Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Sant Jaume de Llierca vol mancomunar les llars d´infants per evitar pèrdues

Posted by lejarza en 28 junio, 2011


Sant Jaume de Llierca vol mancomunar les llars d´infants per evitar pèrdues.
L’alcalde de Sant Jaume de Llierca, Ferran Puig (Junts per Sant Jaume-AM) demana col·laboració als municipis veïns per tal de fer més rendible el servei d’escola infantil. El curs passat, Sant Jaume de Llierca va posar en servei la llar d’infants municipal El petit lledoner. Es tracta d’un equipament amb capacitat per a trenta places. Això no obstant al curs passat només van haver-hi disset matrícules i per al curs que ve de moment només n’hi ha deu.
Les poques matrícules fan que el cost econòmic del servei sigui difícil per l’Ajuntament. Per això, l’alcalde aconsella als responsables dels municipis veïns que abans de posar en servei noves escoles de nadons pensin que Sant Jaume disposa d’un equipament nou, on sobren places. Ferran Puig apunta que els municipis poden organitzar un servei de transport públic infantil mancomunat.
“És molt senzill, nosaltres tenim un servei d’escola de nadons que no està en plena ocupació i en canvi hi ha municipis veïns que demanen tenir-ne”, explica Puig.
L’escola de nadons de Sant Jaume va costar uns 425.000 euros, aportats majoritàriament per la Generalitat. La part interior fa uns 172 m2 repartits en una sala polivalent, dues aules, un canviador, una cuina per preparar el menjar (que es porta de l’escola situada al costat), un espai que fa de vestíbul i on hi ha el racó dels contes, uns lavabos i un despatx. A l’exterior hi ha uns porxos i un pati molt grans.
Sant Jaume de Llierca té poc més de vuit-cents habitants i els municipis de la rodalia en tenen Montagut i Oix (971), Tortellà (761), Argelaguer (425), i Castellfollit de la Roca (1.000).
En aquests moments, Montagut i Oix tramita la posada en servei d’una escola infantil d’acord amb la normativa. Anys enrere tenien una guarderia amb jocs que varen tancar per tal de poder disposar d’un servei adequat.
Tortellà té pràcticament acabada la nova escola infantil. L’alcalde, Joaquim Pagès Manté (IpM), precisa que la nova llar d’infants estarà acabada al setembre o l’octubre. L’escola de nadons està pensada per trenta-vuit alumnes. “Confiem posar-la en servei amb 15 o 20 alumnes”, explica. Manté precisa que Tortellà escolaritza els infants de Sales de Llierca i de part dels fills dels treballadors provinents de municipis veïns. Assenyala que la nova llar d’infants és la cuminació d’un projecte de més de quatre anys. Indica que les planificacions responen a les necessitats socials exposades al pla territorial de creixement.
Així justifica que la natalitat creixent dels darrers anys ha aconsellat la llar d’infants. L’alcalde de Tortellà pensa que si les circumstàncies socials canvien caldrà mancomunar serveis. X.VALERI

2 comentarios para “Sant Jaume de Llierca vol mancomunar les llars d´infants per evitar pèrdues”

 1. lejarza said

  Retallada d´ajuts a les llars d´infants
  L’alcalde d’Olot (Garrotxa), Josep Maria Corominas (CiU), va explicar que l’Ajuntament treballa en un pla destinat a una optimització dels recursos destinats als centres escolars municipals. Va avançar que la previsió és que les aportacions del Departament d’Ensenyament tinguin una reducció de cara el curs 2012-2013. A més, el Departament encara no ha pagat una part dels diners compromesos amb Olot per al curs 2011-12. L’alcalde va explicar que l’Ajuntament no podrà afrontar la reducció del Departament amb recursos propis. En conseqüència, hi haurà canvis en les aportacions a les 5 llars d’infants públiques i a l’Escola Municipal de Música.
  Corominas va assenyalar que la nova distribucio de recursos se sabrà a partir de la reunió que mantindrà amb la consellera, Irene Rigau, el proper 8 de juny.
  Va explicar que el principal problema de l’Ajuntament en educació són les escoles de nadons públiques. Segons ells, Olot és la localitat de les comarques gironines amb més places públiques de formació d’acabats de néixer de les comarques gironines. Aquest fet dificulta que l’Ajuntament pugui tirar endavant amb recursos del municipi un servei que l’alcalde va qualificar d’essencial per a les famílies. Va posar d’exemple la ciutat de Girona, on l’optimització de recursos públics ha passat per la creació de places concertades. Això no obstant, segons l’alcalde, concertar a Olot és difícil perquè hi ha molt poques escoles infantils privades.
  Va recordar que en el temps que va estar a l’oposició havia alertat del perill que suposava la creació d’escoles d’infants públiques.
  De moment, segons va explicar, la manca de recursos d’Ensenyament s’ha concretat en la supressió de línies de P-3 a la nova escola del Morrot i a l’Escola Llar a la carretera de la Canya. Cada línia té 25 alumnes. La mesura ha afectat 22 famílies que havien preinscrit els seus fills a l’escola del Morrot. El motiu del canvi en la previsió de places de P-3 és que el Departament ha decidit no construir les aules que havien d’encabir la línia que ha quedat fora. Els pares amb nens que han quedat fora de l’escola del Morrot s’han queixat, perquè ara els costarà trobar una plaça en una escola propera al seu domicili.
  Els pares han proposat que s’eliminin places en escoles amb ?menys demanda i, en canvi, es reconsideri la decisió que afecta l’escola del Morrot. També volen que es torni a obrir el termini de preinscripcions perquè tothom pugui tornar a escollir amb igualtat de condicions.

  Argelaguer, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix, Tortellà, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Aniol de Finestres, Besalú, Beuda, Maià de Montcal, Sant Ferriol, Olot, Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Joan les Fonts, La Vall de Bianya, La Vall d´en Bas, Mieres, Santa Pau Garrotxa Girona Lleida Tarragona Barcelona Catalunya Espanya Lejarza

 2. lejarza said

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP)
  Núm. 35 – 20 de febrer de 2014
  Núm. 1602
  AJUNTAMENT DE SANT JAUME DE LLIERCA
  Anunci sobre aprovació definitiva de la modificació del projecte
  d’establiment d’un servei públic
  El Ple de l’Ajuntament, en la sessió de data 3 d’octubre de 2013,
  adoptà l’acord d’aprovar inicialment la modificació i el text refós del
  projecte d’establiment del servei públic d’escola bressol municipal
  de Sant Jaume de Llierca.
  D’acord amb l’article 160.1 del ROAS, l’expedient i l’esmentat text
  refós s’han exposat al públic en el Diari Oficial de la Generalitat de
  Catalunya núm. 6480, del dia 15 d’octubre de 2013, en el Butlletí Oficial
  de la província de Girona núm. 198, del dia 15 d’octubre de 2013
  i en el tauler d’edictes de la casa consistorial, en data 7 d’octubre de
  2013.
  Transcorregut el termini d’informació pública sense que s’hagin
  formulat reclamacions ni suggeriments, l’acord plenari d’aprovació
  inicial ha esdevingut definitiu en data 21 de novembre de 2013.
  Contra aquesta aprovació, que és definitiva en via administrativa,
  els interessats hi poden interposar recurs contenciós administratiu
  davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Girona, en el termini
  de dos mesos a comptar des de l’endemà de la seva publicació.
  Alternativament i de forma potestativa, també s’hi pot interposar
  recurs de reposició davant l’alcalde, en el termini d’un mes a comptar
  des de l’endemà de la seva publicació, si bé s’hi pot interposar
  qualsevol altre recurs o acció que es consideri pertinent.
  Sant Jaume de Llierca, 5 de febrer de 2014
  Ferran Puig i Estartús
  Alcalde

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: