Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Mas + rajoy: sobreviurem?

Posted by lejarza en 29 diciembre, 2011


Àngel de Vega: Mas + rajoy: sobreviurem?.-Cridaner i bonic títol destinat a exposar una preocupació que, vistos els resultats de les eleccions catalanes i espanyoles, sembla ser que només inquieta una minoria cada vegada més petita d’assalariats i de treballadors autònoms conscients, desperts, vius, crítics. És a dir: ens en sortirem d’aquesta? Podrem aguantar el que ens caurà al damunt durant tres o quatre anys més d’ajustos, retallades, tisorada de drets laborals i socials i pèrdua de l’estat del benestar? Continuarem callant, sense moure ni un dit, mentre perdem drets aconseguits amb molt d’esforç i alhora veient com les grans fortunes cada vegada pagaran menys impostos i s’enriquiran més gràcies a aquesta crisi? Quants mesos més seguirem muts i paralitzats davant els estralls que provoquen i que provocaran polítiques neoliberals perpetrades des de la Generalitat i des de la Govern central popular? Serem capaços de reaccionar, o per contra ja és massa tard?
Tot i el pessimisme d’aquestes nombroses preguntes, confio que abans del 2013 la gent reaccionarà. Arribarà un moment que les persones decents que encara queden en aquest país i en el veí diran: prou, s’ha acabat. Ara bé, costarà i molt, perquè encara no ens han collat fins al màxim que es pot suportar. Estem tan desunits, tan individualitzats, tan globalitzats, tan anestesiats amb ximpleries de tota mena destinades a tenir-nos entretinguts i bloquejats, que serà molt complicat que despertem d’aquest malson neoliberal en el qual perdem un llençol a cada bugada. I compte, perquè en cas de recuperar la consciència cívica, social i ciutadana perduda com a assalariats i treballadors autònoms, llavors ens esperen els Senyors del Garrot. O sigui, el conseller Felip Puig a Catalunya, i el nou ministre de l’Interior Popular, Jorge Fernández Díaz, a Espanya. No cal dir que encara que ens manifestem pacíficament exigint el final de tanta barra, aquests dos sempre trobaran la manera d’infiltrar-hi violents i així tenir l’excusa per apallissar-nos.
Davant d’aquestes afirmacions, d’aquesta opinió (encara massa minoritària), de ben segur que s’alçaran (?) veus recordant-me que això és una democràcia i que cal respectar el veredicte de les urnes. Hi estic totalment d’acord. No és el mateix governar Espanya i Catalunya durant 40 anys amb mà de ferro, després de protagonitzar un cop d’Estat i de guanyar una guerra civil, que presentar-se a uns comicis i alçar-se amb la victòria. Ara bé, la història ens recorda (i per això té el valor que té) que Hitler va guanyar les eleccions i després es va carregar la democràcia. I si no hagués estat pels nord-americans hauria governat Europa durant dècades. Com va ser possible que milions d’alemanys no s’adonessin del que els esperava? Resposta: gràcies a la propaganda i a la manipulació de masses. Però, tornem al present i al passat recent. Què està passant a Catalunya, a Espanya, a Europa i a Occident en general des de fa uns quants anys? Segons el meu criteri, que la política s’ha venut als grans interessos econòmics d’una minoria molt poderosa que continua enriquint-se fins i tot en temps de crisi. I que la ciutadania, intoxicada pels mitjans moderns de manipulació de masses, ha donat suport electoral als lacais d’aquest nou feixisme econòmic.
Davant d’aquest panorama (més que socialment desolador, democràticament molt perillós), crec que s’imposa un moviment de resistència cívic, pacífic, democràtic i compromès en la recuperació dels nostres drets com a ciutadans, a l’estil potser de la Resistència francesa durant l’ocupació alemanya. No estic suggerint que anem al Pirineu, armats només amb escopetes per caçar perdius, per preparar des d’allà dalt actes de sabotatge. No estic pas parlant de res de tot això, entre d’altres coses perquè crec en la protesta pacífica com a manera de lluitar per recuperar drets perduts o en risc d’extinció, sinó d’una resistència cívica, social, conscient i determinada per posar a la picota els lacais neoliberals del nou feixisme econòmic i d’obligar-los a dimitir dels seus càrrecs polítics. Tot plegat dins de la legalitat vigent pel que fa al dret a manifestar-se i evitant infiltrats i provocadors professionals.
Es tractaria, sempre des del meu punt de vista (per cert, tan democràtic i respectable com qualsevol altre), de preparar el començament d’una mena de Primavera Catalana (i Espanyola, fins i tot Europea), a l’estil de la Primavera Àrab que ha esclatat durant aquest 2011 moribund. Evidentment, Espanya no és pas Síria (ni Catalunya, Palestina, almenys de moment), per tant, no crec pas que aquí s’atrevissin a massacrar el poble amb trets d’artilleria. Però, de tota manera, la pregunta clau és: estem preparats per enfrontar-nos al poder neoliberal que ens governa? Estem a punt, prou madurs i emprenyats, i em refereixo a assalariats, treballadors autònoms, estudiants i aturats, per recuperar una democràcia (al servei d’una gran majoria de ciutadans) que s’enfonsa? Comencem a despertar, a pensar com a ciutadans lliures, o encara dormim com marmotes?
Molt em temo que el principal problema que tenim com a societat lliure i plenament conscient és aquest: que encara dormim, enganyats i manipulats. Ara bé, no cal preocupar-se gaire per això, perquè ben aviat el tàndem format per Mas a Catalunya i Rajoy a Espanya ens farà reaccionar amb el seu neoliberalisme desfermat. Crec que en faran de tan grosses (els convergents i els populars) que finalment despertarem. Fins llavors, caldrà sobreviure.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: