Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Així es finança Endesa

Posted by lejarza en 27 octubre, 2011


Jaume Cendra Ortolà: Així es finança Endesa.-El 22 d’agost d’enguany vaig rebre una carta d’Endesa en què em comunicava que les “últimes estimacions realitzades no s’ajusten al consum mesurat amb posterioritat i que procedeixen a efectuar una correcció de les factures” des del novembre del 2010 fins a l’abril del 2011, cosa que representa un saldo a favor meu de 240,35 euros, quantitat que, diuen, em serà retornada “a través del mateix mitjà pel qual ens liquida habitualment les factures”.
Interpreto que si el mitjà de cobrament és un càrrec al compte bancari, el retorn de la quantitat cobrada erròniament hauria de ser un abonament al mateix compte. Doncs, no. L’abonament el fan, cas que no reclami que ho facin d’una altra manera, descomptant del deute l’import de les factures que es vagin produint.
Una gran empresa, Endesa, amb unes pràctiques comercials que si les fes el botiguer de la cantonada ja seria a Can Brians.

Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

Una respuesta para “Així es finança Endesa”

 1. lejarza said

  Veïns de Sant Iscle rebutgen l´alçada d´unes torres elèctriques

  Reclament l’arribada de la xarxa d’aigua potable de Sant Feliu de Palleros a les 23 masies i les granges del nucli
  21.11.2015

  SANT FELIU DE PALLEROLS | X.VALERI

  Catorze veïns de Sant Iscle de Colltort (un nucli de Sant Feliu de Pallerols) es van reunir dijous a la nit, a l’església. Entre els reunits hi havia Artur Colomer (cap de l’oposició per Units per Sant Feliu-ERC-AM) i membres de l’Associació de Veïns de Sant Iscle. Els reunits van acordar oposar-se al canvi de 15 pals d’electricitat de 8 metres d’alçada per torres metàl·liques de 16 i 18 metres d’alçada per part de la companyia Endesa. Els veïns argumenten que no els agraden les noves torres elèctriques dins de les seves propietats, a causa de l’impacte visual en el paisatge.

  Els afectats han assenyalat que representants de l’empresa han fet visites a propietaris per tal de demanar-los autorització de pas de la línia elèctrica aèria. Consideren que la informació que els han donat és insuficient i per això reclamaran el projecte a Endesa.

  Per la seva part Endesa ahir va assenyalar que la causa del canvi dels pals és el mal estat de la fusta per causa dels forats que hi fan els picots. A més van valorar com una millora la instal·lació d’unes torres que -segons el seu criteri- milloraran la seguretat del servei, no suposaran un impacte visual excessiu i evitaran les entrades al bosc de vehicles tot terreny per manteniment i per avaries.

  Les mateixes fonts han explicat que el projecte està en fase d’autorització de permisos particulars i oficials. La intenció -segons Endesa- és renovar la línia de mitjana tensió que va a Sant Iscle. És una derivació de la línia de 25.000 volts que segueix la carretera C-63 de la Vall d’en Bas a les Planes d’Hostoles.

  El valor del canvi de pals de fusta pels de metall -segons Endesa– és d’uns 50.000 €. Han apuntat que l’alçada de les torres metàl·liques està dictaminada per l’Administració i que ells han de respectar les normes.

  D’altra banda, a la reunió que va tenir lloc a l’església de Sant Iscle de Colltort, els veïns, també, van reclamar l’arribada de la xarxa d’aigua potable fins al nucli. Són unes 23 masies i granges disseminades en una zona allunyada en uns 4 quilòmetres del nucli urbà de Sant Feliu de Pallerols. Els veïns argumenten que ja van denunciar la situació el 1989 i que no han obtingut resposta.

  Segons Fèlix Castanyer (regidor d’Urbanisme per CiU), l’Ajuntament disposa d’un projecte de xarxa d’aigua que s’ha de fer en 4 fases i se n’han fet dues: el cinturó de Sant Feliu i la Fàbrega. Les que falten són les dels nuclis de Sant Miquel i de Sant Iscle. En aquest sentit ha definit la portada de la xarxa d’aigua a Sant Iscle de complicada pel cost i per la distància. Mentrestant els veïns de Sant Iscle que necessiten aigua poden anar-ne a buscar al dipòsit sense pagar.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: