Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Zona per al bany a la Font Puda del terme municipal d’Argelaguer

Posted by lejarza en 25 agosto, 2011


Vall del Llierca, Argelaguer/Sant Jaume de Llierca/Tortellà: Zona per al bany a la Font Puda del terme municipal d’Argelaguer.-Sant Jaume de Llierca estudia crear una zona per al bany a la Font Puda al terme municipal d’Argelaguer (Vall del Llierca). La intenció de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca és la d’adequar una zona de bany al riu Fluvià d´Argelaguer. L’espai està situat a la zona de la Font Puda del Castell de Montpalau d´Argelaguer (Sulforosa) al terme municipal d’Argelaguer. L’alcalde, Ferran Puig (Junts per Sant Jaume-ERC-AM), indica que es tracta d’una de les intencions a encabir al futur Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Puig apunta que la redacció del POUM és una de les feines de l’actual mandat. La zona de platges fluvials, segons ell, representa una alternativa a la creació d’una piscina municipal. Assenyala que la piscina no és una prioritat perquè la intenció de l’Ajuntament és la d’aprofitar les piscines de Montagut i de Tortellà. La política de l’Ajuntament és la de mancomunar serveis amb els altres municipis de la Vall del Llierca per reduir les despeses de manteniment dels equipaments. “Aprofitar el pavelló del poble que el tingui i la piscina del poble que la tingui”, diu. Recorda que la zona de la Font Puda (Sulforosa) havia acollit el safareig municipal. A les dècades dels setanta i dels vuitanta, la zona d´Argelaguer te en l´actualitat una àrea de bany de caràcter popular. La idea també preveu crear-hi una àrea de pic-nic.

3 comentarios para “Zona per al bany a la Font Puda del terme municipal d’Argelaguer”

 1. lejarza said

  Les fonts d´Argelaguer: Font de Plandiura, can Sisrals, de Morató, d’en Bonet, dels Morts, de la Mata, de l’horta del Molí, del Turrós, Font Puda, de la Llumarada, de can Barranc, d’en Perecaula, de Juiàs, de les Indianes, Font del Mig, de Coloma, de la Petronilla, de ca n’Abulí, de les Clotes, Font nova, de Grèvol, del Guilar i Font de ca l’Ornós.

 2. lejarza said

  Sant Jaume de Llierca estudia crear una zona de baño fluvial
  Publicado by Loreto agosto 28th, 2011 en Ocio y Playas.
  La población de Sant Jaume de Llierca esta estudiando crear una zona que sea apta para el baño en el río Fluvià. El ayuntamiento de la población quiere adecuar el espacio situado en la fuente Sulforosa, en el termino municipal de Argelaguer.
  La zona de playas fluviales representa una alternativa a la creación de una nueva piscina municipal. Y asegura que para reducir gastos es una gran opción la de crear una zona de baño en el río.
  Dentro de esta zona de playa fluvial que se quiere crear, también se incluye una área de pic-nic para abrir mas la oferta.
  Como curiosidad y punto a favor cabe destacar que allá por la década de los setenta y los ochenta el mismo enclave que ahora el ayuntamiento de Sant Jaume de Llierca aprovechar para el baño, ya tenia la misma finalidad.
  Esperamos que logren crear una playa fluvial en la zona, ya que en estas tierras hay mucha tradición de bañarse en los ríos de aguas claras y disfrutar de una jornada de baño en pleno monte.

 3. lejarza said

  L’ajuntament de Sant Jaume de Llierca organitza una xerrada i dues passejades populars per explicar què és i com es farà el poum, per tal que els veïns puguin fer-hi aportacions
  En el marc dels inicis dels treballs de redacció del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i del seu programa de participació ciutadana, el passat divendres 13 de juny es va donar el tret de sortida d’aquest nou projecte amb una reunió informativa. El POUM és el document que ha de definir les bases urbanístiques per al desenvolupament del municipi en els propers 15-20 anys. La redacció d’aquest projecte no pot desenvolupar-se correctament sense el coneixement i l’opinió de la ciutadania, per això s’ha definit el Programa de Participació Ciutadana del POUM com un instrument que té per objectiu enriquir els treballs tècnics de l’equip redactor a partir de l’obertura de diferents espais i moments de participació ciutadana. “Aquest POUM, l’hem de fer entre tots”, va explicar l’equip redactor.
  A l’endemà de la sessió informativa, el dissabte 14 al matí, es va iniciar aquesta reflexió col·lectiva amb una passejada per l’entorn rural de Sant Jaume. A través d’aquest passeig, es van poder identificar els punts forts i febles de l’entorn no urbà del municipi i fer una reflexió conjunta in-situ. Per exemple, entre tots els participants es va observar i debatre sobre l’entorn del riu, la fàbrica Brutau, les masies, els espais buits, les possibilitats de creixement i les limitacions entre l’espai urbà i el rural.
  Aquesta primera passejada, es completarà amb una segona trobada, el proper dijous 26 de juny a les 18:30 on es realitzarà un nou recorregut, aquesta vegada pel nucli urbà de Sant Jaume. Es pretén portar al poble a una reflexió sobre la trama urbana, l’espai públic, els equipaments o l’habitatge entre altres temes, tot debatent sobre els punts forts del nucli urbà i els aspectes que caldria millorar per tenir un poble més agradable i obert a la ciutadania. Al llarg de l’estiu es realitzaran diferents entrevistes entre els veïns i es repartirà una enquesta a totes les llars del municipi i, a la tardor, s’ha programat un taller

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: