Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Sabeu el que cobra el nostre Alcalde?

Posted by lejarza en 31 octubre, 2011


Àngel Moliner: Sabeu el que cobra el nostre Alcalde?.-Entre càrrecs d’aquí i d’allà, entre naps i cols. Més del que cap de nosaltres pot arribar a somiar. Una vergonya ens fa i ens dóna el nostre representant, i encara més el seu silenci.
No era la meva intenció obrir el debat en un meu darrer escrit, però veig que l’oposició n’ha fet orella i boca. L’ha mig contestada posant fil a l’agulla, no amb ànims de cosir la ferida, sinó de burxar-la per fer mal, embrutant-se encara més de pus i de sang.
Els socialistes no són els més indicats per treure els draps bruts, tenint en compte que són part de la bugada de la roba bruta. Però és d’agrair que ens recordin què guanya l’alcalde: 54.642 euros l’any. Només? O cal afegir-hi… més. El mateix que l’anterior alcalde socialista, el qual diuen es va sacrificar, el pobre, amb una retallada d’un 6 i escaig per cent per solidaritat.
És legal que l’actual cobri, a més, 50.000 euros a l’any de la Diputació per indemnitzacions per assistència (sic)? I a més la seva activitat privada. Ho és. Altra cosa és que sigui just cobrar tant i de tantes feines a la vegada.
Quina culpa té el nostre alcalde si és un superhome, com la majoria de polítics, capaç d’exercir tots els càrrecs possibles i cobrar tots els sous que li corresponen. Els polítics fan mutis de les seves remuneracions i les seves incompatibilitats, diferents, per exemple, a les del pobre funcionari que, si té una altra feina retribuïda de més del 30% del seu sou base, ja ha begut oli.
Dieu que han renunciat a les retribucions dels seus ajuntaments: el president de la Diputació i alcalde de Salt, el qual sobreviviu només amb 79.000 euros l’any, o el vicepresident de la Diputació i alcalde de Banyoles, que viu tan sols amb 63.000 euros. Jo no sé com poden arribar els pobres a passar el mes només amb aquests sous de misèria.
M’agradaria que algun alcalde fos tan valent i honrat per dir-nos, acabat l’any, què ha costat a la ciutat cada membre del consistori municipal, sumant totes les quantitats i despeses, segur que ens posaríem les mans al cap i pensaríem que ens sortirien més a compte els serveis de la millor gestoria de Barcelona.
Diuen que hi són per servir al país i la seva gent, això queda per demostrar. Ara, que intenten aconseguir el seu màxim benefici, això és ben cert. Jo crec que la majoria són a la política per interès i ambició de poder. Nosaltres no som més que peons, més o menys enganyats i contents, que tan sols servim per legitimar la seva autoritat i els seus interessos de classe. Tot està ben entrelligat en el tauler polític municipal, autonòmic i estatal.
Poden dormir tranquils sabent el que guanyen i les condicions de què gaudeixen, amb l’excusa de ser els elegits pel poble, coneixent els problemes dels ciutadans, dels petits empresaris, dels autònoms, dels oficis lliberals o els sous dels funcionaris, dels treballadors, dels pensionistes, dels aturats o dels assistencials? Sí, dormen i ronquen feliços, tot somiant anar més amunt dins l’òrbita estel·lar de la casta política, que no és la nostra.
Polítics que lluitin per uns ideals ja no en queden. Ara la política és un negoci descontrolat de càrrecs i guanys, a la qual ells mateixos no volen posar ni ordre, ni límits, ni fi: no els interessa perdre ni ingressos, ni quotes de poder personal i de partit.
Si encara fossin els millors per governar i ho fessin bé, ens resignaríem a ser espoliats en nom de la democràcia. Però veient el que hi ha a la cova d’Alí Babà, crec que potser ho faria millor un pagès, un botiguer, un empresari, una mestressa de casa o aquell ciutadà desconegut que passa ara pel carrer.

Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

4 comentarios para “Sabeu el que cobra el nostre Alcalde?”

 1. Josep said

  Les Persones Indignades d’Olot i Garrotxa: INDIGNANT!!!!!!
  L’equip de govern de l’ajuntament d’Olot va anunciar que s’havien reduït les dedicacions exclusives dels regidors,
  però es van silenciar completament els augments que s’han aplicat i que, en alguns casos, arriben gairebé a un escandalós 100%.
  Això en un moment de crisi, de reduccions de sous i de retallades i apagades de semàfors.
  Curiosament ningú n’ha parlat! Com pot ser que no se sàpiga?
  CÀRREC PERCEPCIONS ANTERIORS PERCEPCIONS ACTUALS TOTAL ANUAL ACTUAL % INCREMENT respecte equip anterior Increment en euros / any
  Alcalde 3.367,00 € 3.903,26 € 54.645,64 € 6,40% 7.507,64 €
  Regidor, tinent, comissió informativa 997,50 € 1.984,00 € 23.808,00 € 99,00% 11.838,00 €
  Regidor, tinent. 997,50 € 1.666,00 € 19.992,00 € 67,00% 8.022,00 €
  Regidor govern 997,50 € 1.250,00 € 15.000,00 € 25,00% 3.030,00 €
  Regidor oposició 475,00 € 475,00 € 5.700,00 € 0,00% 0,00 €
  Regidor oposició portaveu 570,00 € 570,00 € 6.840,00 € 0,00% 0,00 €

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

 2. Josep said

  Les Persones Indignades d’Olot i Garrotxa: ACTA ASSEMBLEA 4 DE NOVEMBRE 2011
  1.-TROBADA A CALAFOU:
  Només hi va poder anar l’Enric, i ara no hi és. Però hi ha qui es va informar sobre les actes de cada jornada. Referent a fer una campanya conjunta i decidir-se sobre una opció de vot o l’abstenció activa , no s’escull cap posicionament concret. S’accepten les tres possibilitats:
  -Vot Nul
  -Abstenció Activa
  -Vot a Partits Minoritaris
  Per altra banda, s’arriben a dues decisions: 1)Engegar una campanya informativa sobre el funcionament del sistema electoral. Explicant bé les contrapartides de votar en blanc, i els efectes pràctics de cada opció de vot o no-vot. 2)Passar de la protesta a la proposta, “De la Indignació a l’Acció” . La idea és realizar accions de denúncia i/o accions de construcción durant la semana prèvia per totes les comarques.
  2.-EL 20-N
  1)Campanya Informativa: Quedem en què un grup es reunirá aquest cap de semana per fer feina i currar-se un mail, un tríptic i un cartell. Sabina, Addaya, Joana i Txell es treballaran en la proposta de tríptic i demés per plantejar-la a la reunió aquest dilluns.
  A tot això, s’hi ha d’afegir la informació que hem de preparar entre totes per penjar al punt d’informació. Per cert, a la página de N-1, posant al buscador “grup Girona” hi ha un apartat amb tot u Ens agrada la idea, però l’hem de preparar, i tenim poc temps.
  Ens agrada la idea, però l’hem de preparar, i tenim poc temps. Decidim fer un sondeig, començar ja mateix a convocar gent i col.lectius de cara la propera assemblea, que será el divendres 11 a les 20:30h a l’Ateneu . Allà plantejarem la proposta d’acció aviam amb quin recolzament podem comptar (quina continuitat, si l’acció es converteix en projecte…).
  n recull d’informacions sobre les eleccions i temes relacionats (alternatives…)
  2)Accions 20-N. El missatge posible: “Les coses sí poden funcionar d’una altra manera, reivindiquem la nostra capacitat d’autogestionar-nos i portem a la pràctica una alternativa” .
  Seria interessant i divertit que sigui una acció festiva i informativa. Estem d’acord en que ens hem de currar molt la comunicació amb la gent del carrer. Que entenguin el sentit de l’acció.
  Es fa una altra comissió per preparar l’acció. Veure possibilitats de quina manera es pot donar més missatge. Surten altres propostes : Aprofitar el moviment d’arreu per fer alguna cosa propagandística. Fer l’acció en forma de manifestacó.
  3)Altres propostes: Que el dia de les eleccions votis o no votis o qui votis posar-te roba de color verd per fer visible la teva indignació. Hauriem de llançar aquesta consigna, ja fa dies que s’havia parlat, va ser l’únic en que ens vam posar d’acord en una reunió de treball parlant sobre les eleccions.
  -Proposta de retornar tota la propaganda electoral a Correus quan ens arribi.
  4)ALTRES:
  -El dia 12 hi ha una trobada de l’Ecoxarxa per fer una presentación de projectes alternatius autogestionats.
  -S’informa sobre la presentación de l’Agenda Llatinoamericana:
  19 de Novembre : “Jornada per la reflexió : ¿Quina democracia tenim ¿ Quina democracia volem?”
  Serà als catòlics a partir de les 16:00h. amb un taller sobre el procés electoral amb un simulacre per part de l’Oliva. I amb una xerrada sobre participació ciutadana per part de Quim Bruguer. Acte conjunt IDESGA, Agenda Llatinoamericana i Indignats Garrotxa.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

 3. Josep said

  Les Persones Indignades d’Olot i Garrotxa
  Recordeu que aquest divendres, demà, tenim assemblea per acabar de preparar la campanya del 20N. Hem convocat també a d’altres col.lectius i moviments socials de la Garrotxa, i quantes més siguem millor; fes córrer la veu… i vine, si vols.

  L’assemblea es farà a les 20:30h a l’Ateneu, de manera que qui vulgui també pugui assistir abans a la xerrada “El moviment dels Indignats. Movilització per a canviar el sistema?”. La xerrada, organitzada per la PEHOC dins el cicle Repetes del segle XXI, anirà a càrrec de Joan Subirats, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, especialista en la gestió i administració de polítiques públiques i autor de diversos estudis sobre política social i gestió de recursos públics. És a les 19h a l’Orfeó.

  Ens veiem!

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

 4. lejarza said

  Les Persones Indignades d’Olot Garrotxa
  ASSEMBLEA DEL 11-11-2011

  Celebrada a l’Ateneu 217 del carrer Bellaire d’Olot de les 9 del vespre fins a les 12

  TEMA: Activitats i propostes de cara a les eleccions del 20N

  ASSISTEIXEN: CNT, La Greda, com a entitats convidades 12 persones indignades, com a col.lectiu convocant

  ORDRE DEL DIA:
  1-Punt d’informació de Les Indignades de La Garrotxa
  2- Xerrada de l’Idesga i l’Agenda Llatinoamericana pel dia 19 al Centre Catòlic d’Olot
  3- Arrossada i debat proposada per ICV- Verds
  4- Debat sobre les propostes d’Acció pel cap de setmana 19 i 20N, en el marc de la campanya catalana d’Alliberaments Generals.

  ASSEMBLEA:

  1- En Luis ens confirma que tenim permís per a intal·lar uns plafons informatius a la Plaça Major durant tota la setmana del 14 al 20 de Novembre. La Joana, ens ensenya els material que està preparant:
  – octaveta i cartell informatiu sobre les diferents opcions de vot i quines consequències te cadascuna segons la Llei Electoral vigent.
  – Cartell informatiu de la relació incompleta de persones imputades en delictes i que igualment es presenten a les eleccions.

  Es proposa, també afegir informació sobre la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca PAH, i alguna informació més coceptual sobre que signifiquen alguns conceptes com “desobediència civil”, “propietat privada”…o altres que ens semblin necessaris per a propiciar el debat. Reservar també un plafó perque qui vulgui pugui afegir-hi el que vulgui.
  Dedicar també un espai per a posar un resum històric dels 6 mesos de vida del moviment

  15M. Tres persones, la Dolors, en Luis i l’Albert queden el dilluns per a muntar els plafons a la Plaça. El diumenge mentrestant, muntarem a la Fira de Mieres, el plafó informatiu.

  2- Col·aborem amb Idesga i l’Agenda Llatinoamericana en la organització de la Jornada de Reflexió del dia 19 de Novembre. Els cartells ja estan fets i només cal que els pengem i fem difusió de l’esdeveniment. Dilluns hem quedat amb ells a les 8 de la tarda,

  3- Acordem respondre a la invitació de ICV, agraint la invitació i proposant de fer la trobada passades les eleccions.

  4- Entrem en el debat sobre les propostes d’acció pel 20N:
  El divendres 18 es proposa fer la tradicional Cercavila/Performance i Cassolada a la Plaça Major. Es genera un debat molt interessant sobre la possibilitat de sumar-nos a l’acció anomenada “Alliberaments Generals” del 15 al 20N en el territori català.
  Es proposa d’organitzar un alliberament d’algun local tancat, propietat d’algun banc o municipal, com a acció simbolica per a fer visible la nostra indignació contra la gestió de la propietat en el sistema que vivim.Per això caldria persones compromeses: -implicats disposats a donar la cara i el DNI en cas de – persones que s’auto inculpen en cas de
  – col·laboradors en l’organització
  – I gent que dona suport .

  Es genera un interessant debat. Els arguments a favor són:
  – la possibilitat que l’acció simbolica es converteixi en la obtenció real d’un espai molt necessari per a consolidar un munt d’inicitarives i col·lectius necessitades d’espai per poder creixer.
  – El pas de la denuncia a l’acció alternativa
  – La participació en el moviment català d’alliberació generals i la possibilitat de que tingui un important seguiment mediatic que serveixi per extendre el debat sobre el dret a la vivenda, sobre el significat de la propietat….
  – que sigui una acció que també impliqui passar-ho bé i obrir un espai per a activitats, tallers, creativitat i participació.

  El arguments en contra:
  – que sigui una acció que no generi gaire simpaties entre la població olotina que requereix molta energia i continuitat
  – que té riscos legals i que cal un suport nombros per assumir-lo
  – que no generaria gaire consens entre tots els grups que podrien aprofitar-lo Es proposa també una acció alternativa com ocupar una entitat bancaria per demanar la nacionalització de la banca. Que els delinqüents financers vagin a la presó….etc. Caldria convocar a la premsa i que tingués un gran ressó mediatic. Es considera que generaria simpaties entre moltes persones que han identificat la crisi amb els mercats i les finances.

  El debat es molt enriquidor i es visualitzen arguments molt vàlids per les dues bandes. Però no s’està gaire segurs de poder tenir el suport mínim que necessitarien aquests accions. Les entitats CNT i La Greda mostren les seves reticències a una ocupació i es mostren més favorables a una acció en la banca.

  En Ramon del PAH, insisteix en la necessitat de tenir molt ressó mediatic. Perquè l’objectiu es canviar les lleis.

  Per la Paula l’objectiu es donar cobertura i infrastructura als grups de consum, centrals de compres , mercats d’intercanvi i altres esdeveniments relacionats amb la creació d’un teixit economic alternatiu.

  La Maria fa la proposta de crear el Dia Sense Bancs, i fer perquè s’extengui per tot arreu .

  Es proposa també començar a organitzar la manera de reivindicar a l’Ajuntament la necessitat d’un Hotel d’Entitats.

  El debat queda obert, per continuar madurant i reflexionant sobre les opcions i per mirar d’arribar a alguna decisió la propera assemblea del divendres 18 a la Plaça?

  Quedem convocats els dilluns. Reunió dels grups de treball a les 8 a l’Ateneu

  Argelaguer, Besalú, Beuda, Castellfollit de la Roca, La Vall d´en Bas, La Vall de Bianya, Les Planes d’Hostoles, Les Preses, Maià de Montcal, Mieres, Montagut i Oix, Olot, Riudaura, Sales de Llierca, Sant Aniol de Finestres, Sant Feliu de Pallerols, Sant Ferriol, Sant Jaume de Llierca, Sant Joan les Fonts, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza, Tortellà

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: