Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Argelaguer camins de la xarxa de senders d’Itinerànnia

Posted by lejarza en 1 julio, 2011


Vall del Llierca, Argelaguer/Besalú/Olot: Argelaguer camins de la xarxa de senders d’Itinerànnia.-Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP) Núm. 61 – 29 de març de 2011 Núm. 4162 Consell Comarcal de la Garrotxa.
Anunci sobre l’aprovació inicial d’un projecte:
En data 10 de març de 2011, el Consell de Presidència del Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar, entre d’altres, el projecte de restauració i millora d’elements que es troben al llarg dels camins de la xarxa de senders d’Itinerànnia.
L’esmentat programa es sotmet a informació pública en el Butlletí Oficial de la Província de Girona, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i en el tauler d’anuncis de la corporació pel termini de 30 dies hàbils per tal que es pugui examinar i formular-hi les al·legacions pertinents.
En cas que no es presentin al·legacions, el projecte restarà aprovat definitivament, donant-se, en aquest acte, per complet el que disposen els articles 37 i 38 del Decret 179/95, de 13 de juny, pel qual s’aprova el Reglament d’obres, activitats i serveis dels ens locals, sense perjudici que l’acord d’aprovació definitiva del projecte es publiqui en el Butlletí Oficial de la Provincia de Girona, en el Diari
Oficial de la Generalitat de Catalunya i en el tauler d’anuncis de la corporació.
Acords que es fan públics als efectes oportuns.
Olot, la Garrotxa, 22 de març de 2011 Josep Berga i Vayreda President en funcions
En la Garrotxa Itinerànnia cuenta con más de 700 Km. de caminos señalizados, desde la Alta Garrotxa al valle de Hostoles, desde el Collsacabra a Argelaguer (Vall del Llierca) y Besalú. Caminos tradicionales, antiguos caminos ganaderos, caminos de misa.
El amarillo es el color de las señales de la red Itinerànnia. Hay que seguir los rectángulos amarillos. En los cruces entre varios caminos de la red las señales verticales específicas ayudan a orientarse. En los cruces, entre un camino de la red y un camino no integrado a la red, habitualmente no hay ninguna señal vertical. En cada poste se indican los datos básicos de localización.
Argelaguer capital de los pueblos de la Vall del Llierca es un municipio situado en la orilla izquierda del rio Fluvià, sobre una extensa llanura.
Destaca la iglesia de Santa María y San Damaso I papa de Cataluña (Sant Damas), el Castillo del Puig de Montpalau con la capilla de Santa Magdalena de Montpalau, la casa Fuerte o Castillo-palacio de los Montpalau, el Santuario iglesia de nuestra Señora del Guilar, la capilla de Santa Ana y diversas masías centenarias.
Además de las banderolas, los palos disponen de una plaqueta con el topónimo del lugar donde están situados, la altitud y las coordenadas UTM, disponemos de cartelera informativa situada en el Ayuntamiento de Argelaguer con la red de senderos, direcciones y teléfonos útiles, y otras indicaciones prácticas para orientarse y poder disfrutar de Itinerànnia.

4 comentarios para “Argelaguer camins de la xarxa de senders d’Itinerànnia”

 1. lejarza said

  Xarxa de senders Itinerànnia
  SALES DE LLIERCA (VALL DEL LLIERCA)
  Una dotzena de tècnics de turisme de diferents entitats naturalistes de les comarques gironines es van reunir, fa pocs dies, a Sadernes. La finalitat de la trobada era establir una taula de concertació. Es tracta d’una figura creada amb la intenció de buscar fórmules per difondre i revaloritzar a xarxa de senders Itinerànnia, que abraça les comarques del Ripollès, l’Alt Empordà i la Garrotxa, entre la població de Sadernes i les entitats locals.
  A la reunió hi van participar diferents representants del Parc Natural de l’Albera, del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, del Parc Natural del Cap de Creus, del Parc Natural de la Zona Volcànica de Garrotxa, del CEIN Ripollès i del Consorci Alt-Ter, entre altres.

 2. lejarza said

  Foment destina 515.366 euros a la creació d´un nou camí a Besalú
  Les obres d’adequació de l’entorn del pont romànic de Besalú preveuen la creació d’un camí enllumenat que ajuntarà el cementiri, l’església de Sant Martí de Capellada i l’entorn dels pilars que sostenen el pont medieval. El Ministeri de Foment ha adjudicat l’acció a l’empresa Alten Obras y Servicios. El preu de l’adjudicació de 514.366, 98 euros va sortir publicada al Butlletí Oficial de l’Estat. La idea és recuperar l’antiga unió entre el nucli antic de Besalú i el sector de Capellades, els quals havien estat ajuntats fins a la construcció de la Nacional 2, a principis del segle XX.
  La configuració del camí es preveu fer en base a la neteja i desbrossament del terreny, el drenatge mitjançant embornals, la construcció de trams d’escales amb graons de pedra artificial dotades de baranes de ferro, la dotació d’elements de mobiliari urbà, entre els quals hi ha bancs de fusta, i la il·luminació des de punts de llums situats estratègicament
  A més del camí, la actuació preveu la reordenació urbanística de la zona de davant de l’església. Aquesta acció preveu la construcció d’una capa de base granular i l’execució d’un paviment de de formigó per un costat i per paviment asfàltic pel camí inferior. També preveu la configuració de l’espai que connecta el camí amb el carrer comte Tallaferro. Aquesta part inclou murs de contenció de formigó armat.
  Ruta monumental
  La nova ruta ajuntarà dos dels punts més emblemàtics que hi ha a Besalú, el pont i l’església de Sant Martí de Capellada, que havia centrat un barri medieval. També era per on passava l’antiga ruta que sortia de la porta de les muralles en direcció a l’Alt Empordà. El camí actual passarà per sota de trams de la muralla medieval i per sota de la col·legiata de Santa Maria. També connectarà el pont amb el jaciment, descobert el 2007, que es troba al costat de la carretera que travessa el municipi, l’antiga N-II, i en la continuació del carrer Comte Tallaferro.
  Es tractava d’unes hortes que es volien adequar com a aparcament, però en la inspecció arqueològica prèvia s’hi van localitzar diferents restes dels segles I aC. També es va descobrir que l’ indret va estar ocupat fins al XV dC. Després va ser ocupat per horts, fet que va ser transcendental perquè les restes arqueològiques van estar protegides pels cultius durant segles. Fins que els arqueòlegs van deixar a la vista estructures de murs d’època romana. De l’època medieval hi van trobar sitges, murs, trams de carrers amb el paviment original i l’estructura d’una gran torre de protecció d’una de les principals portes de la muralla.
  Ara les troballes estan museïtzades i a punt per ser observades des del camí que serà la continuació del passeig del Fluvià.

 3. lejarza said

  Besalú impulsa la creació d´un alberg
  L’Ajuntament de Besalú ha decidit impulsar un alberg. Es tractarà d’un equipament de 50 places. A més de donar allotjament, la idea és que el servei sigui una font d’ocupació per a la gent aturada del poble. La previsió és que la direcció vagi a càrrec de l’Oficina de Turisme. De moment, l’Ajuntament ha començat converses amb la Generalitat i amb la propietat dels immobles, on vol ubicar l’alberg.La idea és que el servei formi part de la Xarxa d’Albergs de Catalunya.
  El futur alberg de Besalú suposarà una nova època en l’oferta d’allotjament a albergs a la Garrotxa. Durant dècades l’única oferta de la comarca ha estat centrada a l’alberg de joventut de la Torre Malagrida a Olot. Després va sorgir la idea de l’alberg de la Vall d’en Bas (en una fase avançada d’obres) i ara ha sorgit la proposta de Besalú. Els nous albergs perifèrics multiplicaran l’oferta de places.

 4. lejarza said

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP)
  Núm. 248 – 31 de desembre de 2013

  Núm. 14475
  CONSELL COMARCAL DE LA GARROTXA
  Edicte sobre contractació de personal
  El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, va acordar, mitjançant decret de data 13 de desembre de 2013, contractar les següents persones que es regiran sota el següent règim jurídic:
  • Muhamadou Karaga
  – Modalitat: Contractació d’obra i servei determinat d’interès social (per obra i servei) a temps complet, per un període de 6 mesos (16/12/13-15/06/14).
  – Jornada: Completa.
  – Categoria: Peó.
  – Treball a desenvolupar: projecte “Manteniment i millora dels camins de la xarxa de senders Itinerànnia a la Garrotxa”.
  • Marcos Lazaro Riera
  – Modalitat: Contractació d’obra i servei determinat d’interès social (per obra i servei) a temps complet, per un període de 6 mesos
  (16/12/13-15/06/14).
  – Jornada: Completa.
  – Categoria: Peó
  – Treball a desenvolupar: projecte “Manteniment i millora dels camins de la xarxa de senders Itinerànnia a la Garrotxa”
  L’esmentat projecte és cofinançat per part del Departament d’Empresa i Ocupació dins l’Ordre EMO/203/2013 de 2 de setembre
  Això és el que s’informa als efectes del que estableix l’article 291.3 del Decret Legislatiu 2/2003 de 28 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.
  Olot, la Garrotxa, 16 de desembre de 2013
  Joan Espona i Agustín
  President

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: