Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

“Primer, atendre les persones”

Posted by lejarza en 31 octubre, 2011


Vall del Llierca, Argelaguer / Tortellà / El Punt-Avui Ramon Estéban – 31 d’octubre de 2011: JOAQUIM PAGÈS ALCALDE DE TORTELLÀ (IDT – PM) “Primer, atendre les persones”.-Com es presenta aquest mandat?
Seran uns anys en què haurem de tenir molt present l’atenció a les persones. Afortunadament, els projectes principals que ens havíem proposat quan vam entrar en el govern ja els tenim fets: contenidors soterrats, rehabilitació dels edificis municipals, l’arranjament de la zona esportiva, el parc de can Santaló… Fins que no es convoqui un nou pla d’obres i serveis, les grans obres quedaran en suspens.
Però d’equipaments, déu n’hi do, els que tenen.
Sí. Mira, Tortellà i la seva rodalia té una població envellida, i per això calia un centre de recursos per a la gent gran, que ja tenim, i s’hi fan moltes activitats. D’altra banda, disposem d’un teixit industrial notable que, amb les dificultats pròpies dels temps que corren, van tirant endavant. Per tal que es pogués compaginar la vida laboral amb la familiar, vam planificar una llar d’infants. Ja la tenim pràcticament acabada i, si no hi ha entrebancs, l’estrenarem el setembre de l’any que ve. De cara a les activitats culturals, vam projectar una sala de lectura i de noves tecnologies i, a l’ajuntament vell, una sala polivalent.
Ara, el problema serà el manteniment.
No et pensis. El cost és mòdic perquè les activitats en aquests equipaments van a cura de gent que ho fa desinteressadament. D’altra banda, a l’Ajuntament ens hem estret el cinturó i no fem cap mena de despesa supèrflua. El centre de recursos funciona amb un conveni amb el Consorci de Benestar Social de la Garrotxa. La resta ho porten voluntaris i un regidora es cuida de la sala de lectura. I quant a llum i calefacció, hem fet millores per incrementar l’eficiència energètica.
Els falta alguna altra instal·lació?
Sí, ens caldria una pista poliesportiva coberta. No seria un pavelló, eh? Hi ha diferents punts del poble on es podria construir. Però som realistes i hem de pensar primer en els serveis d’atenció a la gent.
I la situació financera?
Tenim un endeutament de només el 12,9%. El problema és que hi ha subvencions que arriben amb uns mesos de retard. Això ens obligarà a firmar un crèdit pont per esperar les subvencions. D’aquesta manera no farem anar malament les empreses que han fet obres per encàrrec del municipi.
És el primer cop que han de demanar un crèdit?
Sí, però bé, això entra dins de la normalitat.
Els tortellanencs han de témer una pujada d’impostos important?
No, no. Fa dos anys que no hem pujat res, ni taxes ni impostos.
Ni l’IPC?
Només en uns casos. Però la majoria, res, zero. Què passarà el 2012? Doncs que haurem de pujar els impostos segons l’índex de l’IPC, aproximadament, i les taxes, de manera semblant o una mica menys. No podem estar massa temps sense pujar res perquè arribaria un dia que hauríem de fer una puja molt gran, de cop.
Ja saben quines obres miraran d’incloure en el pròxim pla d’obres i serveis?
Tenim uns carrers que hem d’acabar d’arreglar. Un ja el tenim licitat i està finançat amb recursos del Departament de Territori. Els altres carrers (de Sales, Sant Joan i d’Olot) i una plaça (del Vinyot), així com la millora de la xarxa de camins, mirarem que entrin en el pròxim pla. Ep, però primer mirarem que no suposi una despesa important per als veïns.
Joaquim Pagès, llicenciat en Història i mestre jubilat, va néixer a can Manté de Tortellà el 1945. Va accedir a l’alcaldia a la meitat del mandat del 2003 al 2007, arran d’un pacte amb CiU. Tant en les eleccions del 2007 com en les últimes, els independents de PM van assolir la majoria absoluta.

Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: