com”. Grup de formadors de la Xarxa d’Ecoarquitectura Gabi Barbeta.
14:00h Dinar. 16:00h Tallers pràctics: La fusta i la terra. 17:30h Experiències possibles d’autoconstrucció: La sala del Mas Franch. 21:00h Sopar. 22:00h Espai Obert.
Diumenge 29 d’abril de 2012: L’Autoconstrucció com a eina de transformació social. 10:00h Conferència: “El problema de l’habitatge i algunes solucions integrals”. Cooperativa Integral Catalana (CIC). 12:00h Experiències possibles d’autoconstrucció: Cal Cases. 14:00h Dinar. 16:00h Tallers pràctics: La rehabilitació. 17:30h Experiències possibles d’autoconstrucció: Cal Vicenç. 21:00h Sopar. 22:00h Espai Obert.
Dilluns 30 d’abril de 2012: L’Autoconstrucció com exercici d’ecologia profunda. 10:00h Conferència: “Una aproximació des de la Permacultura a la construcció ecològica”. Inès Sánchez (Institut Permacultura Montsant). 12:00h Xerrada-Taller: “La construcció amb terra: l’entorn natural com a recurs i inspiració en l’autoconstrucció”. Juan Pedro Franco (Mas Franch). 14:00h Dinar. 16:00h Conferència: “Holistic Management: visió i missió d’un procés constructiu”. Richard Wade (Institut Permacultura Montsant). 17:30h Experiències possibles d’autoconstrucció: Autoconstrucció en COB. Oriol Balliu. 21:00h Sopar. 22:00h Espectacle.
Dimarts 1 de maig de 2012: L’Autoconstrucció com a eina de transformació personal. 10:00h Xerrada-taller: “La intenció en el treball en terra. Un exemple vivencial: fang projectat sobre
entramat de bambú”. Xarxa d’ecoarquitectura Gabi Barbeta. 12:00h Presentació XIPAC. (Xarxa d’Intercanvi Per a l’AutoConstrucció). 14:00h Dinar. 16:00h La XIPAC comença a caminar. 18:00h CLOENDA.
Per a més informació: 972444345/626831714 Veïnat Sant Miquel de Pineda, 8 17174 Sant Feliu de Pallerols a la Garrotxa – Girona

Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

Una respuesta para “Ir Congrés per a l’Autoconstrucció 2012 a la Garrotxa”

  1. lejarza said

    Una empresa promoguda per la Universitat de Girona (UdG) i dedicada al desenvolupament de monedes complementàries, Social Currencies Management, SL, ha llançat al mercat gironí una moneda social per impulsar el comerç local. El projecte es fa amb la col·laboració de l’empresa belga RES, que va introduir fa quinze anys al seu país d’origen la moneda social RES, i preveu crear una xarxa de pimes i autònoms locals per tal que augmentin al voltant d’un 5% les vendes. Els establiments adherits es beneficien del fet que els que posseeixen monedes RES només se les poden gastar en aquesta xarxa, i pel que fa als particulars, per cada recàrrega de la seva targeta RES disposen d’un 10% més de diners.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: