Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Acte contra la Planta de Triatge del Consell Comarcal de la Garrotxa a Sant Jaume de Llierca

Posted by lejarza en 28 noviembre, 2011


Vall del Llierca-Argelaguer-Montagut i Oix: Acte contra la Planta de Triatge del Consell Comarcal de la Garrotxa a Sant Jaume de Llierca.-Dia 3 de desembre de 2011 a 2/4 de vuit del vespre al Centre Cívic de Sant Jaume de Llierca.
-Xerrada sobre el sistema de recollida selectiva “Porta a Porta” que han adoptat un centenar de municipis catalans a càrrec d’Enric Coll de la comissió tècnica de l’Associació de Municipis Catalans per la recollida selectiva “Porta a Porta”.
-Lliurament a un representant del Consell Comarcal de la Garrotxa de les signatures de suport al Manifest contra la Planta de triatge de Sant Jaume de Llierca, recollides al poble i als municipis veïns de Montagut Oix, Tortellà i Argelaguer.
-Presentació en Powerpoint “Reciclatge o planta de triatge” amb textos, gràfics i imatges sobre el problema dels residus i diverses alternatives possibles i sobre els previsibles impactes a la zona de Can Coma de Baix de Sant Jaume de Llierca.
LA PLANTA DE TRIATGE D’ESCOMBRARIES NO LA VOLEM!
ÉS UNA MALA SOLUCIÓ PER LA COMARCA DE LA GARROTXA, UNA GESTIÓ DE LES ESCOMBRARIES MAL FETA, CARA, PERILLOSA I INEFICIENT.

Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

5 comentarios para “Acte contra la Planta de Triatge del Consell Comarcal de la Garrotxa a Sant Jaume de Llierca”

 1. lejarza said

  ACAMPADA REIVINDICATIVA CONTRA LA PLANTA DE TRIATGE A SANT JAUME DE LLIERCA

  3 i 4 …11 de desembre al Pla de Politger

  VOLEM FOMENTAR EL RECICLATGE I EDUCAR LA MENTALITAT DEL CONSUMIDOR

  FIRA D’INTERCANVI I
  PRODUCTES DE SEGONA MA

  SERVEI DE BAR I MENJARS
  ARROSSADA CARPA
  CONFERENCIA SOBRE RECICLATGE: dissabte al vespre
  TALLERS:Convertim un vestit en una camisa o uns pantalons en una bossa?
  escenari pallassos teatre fogarata rock catala bollywood dissabte vespre festa Salsa diumenge reciclart massatges acupuntura timbalers artesania
  Les Encantadores despres de la taula rodona pintem-nos la cara? jocs per mainada
  Veniu tots a fer pinya!!!!!!!!
  Truqueu si necessiteu una taula! Tel 690237305

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

 2. lejarza said

  Acampen contra la planta de reciclatge
  SANT JAUME DE LLIERCA| DDG L’Associació de Veïns contrària a la ubicació de la planta de reciclatge de residus ha programat una acampada als terrenys del costat del pla de Politger, on irà la planta. L’acció està prevista pels dies 3,4, i 11 de desembre. Hi haurà una fira d’intercanvi i taules rodones referents al reciclatge. S’hi preveu servei de bar i de menjar. També han programat una arrossada.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

 3. lejarza said

  eva ha dit…
  Noticies d´altres temps…
  Els antiabocador pensen que la planta de residus ha d´estar en un polígon prop d´Olot
  Diari de Girona, DIMECRES, 26 D’ABRIL DE 2006 n. 2310
  M.M., OLOT.
  La Comissió Antiabocador de Besalú ha emès un comunitat en què es referma en el convenciment que la futura planta de triatge de residus de la comarca, com a la indústria que serà, s´ha d´ubicar en un dels polígons que hi ha a la Garrotxa. La comissió afirma que la direcció del Consorci Comarcal de Medi Ambient i Salut Pública (Sigma) ha reconegut públicament el que ells diuen. Per tant, troben «inacceptable» posar la planta en una zona rústica com és el municipi de Sant Ferriol.
  La comissió no entén que calgui trinxar una zona tant bonica com els voltants de la finca de Can Russet quan «seria més fàcil ampliar una zona industrial ja existent propera als que generen el 85 per cent les deixalles» (es refereix a la ciutat d´Olot i el seu entorn). A més de solidaritzar-se amb els veïns de Juinyà i Fares, a Sant Ferriol,
  la comissió fa notar que el lloc escollit està a tan sols 1 quilòmetre del límit amb Besalú i a 2,5 quilòmetres de la plaça major del poble. Per tant, l´entitat s´ha proposat sensibilitzar els veïns de Besalú, Sant Ferriol, Maià de Montcal i Beuda per a què facin un front comú «davant aquesta bajanada».
  A més, l´entitat (que aplaudeix l´oposició de l´Ajuntament de Besalú a la implantació de la planta de triatge a Sant Ferriol), reclama per l´àrea escollida la consideració de zona d´interès agrícola que la comissió política que ha portat l´assumpte ha donat al Pla de Tapioles. Aquest està en Argelaguer.

 4. lejarza said

  eva ha dit…
  Noticies d´altres temps…
  L´Ajuntament de Sant Ferriol no accepta la planta de triatge al poble
  Diari de Girona, DIJOUS, 27 D’ABRIL DE 2006 n. 2311
  M.M., SANT FERRIOL.
  Recollint el parer expresat majoritàriament pelsveïns en una reunió celebrada ahir al vespre, l´Ajuntament de Sant Ferriol, a la Garrotxa, es posicionarà en contra de la instal·lació en aquest municipi de la futura planta comarcal de triatge i de residus.
  Les seixanta persones que es van aplegar ahir al vespre a l´Ajuntament van deixar clar que tenien pudors, l´impacte visual, l´impacte ambiental, els sorolls i el trànsit de vehicles que la planta generi. A més, van insistir en que seria més adequat ubicar-la en una zona industrial més a prop d´Olot, l´àrea d´on procedeixen la majoria dels residus que es generen a la comarca. Al final, els assistents a la reunió van desestimar la idea d´anar a visitar aquest dissabte vinent un ecoparc i una planta de compostatge a cel obert per a fer-se una idea del que seria la planta de triatge de residus de la Garrotxa. Per tant, si no canvien les coses, el ple de Sant Ferriol es reunirà de forma extraordinària dimarts i posteriorment comunicarà la seva negativa al Consell Comarcal de la Garrotxa i al Consell d´alcaldes.
  En la reunió d´ahir, el director del Consorci Comarcal de Medi Ambient i Salut Pública (Sigma), Francesc Canalias, va explicar als veïns que la planta de triatge no hauria de fer pudor. Es tractaria d´una instal·lació de 5.000 metres quadrats repartits entre una nau, on hi hauria la recepció dels camions i la zona on s´elaboraria el compostatge gris. És a dir, on es tractarien els residus realment aprofitables per a després traslladar-los a l´abocador comarcal de Beuda. La planta, molt automatitzada, costarà entre cinc i sis milions d´euros i donaria feina a quatre o cinc persones.
  Segons el Sigma hi arribarien unes 30.000 tones anuals de deixalles, xifra que podria augmentar fins a les 40.000 o 45.000 a sis anys vista. Davant la consideració dels veïns sobre que el millor lloc seria en un polígon industrial, el Sigma replica que no és prou gran cap dels polígons que hi ha a la comarca.Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

 5. lejarza said

  Olot posarà una planta de tractament de lixiviats al costat de la Canya
  Són els resultat de la descomposició dels residus d’un abocador, que en aquest cas serà el del Clot de les Mules situat al municipi de Beuda
  GARROTXA OLOT | XAVIER VALERI Olot tindrà una planta de lixiviats al polígon de Cuni, prop de la Canya. Els lixiviats són els líquids que surten de la descomposició dels residus d’un abocador d’escombraries, que en aquest cas és el del Clot de les Mules, a Beuda. L’anunci el va fer ahir l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas (CiU). Va explicar que es tracta d’una proposta del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (SIGMA) i que es durà a terme amb participació privada. Segons ell, ara els lixiviats surten del dipòsit controlat de residus i són traslladats a una planta de tractament situada a una altra comarca. A partir de la posada en servei de la planta olotina, segons l’alcalde, el procés s’abaratirà molt. Va precisar que probablement, també, s’hi tractaran lixiviats d’altres comarques.

  Pel que fa a la ubicació va indicar que la planta de lixiviats es farà amb el màxim respecte amb la zona habitada més propera, el nucli de la Canya.

  Va recordar que l’àrea inclou la planta de depuració d’aigües d’Olot, la planta de depuració de les aigües de l’escorxador i la planta de compostatge. Es tracta d’una zona situada entre el polígon industrial de Cuni, en fase de construcció, i la carretera de les Feixes, sobre de la riera de Riudaura.

  A més de la planta de lixiviats, s’hi preveu construir una àrea d’aparcament i neteja de camions. En aquest sentit, l’alcalde va explicar: “el motiu es que a la zona del costat de la depuradora hi podria caber un espai de servei als camions”. Va indicar que l’Ajuntament publicarà un concurs públic per a les empreses que vulguin optar al servei. Estarà destinat a totes les empreses de transport que el vulguin fer servir, però els que segur que hi aniran són els combois de transport de porcs que descarreguen a l’escorxador comarca, el qual s’ha ampliat.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: