Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Per a qui són els equipaments municipals?

Posted by lejarza en 4 julio, 2011


Silvia Molera, Argelaguer (Garrotxa): Per a qui són els equipaments municipals?.-Des de que el camp de futbol del poble s’ha convertit en un equipament fortament custodiat, alguns carrers del poble s’han transformat en improvisats camps del futbol, per part dels nois de 14 o 15 anys del poble, que físicament són ja homes, i que, com que no tenen lloc on anar a jugar, ho fan pels carrers, causen maldecaps, destorbs, sobresalts i emprenyades als patidors veïns que tenim la sort de poder gaudir moltes tardes d’un partit davant de casa!, així com de l’aixafament de plantes, destrossa de testos als nostres jardins, entre d’altres inconvenients. Sí, tenen la pista però no hi van, es massa lluny! a mes tampoc es que tinguin cap lloc on trobar-se que els engresqui i que estigui en unes mínimes condicions. Diuen que no tenen cura de les coses i que ho destrossen tot, jo en canvi els he vist treballar de valent en el “seu” local (segur que més que a les seves cases), passa que, com que era un lloc, compartit amb d’altres edats, la feina feta d’uns es veia malmesa per l´abús dels altres. Construim equipaments que costen de mantenir i com que ens fa por que es trenquin, els tanquem i limitem el seu ús, és com no tenir res, per a qui s’ha construit el camp de futbol d’herba d’Argelaguer? Quantes persones del poble el fan servir? Quantes persones del poble el paguem? Els diners comunitaris estan mal repartits, gastem molt per uns molt poc per els altres. La poca inversió i la manca de confiança, fa que la gent jove no senti el poble com “seu” i fomenta les actituds de passotisme. (Revista el Pati d´Argelaguer Any I Núm 2 Estiu 2008)

3 comentarios para “Per a qui són els equipaments municipals?”

 1. lejarza said

  Vall del Llierca, Argelaguer/Olot/Girona: L´Alcalde de Convergència i Unió (CiU) d´Argelaguer es beneficia d´un pla d´ocupació.-El Servei d’Ocupació del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya (PSC-PSOE) ha atorgat un pla d’ocupació a l’Ajuntament d’Argelaguer de Convergència i Unió (CiU). El pla va començar el 14 de novembre i durarà fins al 14 de maig. Consisteix en la contractació directament per l´Alcalde Josep Dorca i Serrat, sense informació publica, d’una persona per a treballs relacionats amb el Medi Ambient. En concret, el beneficiari es dedicarà a la poda d’arbres i a la neteja dels camins municipals per a l´Associació de Caçadors d´Argelaguer presidida per l´Alcalde i dels marges. Argelaguer disposa d’un ampli terme municipal amb una extensa xarxa de camins. La previsió és que la contractació serveixi per mantenir els camins per la caçera dominical del senyor Alcalde.
  Un informe elaborat per una consultoria independent alerta de l’excés de càrrecs de confiança i assessors, contractats per la seva lleialtat política i no per les aptituds professionals, en l´ajuntament. El estudi denuncia el pes de les lluites polítiques i la priorització dels interessos partidistes. L´informe reclama sistemes de control i avaluació de l’acció de govern més estrictes, aquests problemes som alguns dels obstacles més importants de l’administració municipal a l’hora de superar l’actual situació de crisi econòmica, es lamenta de la mala gestió dels recursos públics pel que fa a les adjudicacions directes; és a dir, d’aquells projectes amb un pressupost que no supera els 18.000 € euros.
  A més d´assenyalar-ne els aspectes conflictius, el treball proposa “accions realistes” de millora. Entre les seves propostes hi ha la d’invertir menys en infraestructures com polideportius, camps de futboll, i més en serveis socials i polítiques adreçades a les persones del poble, i apostar per la transparència informativa i la participació veinal.
  L’informe és especialment dur amb la gestió del alcalde i regidors preocupats per “conservar les seves quotes de poder” i critica l’absència de “lideratges clars en l’àmbit polític”; un fet que en temps de crisi “dificulta la gestió intel·ligent de la cosa pública”, “en un context marcat per la crisi econòmica, la desafecció, la desconfiança dels veïns vers els seus governants i la proliferació de pràctiques poc transparents en la gestió de la cosa

 2. lejarza said

  Intenten estafar veïns de Sant Jaume de Llierca
  L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha repartit una circular entre els veïns en la qual avisa i aconsella sobre estafes de serveis mèdics a domicili. L’alcalde, Ferran Puig, explica que té constància d’intents d’estafa a domicilis de Montagut i Oix i Tortellà. Puig apunta que va decidir repartir la circular perquè els veïns tingui constància del perill d’estafa.
  L’avís de l’Ajuntament de Sant Jaume exposa que els presumptes estafadors truquen per telèfon, diuen els noms i els cognoms dels propietaris dels domicilis, generalment persones grans i s’identifiquen com a treballadors de la sanitat pública.
  Un cop s’han guanyat la confiança de l’interlocutor, ofereixen serveis sanitaris a domicil i un aparell de control de la pressió arterial. El punt final arriba quan demanen una fiança pels serveis i la màquina de control arterial. Asseguren que si després del període de prova la màquina no va bé tornaran l’import avançat. El preu de la fiança volta uns 300 euros, que la víctima perd perquè no rep cap dels serveis oferts.
  L’avís de l’Ajuntament de Sant Jaume recorda que el Departament de Salut de la Generalitat sempre es dirigeix als ciutadans a través dels Centres d’Assistència Primària i dels ajuntaments. La nota recomana no lliurar diners per atencions al domicili, aconsella que en cas de sentir-se intimidats cal avisar a la Policia i evitar l’enfrontament directe amb els estafadors, indica que cal fixar-se en les característiques de l’estafador per tal d’aportar dades a la policia. També exposa els telèfons d’emergències, de l’Ajuntament i del CAP Sant Jaume. Finalment aconsella que si és consideren víctimes d’una estafa cal que presentin denúncies als Mossos d’Esquadra, a la Policia Local o als jutjats.

 3. lejarza said

  El malbaratament del futbol

  Sembla que el Ministeri de l’Interior està valorant la possibilitat de cobrar les despeses de seguretat als clubs de futbol. A continuació exposo la meva humil opinió al respecte com a ciutadà: els clubs de futbol han de pagar fins a l’últim euro del cost directe i indirecte de les seves celebracions, així com de tots i cadascun dels seus partits. I a més hi afegeixo que cada club ha de pagar, immediatament, fins l’últim euro del seu ingent deute amb l’erari públic (Seguretat Social, IVA, Impost de Societats, etcètera) de tal forma que, fins i tot legalment, se’ls hauria de prohibir de gastar un sol euro en nous fitxatges mentre no hagin pagat tot el deute amb l’administració. Totes les despeses del futbol, sense cap mena d’excepció, i d’una vegada per totes, han de pagar-les els seus aficionats, pagant el que calgui per ser socis, per les entrades als estadis i per la compra de partits a la televisió. Afegidament i mentre tinguin deute, se’ls hauria d’embargar qualsevol dret de traspàs sobre qualsevol jugador. Així de senzill.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: