Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Argelaguer emplaçament geogràfic

Posted by lejarza en 14 julio, 2011


Argelaguer emplaçament geogràfic (by lejarza)

Argelaguer emplaçament geogràfic (by lejarza)

Vall del Llierca, Argelaguer/Besalú/Girona: Argelaguer emplaçament geogràfic.-Argelaguer està situat a la confluència del riu Llierca i el Fluvià. Està dividit en dos nuclis. L’un a 183 m d’altitud al voltant de l’església parroquial de Santa Maria i Sant Damas I papa de Catalunya, d’origen romànic. L’altre, el carrer Major o Via Annia dels romans i cami de Sant Jaume format per dues rengleres de cases a banda i banda de la Nacional N-260. Darrera la filera de cases, al mig del poble formant una plaçeta hi trobem la capella de Santa Anna d´Argelaguer, d’origen romànic. El terme municipal de Argelaguer es situa a la comarca de la Garrotxa de la província de Girona. Pel nord limita amb els termes de Montagut i Oix, Tortellà i Sales de Llierca. Pel sud i l’est amb Sant Ferriol i a l’oest amb el terme de Sant Jaume de Llierca. El municipi té una extensió de 13 Km 2, format per unes 20 hectàrees de zona de bosc, majoritariament de pins i alzines, amb pasturatges a l’hivern. La vinya i l’olivera que havien estat tradicionals, ja no es cultiven, al igual que els carboners. Han desaparegut activitats que eren tradicionals, com la fabricació d’esclops, de cordes, i espardenyes. En ramaderia, hi ha criança de bestiar oví i boví. L’economia d’Argelaguer era bàsicament agrícola, però ha anat passant a ser de petites indústries i de serveis. Pel que fa a la població cal destacar la zona de la carretera, i la del carrer Major que es desenvolupa paral·lelament a aquest, es on es concentra mes l’animació i activitat de la població. En aquesta zona es troben els equipaments mes representatius com son: l’actual Ajuntament, el Casal Social, La farmàcia, a la zona de la carretera, al carrer Major on actualment hi han les escoles, la pista esportiva i el Polivalent. (Lejarza)

Una respuesta para “Argelaguer emplaçament geogràfic”

 1. lejarza said

  Mare de Déu del Mont: Sortim Argelaguer direcció a Tortellà, Sales de Llierca i seguin els rètols que ens portaran a Can Bosc. Continuem fins la Collada dels Trulls, La Teuleria al Coll de les Canals del Carig. Aquí marxem a la dreta i trobarem un Roure Monumental, enorme…, el Roure dels Capellans, Puigbalí amb una vista impressionant, i abans d’arribar a Falgars girem a la dreta, per pujar, seguin els rètols, a la Mare de Déu. El primer tram és pista però l’última mitja hora abans d’arribar al Santuari es fa a peu. Després de la visita, la tornada per carretera asfaltada i girant a la dreta per passar per Segueró, Collet de Can Jou, Beuda, Besalú i Argelaguer punt de partida. Val a dir que la tornada a partir de Segueró és un mai acabar de sifons fins arribar a la carretera d’Argelaguer.
  Argelaguer, Catalunya (España) Actividad per: Excursionistes, i mountain bike
  Distancia recorrido: 55,89 kilómetros Altitud min: 178 metros, max: 1.134 metros
  Desnivel acum. subiendo: 1.635 metros, bajando: 1.633 metros. Grado de dificultad: Muy difícil. Tiempo: 5 horas 50 minutos
  Finaliza en el punto de partida Argelaguer
  Garrotxa, Alt Empordà cinco pistas de la zona de la Vall del Llierca i Albanyà : 1) pista Sadernes Coll de Riu Collet del Ras Pincarò Albanyà. 2) Saserres Collet d’en Güives Lliurona Coll de Teies Bassegoda. 3) Beuda Espinau Coll Canals del Carig Lliurona. 4) en el término de Sadernes: Sadernes Cofí Serradell Coll de Faja Orri Monteia Sales de Llierca Argelaguer. 5) Sadernes-Coll Riu Bassegoda Pincaró Albanyà.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: